آفتاب

آشنایی با بازار کار حسابداری، انجام پروژه حسابداری و درآمد آن



افرادی که ذهن تحلیلگری دارند و از کار با داده‌های مالی لذت می‌برند، مناسب شغل حسابداری هستند. مبنای هر کسب و کاری بر امور مالی متکی است. بنابراین حسابداران به تأمین اهداف مالی و برنامه ریزی مالی کمک می‌کنند. در ادامه به فعالیت‌های اصلی حسابداری، شرایط بازار کار و آینده آن اشاره خواهیم کرد.

فعالیت‌های حسابداری

حسابداران، درستی صورت‌ها مالی را بررسی می‌کنند. تمامی اسناد مالی باید هماهنگ با قوانین مالی و اصول حسابداری تهیه شوند. این صورت‌های مالی شامل ترازنامه، صورت سود و زیان، صورت نقدینگی بازده مالیاتی و غیره هستند.
حسابداری به ثبت تراکنش‌های مالی کسب و کارها اختصاص دارد. ورودی و خروجی حسابها در دفتر کل ثبت می‌شود.  این مقادر باید به طور مرتب و تا زمان تهیه گزارش حسابرسی سالیانه ثبت شوند. برای ثبت تراکنش ها به صورت ساده، شما نیازی به یک حسابداری ندارید و صرفا با سفارش تایپ و وارد کردن اطلاعات می توانید نیاز کسب و کار خود را مرتفع سازید. هرگونه ناهماهنگی در حسابها و صورتهای مالی هم با تکنیک‌های حسابرسی قابل ردیابی است. برای این امور از نرم افزارها و سیستم‌های حسابرسی استفاده می‌شود. بنابراین آشنایی با این ابزارها و به کارگیری آنها از جمله مهارتهای حسابداران محسوب می‌شود.
 
آشنایی با حسابداری
واحد حسابداری باید به سایر دپارتمان‌ها و کارکنان شرکت در مورد منابع مالی و فرایند به کارگیری این منابع، آگاهی دهد. این آگاهی منجر به حل مشکلات مالی و کاهش هزینه‌ها خواهد شد. تهیه فاکتورهای مشتریان، پرداخت به موقع حقوق، تهیه فایل‌های مالیاتی شرکت‌ها و افراد هم از جمله خدمات دپارتمان حسابداری است که با برونسپاری پروژه قابل انجام است.

مدرک و مهارت‌های مورد نیاز برای ورود به بازار حسابداری

حسابداری حوزه‌ای بسیار گسترده است. برای  ورود به این بازار کار به مدرک کارشناسی حسابداری یا دیپلم فنی نیاز دارید. برای تبدیل شدن به حسابدار خبره و کاربلد می‌توانید در ابتدای کار به کار آموزی زیر نظر افراد ماهر و با سابقه بپردازید. البته دوره‌های مقدماتی و پیشرفته حسابرسی هم در مراکز فنی خصوصی و با حضور اساتید کارکشته برگزار می‌شوند. با شرکت در این کلاس‌ها به دانش فنی لازم می‌رسید ولی باز هم نیاز به تجربه و زمان دارید.
برای موفقیت در این حرفه علاوه بر مهارتهای ارتباطی مطلوب به آشنایی با نرم افزارهای تخصصی مثل هلو، QuickBooks و غیره در کنار آشنایی با نرم افزارهای صفحه گسترده مثل اکسل هم نیاز دارید. مهارت کار با کامپیوتر و اینترنت هم پیش نیاز هر کاری در دنیای دیجیتال محسوب می‌شود.

شرایط بازار کار حسابداری

فعالیت در بازار کار حسابداری با وجود فناوری ساده تر شده است. می‌توانید به عنوان حسابدار تمام وقت یا پاره وقت به صورت حضوری یا دورکاری در شرکت‌ها و کسب و کارهای مختلف مشغول به فعالیت شوید. این شرایط به سطح درآمد مدنظرتان وابسته است. مشاغل تمام وقت، مدت زمان کار بیشتر و حقوق بالاتری در کنار بیمه و مزایا دارند. در حالیکه مشاغل پاره وقت، درآمد کمتری در کنار ساعت کاری کمتری دارند. سایر مزایا مثل پاداش و بیمه هم در مشاغل پاره وقت کمیاب است.
فریلنسرها (آزادکارها)ی حسابداری با قبول پروژه‌های حسابداری به صورت دورکاری فعالیت می‌کنند. حقوق فریلنسرها با توجه به نوع پروژه و مدت زمان لازم برای اجرای آن متفاوت است. درآمد حسابداران حضوری و غیرحضوری بسته به سمت و نوع فعالیت آنها متفاوت است. رؤسا و مدیران حسابداری، حقوق بسیار بالاتری در مقایسه با کارکنان حسابداری دریافت می‌کنند. این تفاوت به خاطر سابقه و مهارت نظارتی آنها است.
به طور کلی حقوق حسابداران در ایران به سیاست کاری کارفرما وابسته است. به طوری که کسب و کارهای نوپا در شهرستان‌ها حقوق زیر یک میلیون تومان را برای حسابداران تازه کار و دانشجویان حسابداری مناسب می‌دانند. حقوق پایه حسابداری در تهران بالاتر از یک میلیون بوده که به خاطر هزینه‌های بالاتر زندگی در این شهر است.
حقوق متناسب با نرخ وزارت کار هم در شرکت‌های دولتی و نیمه دولتی پرداخت شده و شرکت‌های خصوصی معیارهای خاص خودشان را دارند. حسابداران برای رسیدن به حقوق بالا به تجربه و مهارت بالای حسابرسی نیاز دارند. بنابراین دریافت نرخ حقوق‌ بالاتر از مصوب وزارت کار؛ مختص افراد خبره و کار کشته است.

انجام پروژه حسابداری و درآمد آن

پروژه‌های حسابداری انواع گوناگونی دارند ولی اجرای آنها به مدت زمان مشخصی نیاز دارد. پس قبل از قبول پروژه باید آن را به خوبی ارزیابی کنید. در ابتدا توان کار کارفرما را بررسی کنید. اگر کسب و کار کارفرما از روابط کاری بیشتر و حجم معاملات بالاتری برخوردار است؛ پس انجام پروژه حسابرسی آن هم دشوارتر است. در نتیجه به وقت و هزینه بالاتری نیاز دارید. در عوض پروژه‌های ساده مثل پروژه‌های دانشجویی به وقت و هزینه کمتری نیاز دارند.
 
آشنایی با حسابداری
پروژه‌ای که ملاحظات قانونی بیشتری دارد، دشوارتر است و انجام آن هم دستمزد بالاتری دارد. در این موارد همانند پروژه‌های دانشجویی قادر به حسابسازی و دستکاری ارقام نیستید. شرایط کاری کارفرما هم نقش زیادی در انجام پروژه حسابداری و قیمت گذاری آن دارد. برای مثال کسب و کارهای نوپا به دنبال حسابداران ارزان تر هستند و پروژه‌هایی با قیمت ده میلیون برای یک سال برایشان قابل قبول است. ولی شرکت‌های پیمان کاری با سابقه، هزینه پنجاه میلیون در سال را منطقی می‌دانند.

آینده حسابداری

پیشرفت در فناوری ، حسابداری را وارد عرصه جدیدی کرده است. حسابداران باید برای باقی ماندن در بازار کار با این فناوری‌ها آشنا شوند.
کلود (فضای ابری)
یکی از ترندهای مهم فناوری، کار کردن در فضای ابری (Cloud) است. در این فضا به سرعت به منابع داده و قابلیت‌های محاسباتی دسترسی دارید. سیستم مبتنی بر کلود به سرعت اطلاعات را به روز رسانی کرده و حسابدران و مشتریانشان با آن به تحلیل داده و تصمیم گیری می‌پردازند.
فناوری‌های هوشمند مثل هوش مصنوعی، اینترنت اشیاء و یادگیری ماشین منجر به رشد محاسبات کلود شده‌اند. شرکت‌ها با رشد این فناوری‌ها، اطلاعاتشان را وارد سیستم‌های کلود می‌کنند. پس حسابداران باید تحلیل‌های مالی به روز را با کمک کلود در اختیار مشتریان قرار دهند.

اتوماسیون حسابرسی

فرایند حسابرسی به زمان و نیروی انسانی زیادی نیاز دارد. با ظهور اپلیکیشن‌های هوش مصنوعی به سیستم‌های یادگیرنده می‌رسیم. این سیستم‌ها کارهای تکراری و وقت گیر را به طور خودکار انجام می‌دهند. اتوماسیون فرایند رباتیک (RPA) یکی از انواع این سیستم‌ها است. این سیستم مدت زمان یک ماهه حسابرسی را به یک هفته کاهش می‌دهد. شرکت‌های بزرگی که از این سیستم استفاده می‌کنند به بازده بالاتر و خدمت رسانی بهتر رسیده‌اند.

بلاکچین

فناوری بلاکچین به عنوان سیستم ثبت کامپیوتری از ارز دیجیتال در شبکه کاربری استفاده می‌کند. بلاکچین با ظهور بیت کوین محبوبیت زیادی پیدا کرد. در زمینه ارزهای دیجیتال به دفتر حسابرسی جدیدی نیاز داریم که بدون وقفه به روزرسانی می‌شود. کاربران با بلاکچین در هر لحظه به دفاتر مالی دسترسی دارند، عقد قرارداد انجام داده و تراکنش‌ها را ثبت می‌کنند.

انجام پروژه حسابداری در کارلنسر

از آنجا که اتوماسیون، محصول فناوری است، پس حسابداران به کسب مهارتهای اداری، مدیریتی و تحلیلی نیاز دارند که از عهده فناوری خارج است. اگر مهارت حسابداری دارید و علاقمند به دورکاری یا کسب درآمد اینترنتی به واسطه شغل دوم هستید، وارد کارلنسر شوید و به عنوان فریلنسر ثبت نام کنید. پروفایل خودتان حاوی اطلاعات شخصی، تحصیلی، مهارتها و نمونه کارهایتان را در سایت کارلنسر ثبت کنید. پروژه‌های حسابداری مرتبط با مهارت‌های شما برایتان از طریق ایمیل، پیامک یا بات تلگرام ارسال خواهد شد. در صورت علاقمندی به اجرای هر پروژه، قیمت پیشنهادی و مدت زمان اجرای پروژه را با توضیحات لازم ثبت ‌کنید. کارفرما در صورت تمایل، شما را استخدام نموده و بعد از رضایت کامل از اجرای پروژه، هزینه توافقی اولیه با کسر کارمزد سایت، قابل برداشت است.
 
آشنایی با حسابداری
چنانچه پروژه حسابرسی در هر سطحی از ساده تا پیشرفته دارید هم پروفایل خودتان به عنوان کارفرما را در کارلنسر تشکیل دهید. بعد از ثبت اطلاعات کامل پروژه منتظر پیشنهاد فریلنسرهای حسابداری می‌مانید. از میان پیشنهادهای دریافتی، بهترین مورد را انتخاب کرده، حسابدار مورد نظر را استخدام کرده، هزینه را از طریق سیستم پرداخت امن کارلنسر پرداخت کدرده و منتظر نتیجه کار می‌مانید. در پایان پروژه حسابداری، اصلاحات مدنظرتان را اعمال کرده و میزان رضایت خودتان از تکمیل پروژه را اعلام می‌کنید. همچنین با توجه به رضایت از انجام پروژه می‌توانید به فریلنسر رأی دهید.
از دیگر قابلیت‌های سایت کارلنسر، امکان استخدام تمام وقت (بلندمدت) فریلنسر حسابدار است. در این حالت می‌توانید به صورت مستقیم و تلفنی نیز با حسابدار در ارتباط باشید و همچنین واریزی او را به صورت مرحله ای (مثلا ماهانه یا هفتگی) و پس از اتمام هر مرحله یا فاز انجام دهید.




وبگردی