چگونه یک رزومه حرفهای داشته باشیم؟
کارفرمایان در تمام مراحل استخدام از تنها چیزی که زیاد استفاده میکنند، رزومه است تا درباره متقاضیان و اینکه آیا آنها برای شغل مورد نظرشان مناسب هستند، بیشتر بدانند. رزومه شما باید آسان خوانده شود، خلاصهای از موفقیتها و مهارتهای شما باشد و به گونهای نوشته شود که در آن تجربیات مرتبط خود در رابطه با آن موقعیت شغلی را برجسته کرده باشید.
در ادامه قصد داریم تا به شما بگوییم که رزومه چیست و این نوشته را به چه صورت باید بنویسید تا توجه بیشتری از سمت کارشناسان استخدام و کارفرما جلب کنید.
رزومه چیست؟
رزومه سندی خلاصه شده از تحصیلات، سوابق کاری، مدارک تحصیلی و سایر دستاوردها و مهارتهای شما در بازار کار به کارفرمایان و کارشناسان استخدام ارائه میدهد. این سند همچنین بخشهای اختیاری نیز دارد، که در آن میتوانید از هدف رزومه و خلاصه شغلی خود بگویید.
رزومه باید تا حد ممکن مختصر باشد. به طور معمول، یک رزومه یک صفحه باید باشد، اگرچه گاهی اوقات میتواند به اندازه دو صفحه نیز باشد.
بیشتر رزومهها مبتنی بر شایستگی است. این نوشته سندی برای بازاریابی و پرسونال برندینگ هستند که برای نشان دادن مهارتها، موفقیتهای قابل توجه و تجربه کاری داوطلب کارایی دارند.
تفاوت رزومه با CV در این است که، سی وی برای استخدام و کار در مشاغل در دانشگاه، تحقیقات علمی و مشاغل پزشکی کاربرد دارد و در آن لیستی جامع (و اغلب طولانی) از تحصیلات، گواهینامهها، تجربه تحقیق و کارهای حرفهای ارائه میشود.
نکات نوشتن رزومه حرفهای
در حالی که چند روش برای نوشتن رزومه وجود دارد، اما با این حال شما باید نسخهای را انتخاب کنید که متناسب با شغل مورد نظر باشد. در اینجا چند نکته مهم در زمینه نوشتن رزومه آورده شده است که به شما در سازماندهی و طراحی رزومه خود به شکل حرفهای و استخدام در تهران کمک میکند.
1. در آگهیهای استخدام به دنبال کلمات کلیدی باشید
بهترین مکان برای شروع هنگام آماده سازی برای نوشتن رزومه، مطالعه دقیق آگهیهای شغلی مورد علاقه شماست. همانطور که برای مشاغل مختلف درخواست میدهید، باید هر شرح شغلی را برای پیدا کردن کلمات کلیدی مطالعه کنید تا متوجه شوید کارفرما در یک کاندیدای ایده آل به دنبال چه چیزی است. در صورت لزوم، آن کلمات کلیدی را در رزومه خود بگنجانید.
به عنوان مثال، اگر متقاضی شغل حسابداری هستید، ممکن است در شرح شغلی یک شرکت کارفرما کلمات کلیدی مانند "حسابرسی"، "حل مسئله"، "مدیریت" یا "مسئولیت پذیری" را در شرح شغل ذکر کند. به موارد ذکر شده در بخشهای مربوط به مهارتها و تواناییهای خود ذکر کنید.
.jpg)
2. نمونههایی از رزومههای نوشته شده برای صنعت مورد نظر را بررسی کنید
هنگام ساخت رزومه خود، باید نمونههایی از رزومههای نوشته شده برای صنعت مورد نظر خود را برای الهام گرفتن و به دست آوردن بهترین روشها مطالعه کنید. از موارد زیر در رزومهها الهام بگیرید:
• خواندن آن را ساده و آسان کنید. نمونههای رزومه حرفهای ساده و سرراست هستند. این به این دلیل است که کارفرمایان حداقل زمان لازم را برای بررسی رزومه شما دارند، بنابراین خوانایی امری کلیدی در نوشتن رزومه است. این مورد همچنین به معنای انتخاب یک فونت تمیز و حرفهای نیز است.
• مطالب را در آن مختصر بیان کنید. در رزومههای حرفهای خواهید دید که هر بخش از رزومه کوتاه و دقیق است، از جمله شرح خلاصه و تجربه کاری. تمام بخشهای رزومه تنها شامل مهمترین و اصلیترین اطلاعات برای کارفرمایان است.
• اعداد را وارد کنید. همچنین ممکن است متوجه شوید که در بخش سابقه کاری نمونههای رزومه اغلب معیارها و اعداد و ارقامی وجود دارد. دلیل این امر این است که کارفرمایان به شدت به ارزش اثبات شده قابل اندازه گیری واکنش نشان میدهند. اعداد به آنها این امکان را میدهند تا ارزشی را که ممکن است برای موقعیتهای مختلف به دست آورید، بهتر درک کنند.
هنگام استفاده از رزومههای نمونه، باید توجه داشته باشید که قرار نیست آنها را دقیقاً کپی کنید. باید از استفاده آنها به عنوان الگو خودداری کنید، نمونهها به عنوان نمونه رزومههای با کیفیت بالا در صنعت و عنوان شغلی شما مفید هستند و کارایی دارند.
3. از یک فونت حرفهای استفاده کنید
از آنجایی که کارفرمایان فقط زمان کوتاهی برای بررسی رزومه شما دارند، باید تا حد امکان محتوای آن را واضح و خوانا نگه دارید. شما باید از یک فونت ساده و تمیز مانند ایران یکان یا ایران سانس استفاده کنید. اندازه فونت خود را بین 10 تا 12 نگه دارید. انتخاب یک فونت واضح و خوانا به حرفهای جلوه دادن رزومه شما کمک میکند.
همچنین باید فضای خالی اضافی را کاهش یا حذف کنید. فضای خالی بیش از حد ممکن است باعث شود رزومه شما پراکنده و نامرتب به نظر برسد، باعث حواس پرتی مخاطب شود. با کاهش فضای سفید اضافی، خواندن رزومه را آسانتر میکنید و به جای فضاهای سفید، فقط بر روی محتوای رزومه خود تمرکز میکند. با افزایش اندازه فونت خود به 12 و احتمالاً افزودن یک بخش اختیاری اضافی مانند "مهارت" یا "جوایز و دستاوردها"، میتوانید فضای سفید را کاهش دهید.
4- فقط مهمترین اطلاعات را وارد کنید و آنها را در اولویت قرار دهید
اگرچه ممکن است تجربه کار یا تحصیلات بسیار زیادی داشته باشید، اما مهم است که رزومه خود را تا حد ممکن کوتاه نگه دارید و تنها اطلاعات اصلی را وارد کنید. مدیران استخدام وقت زیادی برای خواندن هر رزومه نمیگذرانند. تحقیقات نشان داده است که مدیران استخدام فقط 6 ثانیه در هر رزومه صرف میکنند. اگر رزومه شما شامل اطلاعات قدیمی یا غیرمرتبط باشد، مانند مشاغل 10 سال پیش یا مدارک و موفقیتهای جزئی، ممکن است حواس کارشناسان استخدام را از اطلاعات اصلی پرت کنید.
سعی کنید فقط تجربه کاری، دستاوردها، تحصیلات و مهارتهای مربوط به آنچه کارفرما میخواهد را در رزومه خود داشته باشید. با مطالعه دقیق آگهی استخدام میتوانید مرتبطترین ویژگیها را پیدا کنید. برای جلب توجه به مهارتها و موفقیتهای کلیدی، باید اطلاعات مهم را در رزومه خود اولویت بندی کنید.
5. توجه را به دستاوردهای مهم جلب کنید
به جای لیست وظایف شغلی خود در بخش تجربه، سه یا چهار موفقیت مهم خود را در هر نقشی که بر عهده دارید انتخاب کنید. در صورت امکان، اعدادی را وارد کنید که موفقیت شما را برای آن شغل یا یک دستاورد خاص را نشان دهد.
شما همچنین میتوانید یک بخش جداگانه "دستاوردها" یا "مهارت" را در نظر بگیرید تا به طور خاص دستاوردهای مربوطه را در تحصیل، شغل، کارآموزی یا سایر تجربیات خود را در آن برجسته کنید.
.jpg)
6. حاشیهای مناسب برای فایل خود انتخاب کنید
به طور معمول شما باید از یک حاشیه دو و نیم سانتیمتر در همه طرف رزومه خود با فاصلههای بین خطوط استفاده کنید. اگر فضای سفید بیش از حد دارید، میتوانید فاصله بین خطوط خود را روی 1.15 یا 1.5 تنظیم کنید. در صورت دشوار بودن پر کردن رزومه، میتوانید حاشیه خود را نیز افزایش دهید، اما باید زیر 5 سانتیمتر باقی بماند.
7. رزومه را اصلاح و ویرایش کنید
قبل از ارسال رزومه، باید چندین بار آن را تصحیح کنید تا اطمینان حاصل کنید که هیچ غلط املایی و یا گرامری در رزومه وجود ندارد. در حالی که چندین برنامه تصحیح و ابزار برای این کار وجود دارد که میتوانید از آنها استفاده کنید، همچنین خوب است که از دوستان یا همکاران معتمد خود بخواهید رزومه شما را بررسی کنند. یک شخص ثالث میتوانید بهتر شما را در تصحیح رزومه کمک کند و مواردی را پیدا کند که شاید شما متوجه آنها نشدهاید.
8. تصمیم بگیرید که آیا برای کارهای مختلف به یک رزومه منحصر به فرد نیاز دارید یا خیر
قبل از ارسال درخواست، باید از خود بپرسید: "آیا کارفرما در این رزومه میتواند صلاحیت من را تشخیص دهد؟" اگر متقاضی شغلی هستید که شرایط منحصر به فردی دارد، ممکن است برای نشان دادن صلاحیت خود به نسخه دیگری از رزومه خود نیاز داشته باشید. در صورت رخ دادن این موارد، رزومه خود را برای هر شغل منحصر به فرد کنید.
رزومه شما اغلب اولین قدم برای گرفتن مصاحبه با یک کارفرما است. از آوردن مرتبطترین اطلاعات در رزومه خود مطمئن شوید، مهمترین و برجستهترین موارد و اطلاعات را در رزومه خود بیاورید و به اندازهای آن را بررسی کنید که از هر گونه خطا و اشتباه در آن جلوگیری کنید. یک رزومهی حرفهای به شما کمک میکند تا فرصتهای شغلی بیشتری را به دست آورید، مصاحبههای بیشتری دعوت شوید و در نهایت مسیر استخدام برای شما راحتتر شود.
منبع: وبلاگ تلنت کوچ
وبگردی
-
الی گشت
-
خرید سرور hpe
-
«خرید ویزاکارت»
-
تبلیغ در گوگل
-
آموزش تاتو در تهران
-
خرید فالوور واقعی فعال
-
سایت ترجمه
-
آموزش هک
-
نهال بادام
-
بهترین آهنگ های ایرانی
-
ایمپلنت یک روزه
-
بلیط استانبول
-
دکتریاب
-
خریدار نقره
-
قالب فروشگاهی وردپرس
-
کلینیک زیبایی آنیل
-
خرید گل
-
شرکت حمل و نقل
-
بلیط هواپیما
-
خرید وب مانی
-
خرید ووچر
-
برد دیپسی
-
خرید کولر گازی
-
قیمت چمن مصنوعی
-
تعمیر کرکره پارکینگ
-
سئو سایت
-
دانلود فیلم
-
دانلود آهنگ جدید
-
سرور HP
-
چمن مصنوعی ایرانی
-
قطعات خودرو
-
خرید یوسی
-
وکیل خانواده
-
فروش اقساطی با چک شخصی
-
طراحی سایت
-
فیلم ترسناک جدید
-
نهال گردو
-
بلیط هواپیما ارزان
-
لباس خواب
-
بلبرینگ
-
دانلود فیلم ایرانی
-
خرید سرور hp
-
مزایده خودرو
-
تعمیر کرکره مغازه
-
خرید فالوور ارزان
-
هاست ایران
-
شریف تریپ
-
طراحی وب سایت
-
کابین آسانسور
-
گندم موزیک
-
سمساری
-
فروشگاه لوازم آرایشی
-
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است