آفتاب

قیمت دارو در کشورهای خارجی



یکی از صنایع مهم هر کشوری که تاثیر مستقیمی بر سلامت انسان‌ها دارد، صنعت داروسازی است. در دنیای امروز، بهره‌مندی هر کشوری از این صنعت و پیشرفت در آن، شاخصی برای میزان توسعه یافتگی آن کشور نیز می‌باشد.

در این مطلب قصد داریم به پاسخ به این سوال بپردازیم که قیمت دارو در کشورهای خارجی چگونه است و این قیمت‌ها بسته به چه فاکتورهایی می‌باشد؟
کیفیت دارو بسته به تجهیزات و ماشین‌آلات، طراحی صحیح فضاها و محیط کار، رعایت نکات بهداشتی و ایمنی، به کارگیری روش‌ها و فرآیندهای استاندارد و به روز، کنترل کیفیت مداوم داروها و فرایندهای تولید و در نهایت استفاده از نیروی کار متعهد و متخصص توسط کشورهای مختلف جهان است. بعلاوه، کیفیت مواد اولیه و فرمولاسیون هم در تولید داروی با کیفیت بسیار تاثیر دارد.
 قیمت دارو
دلایل متفاوتی برای اختلاف قیمت دارو در کشورهای مختلف جهان وجود دارد. دولت هر کشوری، وظیفه‌ی مذاکره با شرکت‌های دارویی را بر عهده دارد.
صنعت داروسازی بر پایه‌ی تحقیقات دقیق علمی استوار است. به همین دلیل در کشورهای مختلف جهان بودجه‌ی قابل توجهی به این بخش اختصاص داده می‌شود. طبق آخرین آمار ارائه شده، تقریباً 150 میلیارد دلار صرف تحقیق و توسعه در پروژه‌های مختلف دارویی می‌شود. با وجود این تحقیقات گسترده، تنها بخشی از داروهای تولید شده به تایید نهایی می‌رسند و در نهایت، در اختیار مردم قرار می‌گیرد.
بیشترین قیمت دارو در ایالات متحده (+306.82٪)، و ارزان‌ترین قیمت دارو در کشور تایلند (93/93٪) وجود دارد. یک مطالعه مقایسه‌ای تفاوت قیمت 13 دارو را در 50 کشور جهان تجزیه و تحلیل کرده است. ایالات متحده در رده نخست گران‌ترین دارو قرار دارد و ژاپن نیز در آن فهرست قرار دارد. در انتهای دیگر فهرست، تایلند جایی بود که در آن دسترسی مردم  به داروها و درمان‌ها بسیار راحت و در عین حال ارزان‌ترین قیمت بود.
آمریکا در این صنعت، مانند بسیاری صنایع دیگر، گوی سبقت را از سایر کشورهای جهان ربوده و 45 درصد از بازار جهانی دارو را به خود اختصاص داده‌ است. البته طی سال‌های اخیر، سایر کشورهای آسیای جنوب شرقی، اروپای شرقی و امریکای جنوبی وارد عرصه‌ی رقابت با آمریکا شده‌اند و تلاش کرده‌اند تا با تولیدات بیش‌تر، بازار داروسازی را تحت سلطه‌ی خود درآورند.
 قیمت دارو
پژوهشگران مجله لنست قیمت 31 داروی ضدسرطان را در 18 کشور با درآمد بالا بررسی کردند. نتایج تحقیقات آن‌ها نشان می‌دهد که قیمت دارو در این کشورها، که شامل 16 کشور اروپایی، استرالیا و زلاندنو است، نشان می‌دهد که تفاوت قیمت دارو می تواند از 28 تا 288 درصد متفاوت باشد.
قیمت دارو، مخصوصا قیمت داروهای بیماری های سرطانی، در کشورهایی مانند سوئیس، آلمان و سوئد قیمت دارو نسبت به سایر کشورها، بسیار بیش‌تر است. اما شما در یونان، انگلیس، اسپانیا و پرتقال می‌توانید داروها را با قیمت پایین‌تری نسبت به بقیه‌ی کشورهای اروپایی خریداری کنید.
در این مقاله، بیش‌ترین تفاوت قیمت در میان داروها، مربوط به gemcitabire بود.
gemcitabire دارویی است که برای درمان سرطان ریه، مثانه، تخمدان، پستان و پانکراس به کار می‌رود. قیمت این دارو در استرالیاُ 42 دلار و در زلاندنو 209 دلار است.
GSK، یک شرکت دارویی بریتانیایی است که هرساله داروهای جدیدی را در اختیار مردم جهان می گذارد. افزایش قیمت دارو، سود چشمگیری را عاید این کشور اروپایی کرده است، به طوری که درآمد این شرکت در سال 2016 با رشد 7 درصدی روبه رو بوده است. داروهایی همچون Trivicay و  TRIUMEQبرای ایدز، اسپری استنشاقی  Ellipta برای آسم و COPD و داروی Nucala برای درمان آسم، در لیست پرفروش‌ترین داروهای این کشور قرار گرفته است. داروی بوسولفان هم که در انگلیس که برای درمان لوسمی به کار می‌رود، طی سال‌های 2011 تا 2016، 1227 درصد افزایش قیمت داشته‌ است. در سایر کشورهای اروپایی هم قیمت دارو رشد قابل توجهی داشته‌ است.
 قیمت دارو
به طور کلی، سایر کشورها تمایل دارند که برای انواع مختلف داروها امتیازات متفاوتی داشته باشند؛ به استثنای ایالات متحده آمریکا که به طور سیستماتیک در بین گران‌ترین کشورها در رتبه اول قرار گرفت. یکی از بارزترین نتایج مطالعات در این زمینه، این است که هزینه دارو در ایالات متحده در مقایسه با سایر کشورهای جهان چقدر بیشتر است. به عنوان مثال انسولین را در نظر بگیرید؛ مطالعه‌ها نشان می‌دهد که آمریکایی‌ها حدود پنج و نیم برابر بیشتر از متوسط جهانی برای داروهای درمان دیابت پرداخت می‌کنند. دانیل کلب، بنیانگذار و مدیر عاملMedbelle  نیز به این موضوع اشاره می‌کند.
دارویی مانند ویاگرا نیز در ایالات متحده آمریکا ارزش طلا دارد؛ در حالی که در مقایسه با میانگین جهانی 50 کشور مورد مطالعه ، 785.99٪ + گران‌تر است. ژاپن (371.78٪ +) و شیلی (65/182٪ +) دو کشور دیگر هستند که در آن ویاگرا، معروف‌ترین داروی جهان، بالاترین قیمت را دارد. در انتهای دیگر جدول، کشورهایی که ویاگرا بیشتر در آن‌ها در دسترسی قرار دارد و قیمت آن ارزان‌تر است، ایرلند (5/90 -90 درصد) ، مصر (24/89 درصد) و آرژانتین (42/81-درصد) هستند.
همچنین قرص ضد بارداری  + 785.99٪ در ایالات متحده گران‌تر است.
در کشور ترکیه نیز سیستم قیمت گذاری دارو اساساً بر اساس قیمت مرجع محصول دارویی مربوطه در کشورهای مرجع اعلام شده سالانه توسط وزارت بهداشت ترکیه است. وزارت بهداشت می‌تواند حداقل 5 و حداکثر 10 کشور اتحادیه اروپا (از جمله کشورهایی که در مسیر عضویت هستند) را کشورهای مرجع اعلام کند. در حال حاضر، کشورهای مرجع فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، پرتغال و یونان هستند. سیستم قیمت گذاری دارو در ترکیه به این شکل است.

به طور کلی، با توجه به سطوح مختلف مالیات، هزینه حمل و نقل، قدرت خرید، سطح درآمد و حق ثبت اختراع، برخی اختلافات قیمت در مرزها انتظار می‌رود. با این حال، انحراف قیمت ارائه شده توسط این مطالعه بسیار شدید است.
لازم به ذکر است که شیوع و جهانی شدن ویروس کرونا، سبب افزایش قیمت داروهای مختلف در کشورهای مختلف جهان شده است.

قیمت دارو

منبع: آژانس هواپیمایی زیما سفر




وبگردی