آفتاب

نحوه ساخت تابلو برق



تابلو برق جعبه یا محفظه ای است که برای نصب تجهیزات الکترونیکی مورد استفاده قرار می گیرد و کاربردهای زیادی دارد که از جمله مهم ترین کاربرد آن جلوگیری از ورود شوک الکترونیکی و کنترل جریانات برق می باشد که ما در این مقاله به نحوه ساخت تابلو برق پرداخته ایم.

ساخت تابلو برق

قبل از پرداختن به آموزش ساخت تابلو برق و نحوه انجام آن، بهتر است تعریفی از تابلو برق و تجهیزات تابلو برق صنعتی و غیر صنعتی داشته باشید تا با تابلو برق و کاربردهای آن آشنا شده و اطلاعات کامل را در مورد آن به دست آورید.
به طور کلی تابلو برق در واقع نوعی محفظه و یا  یک جعبه ای است که در آن  تجهیزات و قطعه های  الکتریکی نصب می شود. در تابلو  برق، انواع تجهیزات قرار می گیرد  که این تجهیزات و موارد نصب شده به شرح زیر است:
کلیدها
قطعه های کنترلی و کنترل کننده
کنتاکتورها
قطعات حفاظت کننده
نمایشگرهای جریان برق، ولتاژ، فرکانس، توان و...

تابلو برق کاربردهای زیادی دارد اما اگر بخواهیم به طور خلاصه مهمترین کارایی تابلو برق را ذکر کنیم، باید گفت که تابلوهای برق برای جلوگیری از شوک الکتریکی مورد استفاده قرار می گیرد و بدین شکل ایمنی برق را در هر ساختمانی  تامین می کند و خطر برق گرفتگی، آتش سوزی، آسیب رسیدن به تجهیزات برقی را از بین می برد.
 اما نکته مهم این است که باید برای ساخت تابلو برق، خرید و نصب آن از برق کار مطمئن استفاده نمایید که برای این منظور می توانید از مجموعه نیرورسانی صنعت یار استفاده نمایید.

 ساخت تابلو برق 
ساخت تابلو برق

مراحل ساخت تابلو برق

اولین مرحله ساخت تابلو برق پست فشار ضعیف که برای ساختمان ها به کار می رود، طراحی نقشه تابلو برق و تهیه کردن لیست قطعات داخل آن می باشد.
 پس از طی کردن این مرحله و مشخص شدن نقشه تابلو برق، می توان هزینه مربوط به ساخت تابلو برق را نیز تعیین کرد.
بعد از این مرحله، مراحل ساخت تابلو برق به شرح زیر است.

فلز کاری
برای ساخت تابلو برق باید تمام قطعات که در مرحله قبل تهیه شده اند مطابق با نقشه تعیین شده برای تابلو برق، برش داده شوند و به فرم دلخواه در آیند.
قطعات برش داده شده و فرم داده شده حالا باید جوشکاری شوند.
پس از اینکه قطعات جوشکاری شدند، اثرات جوشکاری بر روی این قطعات و فلزات باقی می ماند که باید از بین روند. برای پاک کردن و از بین بردن آثار جوشکاری بر روی فلزات، لازم است که فرزکاری انجام گیرد.
پس از طی کردن مرحله فرزکاری، حالا قطعات و فلزات برای رنگ کاری آماده هستند و باید به بخش رنگ کاری فرستاده شوند.

رنگ کاری
مرحله بعد برای ساخت  و نصب پست برق ، بخش رنگ کاری است. یعنی پس از اینکه مراحل فلزکاری ساخت تابلو برق تمام شد، باید رنگ کاری صورت گیرد.
برای رنگ کاری فلزات و قطعات از رنگ الکترواستاتیک استفاده می شود. این رنگ نوعی رنگ پودری است که دارای ذرات خشک بوده و با رنگ انتخابی مشتری ترکیب می شود.
 از این رو این رنگ پودری با رنگ مد نظر مشتری ترکیب می شود و سپس روی قطعات  فلزی پاشیده می شود.


در صورت مشاوره برق صنعتی می توانید با ما تماس بگیرید

از آنجا که از رنگ پودری الکترواستاتیک استفاده شده است، رنگ بار الکترواستاتیک خواهد داشت، بنابراین قطعه رنگ  شده را باید به ارت زمین متصل نمود. پس از آن قطعات رنگ شده با این رنگ پودری را، باید به کوره پخت رنگ برد؛ که این کار به منظور تثبیت رنگ انجام می گیرد.

خدمات مهم صنعت یار :
طراحی و محاسبات کابلشی و سینی کشی
مشاور در امور خرید انشعاب دیماندی
مشاور، طراحی ، نظارت در اجرای تاسیسات برق

مونتاژ قطعات داخل تابلو برق
حال در این مرحله باید قطعاتی که آماده و رنگ آمیزی شده داخل تابلو برق در سر جای مناسب خود نصب کرد تا بدین ترتیب عمل مونتاژ قطعات داخل تابلو برق انجام گیرد.

مونتاژ قطعات الکتریکی
در این مرحله باید قطعات الکتریکی مثل کنتاکتور، فیوزها، کلیدها و لامپ در قسمت شاسی تابلو مونتاژ شوند.

شینه نشی وسیم کشی
آخرین مرحله برای ساخت تابلو برق، مرحله سیم کشی و شینه کشی است.
سیم کشی
در تابلو برق قاعدتا باید سیم کشی صورت گیرد و این سیم کشی ها باید مطابق با نقشه ای که در ابتدای کار تعیین کردیم، انجام شود. همچنین سیم ها باید حتما شماره گذاری داشته باشند.
شینه کشی
رنگ شینه های داخل تابلو باید شامل سه رنگ زرد، آبی و قرمز باشد. این سه رنگ نشان دهنده سه فاز می باشد.

 ساخت تابلو برق 
مراحل ساخت تابلو برق

منبع خبر : برق صنعت یار




وبگردی