آفتاب

دیدنی‌های بندر انزلی را می‌شناسید؟



بندر انزلی در ۴۰ کیلومتری استان گیلان قرار دارد و بعد از رشت پرجمعیت‌ترین شهر گیلان به حساب می‌آید. این شهر یکی از مراکز مهم اقتصادی در کشور محسوب می‌شود.

بندر انزلی یکی از بنادر بزرگ شمال کشور و دهمین بندر مهم ایران، شناخته شده است. بندر انزلی در ۴۰ کیلومتری استان گیلان قرار دارد و بعد از رشت پرجمعیت‌ترین شهر گیلان به حساب می‌آید.  این شهر یکی از مراکز مهم اقتصادی در کشور محسوب می‌شود. قدمت تاریخی بندر انزلی سبب شده که این بندر بین بازرگانان خارجی و ایرانی جایگاه ویژه‌ای داشته باشد. مردمان این شهر به واسطهٔ بندری بودن آن، با دستاوردهای غرب زودتر از دیگر مناطق ایران آشنا شدند. علاوه بر ویژگی‌های تجاری بندر انزلی، وجود مناطق تاریخی و ساختمان‌های کهن در این شهر سبب شده که بسیار مورد استقبال توریست‌ها و گردشگران قرار بگیرد. اگر از جاذبه‌های دیدنی این شهر اطلاعات کافی ندارید، این مقاله به دردتان می‌خورد.

مرداب انزلی

تالاب انزلی ۲۰ هزار هکتار وسعت دارد و یکی از بزرگترین و جالب‌ترین زیستگاه‌های جانوری محسوب می‌شود. این مرداب پذیرای پرندگان بسیاری از کشورهای همسایه است. تالاب انزلی در سال ۱۳۵۴ به عنوان یک تالاب بین‌المللی به ثبت رسید. آب تالاب انزلی شیرین است و بسیاری از مزراع و شالیزارهای اطراف از طریق این مرداب آبیاری می‌شوند. البته به دلیل نوسانات دریای خزر و ورود آب‌های شور به این تالاب، دیگر وسعت و شیرینی گذشته را ندارد. قایق‌سواری در کناره‌های این مرداب یکی از تفریحات جذاب برای گردشگران محسوب می‌شود. لاله‌های مردابی و نیلوفرهای آبی که بر روی سطح تالاب دیده می‌شود،‌ منظره‌ای بی‌نظیر برای بازدیدکنندگان ایجاد می‌کنند.

منارهٔ انزلی

‌ فانوس دریایی بندر انزلی با نام برج ساعت یا منارهٔ انزلی بین عموم مردم شناخته می‌شود. برج ساعت به عنوان قدیمی‌ترین بنای تاریخی بندر انزلی است. این بنا در سال ۱۸۱۵ میلادی و در منطقه مسکونی بندر انزلی ساخته شد. البته گفته شده مناره‌های زیادی در این شهر وجود داشته‌اند که در گذر زمان دچار آسیب شده‌اند. براساس نوشته‌ها این مناره را خسروخان گرجی حاکم گیلان، بنا کرده است. دیده‌بانی از دریا و روشنایی اطراف ساحل برای دریانوردان از دلایل بنای این سازه به شمار می‌آید. سال ۱۳۰۷ ساعتی از آلمان خریداری شد و در چهارسوی این مناره قرار گرفت. اگر به بندر انزلی رفتید به این مناره هم سری بزنید.

حافظیه انزلی

یکی دیگر از جاذبه‌های گردشگری بندر انزلی، بنایی به نام حافظیه انزلی است. این سازه در سال ۱۳۱۱ بنا شد و  در مجاورت شهرداری بندر انزلی قرار گرفت. این بنا توسط برخی از معماران آلمانی شبیه حافظیه شیراز ساخته شده است. کنسرت‌های موسیقی، نمایشگاه‌های نقاشی و صنایع دستی در حافظیه انزلی برگزار می‌شود. این بنا به عنوان یکی از جاذبه‌های گردشگری انزلی شناخته شده و در فهرست آثار ملی ایران قرار گرفته است.

کاخ میان پشته

اگر به آثار تاریخی با سبک غربی علاقمندید،‌ از کاخ میان پشته در بندر انزلی غافل نشوید. به دلیل نزدیکی به روسیه و ارمنستان،‌ سبک و معماری این کشورها بر بناهای بندر انزلی تاثیر گذاشته است. کاخ موزه بندر انزلی برای نگه‌داری سلاح‌های دورهٔ صفوی استفاده می‌شود. کاخ میان پشته دارای نمایی خیره‌کننده بوده و یکی از جاذبه‌های گردشگری این شهر محسوب می‌شود. این کاخ که موزهٔ نظامی شده، در باغی زیبا قرار گرفته و فضای خشن نظامی را تلطیف کرده است.
 دیدنی های بندر انزلی

موج شکن انزلی

سفر به انزلی بدون دیدن موج شکن، ناقص است. در گذشته، کشتی‌های تجاری برای در امان ماندن از امواج خروشان دریا در کنار اسکله‌ها پهلو می‌گرفتند یا روی لنگری می‌ایستادند. اما امواج دریا تا داخل کانال هجوم می‌آورد و به شناورها آسیب می‌رساند. از این رو  ضرورت موج شکن، احساس شد. اکنون این موج شکن که طول ۵۲۰ متری دارد محلی برای تفریح بومیان و گردشگران محسوب می‌شود. با گردش بر روی لبه‌های موج‌شکن، چشم‌انداز زیبایی از دریا در یادها ثبت خواهد کرد.





وبگردی