آفتاب

ایمپلنت دندان



ایمپلنت دندان روشی نوین برای پر کردن جای خالی دندان های افتاده ، پوسیده ، عفونی یا کشیده شده است. با استفاده از این روش ظاهر زیبای لبخند شما به شما برگردانده می شود و در کنار آن قابلیت های استفاده از دندان های سالم نظیر جویدن و تکلم نیز بهبود پیدا می کنند.

ایمپلنت دندان به طور کلی روند کاشت دندان مصنوعی در داخل فک را در بر دارد. حال با هم به بررسی دقیق موارد مختلف آن خواهیم پرداخت.

موارد استفاده از ایمپلنت دندان




در ابتدا باید بررسی کنیم که در چه مواردی استفاده از ایمپلنت دندان مناسب است. در وهله اول وجود جای خالی یک دندان از پیش افتاده می تواند دلیل مناسبی باشد. در صورتی که دندان پوسیده یا عفونی شده ای دارید که تنها راه مقابله با آن کشیدنش است ، می توانید با استفاده از روش ایمپلنت دندان به سرعت آن را جایگزین نمایید. به طور کلی برای افرادی که دندان از دست رفته دارند یکی از بهترین روش های جایگزینی آن استفاده از ایمپلنت دندان است. البته باید حتماً در این مورد پیش از اقدام با دندان پزشک یا متخصص ایمپلنت مشاوره انجام داد تا خطرات احتمالی و شانس موفقیت آن به طور دقیق بررسی شود.

مزایا ایمپلنت دندان


ایمپلنت دندان مزایای فراوانی دارد که در زیر به بررسی مهم ترین این نکات می پردازیم :
1- ظاهری زیبا : ایمپلنت دندان به علت طبیعی بودن بسیار بالای ظاهری که دلیل آن هم ساخت مجزای هر کدام متناسب با اندازه و رنگ دندان های بیمار است ، جلوه ای زیبا به لبخندتان خواهد داد و در داخل دهان ظاهری مانند سایر دندان های طبیعی خواهد داشت و می توانید لبخندتان را باز پس بگیرید.
2- بهبود قدرت تکلم : برای افرادی که از دندان مصنوعی برای جایگزینی دندان های از دست رفته شان استفاده می کنند این نکته قابل توجه است که مقداری از قدرت تکلمشان کم می شود ، اما با استفاده از ایمپلنت دندان و کارکرد بالای آن که مشابه دندان های طبیعی فرد می باشد ، این قدرت تکلم بهبود می یابد.
3- بهبود جویدن : وجود جای خالی دندان و یا استفاده از دندان مصنوعی امکان کامل جویدن غذا های مختلف را از فرد سلب می کند. اما با استفاده از ایمپلنت دندان و پر شدن فضا خالی دوباره امکان جویدن همه نوع مواد غذایی به فرد باز می گردد.
4- طول عمر بسیار بالا : در صورت مراقبت های صحیح از ایمپلنت دندان و سالیان سال می توانید از آن ها بهره ببرید و طول عمری در حدود 25 سال دارند که شاید بتوان آن را تا حدودی دائمی نیز دانست. البته این طول عمر بسته به مراقبت های بیمار و جنس و کیفیت ایمپلنت به کار رفته می تواند کاملاً متغیر باشد.

اجزا ایمپلنت دندان




از آنجایی که ایمپلنت های دندان اندازه و جنس های متفاوتی دارند ، از اجزای مختلفی نیز تشکیل می شوند. اما مرسوم ترین و متداول ترین حالت ایمپلنت از سه جزء تشکیل شده است . پایه ، تاج و اباتمنت.
1- پایه ایمپلنت : پایین ترین جزء ایمپلنت دندان پایه آن است که در داخل استخوان فک قرار می گیرد. این پایه حکم ریشه دندان مصنوعی جدید را دارد و باید به حدی محکم باشد و با استخوان فک پیوند برقرار کند که بتواند فشار های وارده بر دندان جدید مقاومت کند.
2- اباتمنت ایمپلنت : اباتمنت واسطی بین پایه ایمپلنت و تاج دندان است . این واسط همانند پیچ در داخل پایه سفت می شود و سری گرد دارد که داخل حفره تاج دندان می رود و چفت می شود و نگه دارنده روکش بر روی پایه ایمپلنت خواهد بود.
3- روکش یا تاج دندان : همان دندان مصنوعی است که متناسب با رنگ و اندازه دندان های طبیعی هر فرد در لابراتور ساخته می شود و بر روی اباتمنت سوار می شود. این روکش ها نیز باید از جنس خوبی ساخته شوند تا مقاومت مناسبی داشته باشند.

مراحل ایمپلنت دندان


برای ایمپلنت دندان در مرحله نخست مراجعه به یک مرکز تخصصی ایمپلنت و تحت نظر و بازبینی یک متخصص ایمپلنت قرار گرفتن است. متخصص ایمپلنت به دلیل داشتن تجربه بالاتر نسبت به دندان پزشک های عادی بهتر می تواند شما را راهنمایی و مشاوره کند. پس از تایید انجام ایمپلنت و عکسبرداری و رادیولوژی های لازم روزی برای عمل تعیین می شود. در روز ابتدایی ابتدا اگر دندان فرسوده ای وجود داشته باشد باید کشیده شود تا جایش خالی شود و اگر دندانی وجود ندارد که یک مرحله جلوتر هستیم. سپس باید بی حسی موضعی اعمال شود و با استفاده از برشی بر روی لثه دسترسی به استخوان فک ایجاد می شود و سپس با استفاده از مته سوراخی در داخل استخوان فک و در محل مناسب کاشت پایه ایمپلنت ایجاد می کنیم.
پس از ایجاد سوراخ ، پایه ایمپلنت در داخل استخوان فک قرار می گیرد و سفت می شود. حال باید مدتی به استخوان فک فرصت داد تا با رشدش پایه ایمپلنت را در بر بگیرد و پیوند برقرار کند. بنابراین قضیه و به دستور پزشک چند ماهی فرصت استراحت داده می شود. تنها جای برش بخیه زده می شود تا زخم های نیز التیام یابند.
پس از گذشت مدت استراحت و مراجعه مجدد این بار نوبت به کاشت اباتمنت و سپس قرارگیری روکش دندان که در طول این مدت چند ماه متناسب با دندان های طبیعی فرد ساخته شده است ، فرا می رسد. پس از قرار گیری روکش کار به اتمام می رسد و تنها گوش فرا دادن به نکات ایمنی و مراقبت های لازم از ایمپلنت دندان از پزشک مربوطه باقی می ماند که باید به دقت به آن ها عمل کنید تا شانس بالا رفتن میزان موفقیت ایمپلنت را داشته باشید.
البته مراحل ایمپلنت فوری کمی با مراحل بالا تفاوت دارد .

قیمت ایمپلنت دندان


برای اطلاع از آخرین قیمت های ایمپلنت های دندان می توانید به سایت مراجعه کنید.



وبگردی