آفتاب

درخواست صنعت گران از نمایندگان مجلس جهت تحقیق و تفحص از پتروشیمی تندگویان



در نشست مشترک فعالان بخش خصوصی که با حضور نمایندگان مجلس و مسئولان استان یزد، جهت بررسی مسائل و مشکلات صنعت گران نساجی برگزار شد به مواردی از جمله گرانی و کاهش محسوس مواد اولیه نساجی اشاره شد.

این نشست با حضور امیرحسین قاضی زاده هاشمی، نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی، و دکتر جوکار همراه با هیئت همراه و مسئولان استان یزد با فعالان بخش خصوصی برگزار شد. موضوع مطرح شده در این نشست به این شرح  توسط یکی از فعالین واحد اقتصادی عنوان شد: درخواست حل مشکل کمبود مواد اولیه پت نساجی از پتروشیمی تند گویان جهت کارخانجات ذوب ریسی و تکسچره کشور و استان یزد که این موضوع باعث پخش گزارش تلویزیونی 7 و نیم دقیقه ای در اخبار سراسری کشور در ساعت 14، 18 و 21 شد و گفتگوی ویژه خبری 22:30 به این امر اختصاص یافت. ولی تاکنون هیچ نتیجه ای حاصل نگردیده است.

پتروشیمی تندگویان


این فعال اقتصادی در ادامه گفت:
این شرکت با حدود 600نفر پرسنل و تولید روزانه 150 تن انواع نخ پلی استر یکی از چند واحد معدود تولید این نخ در ایران می باشد. ظرف 8 ماه گذشته جهت تامین مواد اولیه از پتروشیمی تندگویان که تنها تامین کننده این نوع مواد در کشور می باشد با مشکلات عدیده ای روبروست که این کارخانه را در معرض تعطیلی در سال جهش تولید قرار داده است.
شرکت تندگویان مواد اولیه را کم عرضه می کند که به تبع رقابت کاذبی که در نتیجه این امر ایجاد می شود مواد اولیه تا 70% گرانتر به ما فروخته می شود، نمونه ای از کمبود عرضه اینست که میزان عرضه مواد در ده ماه گذشته نسبت به مدت مشابه سال قبل حدود 25% کمتر شده است. علیرغم اینکه پتروشیمی تندگویان خوراک را با نرخ ارفاقی دریافت می نمایند.

پتروشیمی تندگویان


پتروشیمی تندگویان به جای عرضه هفتگی هفت هزار تن مواد اولیه گاها تا 4500 تن مواد عرضه می نماید که این امر باعث وادار نمودن مشتریان به رقابت کاذب شده است و قیمت مواد اولیه بیش از حد و بعضی اوقات تا هفتاد درصد رقابت معامله می شود به طوریکه زمانیکه دلار در بازار آزاد 32 هزارتومان بود تندگویان مواد را با دلار 43 هزارتومانی به ما می فروخت علیرغم نامه شماره 243711/60 مورخ 10/10/1399 وزارت صمت جناب آقای نیارکی در خصوص افزایش عرضه و نظارت بر عرضه هفتگی محصول پت مطابق بند 16 دستور چهارم تصمیمات یکصد و هجدمین جلسه کارگروه تنظیم بازار ابلاغیه شماره 238856/60 مورخ 6/10/1399 نه تنها پتروشیمی تندگویان عرضه هفتگی 5500 تن را افزایش نداده است بلکه در اقدامی عجیب عرضه را کاهش داده و تا هفته های گذشته هم افزایش نداده است.
دیگر مشکل در زمینه پیوبال است که با سیستم فروش حراج و کم عرضه نمودن و ایجاد حالت تهیج در مشتریان تقریبا دو برابر قیمت جهانی به فروش می رساند. به طور واضح مشتریان پیوبال گاها حدود 72% محصول را باید گرانتر خریداری کنند به نحوی که در ده ماهه ابتدای سال حدود 535 تا 642 میلیارد تومان پول اضافی صنعت ذوب ریسی و حدود 94 میلیارد تومان از صنعت تکسچره جمعا به مبلغ 736 میلیارد تومان دریافت نموده است. در حقیقت بخش نساجی به خاطر اخلاق منفعت طلبانه و مدیریت غیر حرفه ای تندگویان عامل انتقال پول گردیده که این زورگویی و زیاده خواهی ابتدا به صنعت ذوب ریسی و بعد به صنعت تکسچره و در نهایت به مصرف کننده نهایی ضربه می زند. به نحوی که برای خرید یک پیراهن یا یک جفت جوراب مصرف کننده نهایی با پرداخت حداقل 2برابر قیمت واقعی باید تاوان این رفتار را بدهد.
این وجوه مازاد قیمت جهانی محصولات پرداخت شده موجب گردیده پوشاک و سایر محصولات نساجی به قیمت گرانی بی منطق به تدریج از سبد خانوار خارج گردد و ضربه سنگینی به صنعت نساجی که یکی از محورهای مهم اشتغال و تأمین معاش جامعه می باشد وارد شود. در واقع این موضوع انتقال سرمایه از بخش نساجی به صنایع نفتی می باشد در حالی که در جوامع دیگر روند معکوس داشته و جای تأمل، بررسی و تفحص دارد.

پتروشیمی تندگویان


همچنین صنعت ذوب ریسی مجبور به واردات چیپس تنی 970دلار شده است که خود این امر مشکلات زیادی در زمینه واردات برای ما ایجاد می کند. از طرف دیگر تندگویان با وجود آنکه کل پول مواد و ارزش افزوده را در همان روز خرید دریافت می کند اما بین دو تا سه ماه بعد به تولید کننده داخلی تحویل می دهد که در این بازی تولید کننده مجبور به پرداخت بهره بانکی می باشد و این در حالیست که شرکت تندگویان بدون کمترین توجه به تولید کننده داخلی اقدام به صادرات مواد خام می نماید که خلاف فرمایشات مقام معظم رهبری در سال جهش تولید است و نتیجه این امر اینست که به تنهایی شرکت سینَک مجبور به وارادات 6300 تن مواد اولیه شده است.
قاضی زاده هاشمی پس از سخنان فعالان اقتصادی گفت: در قیمت گذاری در عرضه و رسیدن به موقع مواد به دست مصرف کننده درست عمل نمی‌شود و این باعث رکود در صنعت نساجی شده است. وی افزود: مجلس باید در بررسی مجدد پتروشیمی‌ها را موظف کند به اینکه اگر می‌خواهند انرژی ارزان دریافت کنند، باید محصولات آن‌ها در صنعت داخل مصرف شود.







وبگردی