آفتاب

نوار نسوز



نوارهای نسوز، در نگاه اول، بسیار شبیه به پارچه‌های نسوز هستند اما عرض آن‌ها اغلب از 20 سانتیمتر تجاوز نمی‌کند.

برای تولید نوارهای نسوز، کامپوزیت‌های اکسید آلومینیوم را با الیاف سرامیک می‌پوشانند تا انعطاف پذیری نوار را افزایش دهند. استفاده از اکسید آلومینیوم در این محصول، موجب مقاومت بالای آن در برابر روغن‌هایی با دمای بالا می‌گردد. همچنین، وجود سرامیک در نوارهای نسوز، تحمل حرارتی آن‌ها را تا 1300 درجه سانتیگراد بالا می‌برد و باعث افزایش طول عمر این نوارها می‌گردد.
فروشگاه نسوز صنعت پارس، آماده ارائه مشاوره، فروش و ارسال انواع نوار نسوز، در ابعاد و ضخامت‌های گوناگون به سراسر کشور می‌باشد.
نوار نسوز، پیش از استفاده، ظاهری خشک دارند؛ بنابراین، ابتدا آن را توسط ماده مخصوص و یا آب مرطوب می‌نمایند تا شکل پذیری خود را به دست آورده و کاملاً به شکل قسمتی که قصد آب بندی و عایق بندی آن را داریم، دربیاید. با خشک شدن نوارها، این محصول به صورت یک کامپوزیت قوی در آمده و محکم می‌شود. به این ترتیب، می‌توان نوارهای نسوز را برای عایق بندی قطعاتی با شکل‌های ساده یا پیچیده مورد استفاده قرار دهند.
امروزه، مواد نسوز متنوعی در ساخت نوارهای نسوز به کار گرفته می‌شوند که به واسطه مواد اولیه‌ای با خواص گوناگون، هر کدام، مزایای خاص خود را دارند و امکان استفاده در شرایط متفاوت را دارا هستند.
پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر با انواع نوارهای نسوز، مقالات مرتبط در وب‌سایت نسوز صنعت پارس را مطالعه بفرمایید.
از میان طیف گسترده نوارهای نسوز موجود در بازار، می‌توان موارد زیر را به عنوان پر طرفدارترین آن‌ها نام برد:
•    نوار نسوز آزبست: در بازه زمانی اواخر قرن 19 تا اواخر قرن 20، آزبست، پرطرفدارترین ماده نسوز حوزه عایق بندی صنعتی بوده است. تراکم و در هم تنیدگی الیاف آزبست، که در زیر میکروسکوپ به وضوح مشخص است، باعث استحکام و افزایش مقاومت حرارتی در آن، با حداقل میزان اتلاف انرژی گردیده است. چنان که نوارهای نسوز آزبست، که با عرض 1.5 تا 5 سانتیمتر تولید می‌شوند، قادر به تحمل دما تا حدود 550 درجه سانتیگراد هستند. اما در اواخر قرن 20، با افزایش گزارشات مبنی بر بروز بیماری‌های خطرناک ریوی در افرادی که با آزبست در تماس بودند، متخصصین، استفاده از آن را محدود به اماکنی نمودند که در تماس مستقیم با انسان‌ها نباشد. همچنین، دانشمندان به دنبال یافتن جایگزین‌های مناسب با ویژگی‌های مکانیکی و شیمیایی آزبست در حوزه عایق بندی بودند تا سلامت نسل آینده را به خطر نیندازند.
به کارگیری نوار آزبست، مانند دیگران محصولات تولید شده از آزبست، دارای محدودیت بوده و تنها مجاز به استفاده در دیگ‌های بخار، کوره‌ها و موتورخانه‌ها می‌باشند.
•    نوار نسوز فایبرگلاس: نوار ساخته شده از الیاف شیشه یا فایبرگلاس، امروزه به عنوان جایگزین نوارهای آزبست و یکی از پر کاربردترین آن‌هاست. این نوارهای نسوز، با تحمل حرارتی مشابه آزبست، دارای استحکام و خواص مکانیکی منحصر به فردی هستند که منجر به مقاومت این نوارهای در برابر کشش نیز می‌گردد. برای حصول استحکام بیشتر در این نوارهای نسوز، آن‌ها را به شیوه تار و پودی می‌بافند. نوار نسوز فایبرگلاس، در ضخامت 1 تا 3 میلیمتر و عرض حداکثر 10 سانتیمتر تولید شده و به علت مزایای متعددی که دارد، علاوه بر حوزه عایق بندی، برای دوخت البسه و تجهیزات ایمنی هم مورد استفاده قرار می‌گیرد.
در برخی موارد، با هدف بهبود ویژگی‌های مثبت نوار نسوز فایبرگلاس، آن را با یک لایه فویل آلومینیومی می‌پوشانند. گاهی نیز، بسته به نیاز مشتری، یک سمت آن را آغشته به چسب می‌نمایند.
•    نوار نسوز گرافیت: این محصول، با ضخامت حدود 1 میلیمتر و عرض تا 2.5 سانتیمتر تولید می‌شود. نکته حائز اهمیت در مورد نوارهای گرافیتی این است که با تحمل حرارتی حدود 700 درجه سانتیگراد، دارای انعطاف پذیری خیره کننده‌ای می‌باشند. این میزان از انعطاف پذیری، به علت استفاده از درصد خلوص بسیار بالای گرافیت، در تولید نوار نسوز گرافیتی است که آن را برای استفاده در عایق بندی قطعات با شکل‌های مختلف، مناسب می‌نماید. از سوی دیگر، رسانایی حرارتی این نوع از نوارهای نسوز، در حد قابل توجهی پایین بوده و به همین دلیل، برای استفاده در آب جوش، محیط‌های گازی و حتی روغن داغ نیز مناسب می‌باشد. گاهی بنا بر نیاز خریداران، این نوارها را به صورت چسب‌دار تولید می‌کنند.
•    نوار نسوز سرامیکی: شاید بتوان این نوع از نوارهای سرامیکی را که با نام نوار نسوز سرامیک فایبر نیز شناخته می‌شود، پر طرفدارترین نوار نسوز موجود در حال حاضر دانست. علت این امر، آن است که الیاف سرامیک، قادر هستند تا بدون از دست دادن ثبات ابعادی خود، دماهای بالا را تا 1200 درجه سانتیگراد تحمل کنند. این مسئله یکی از ویژگی‌های بی نظیر سرامیک می‌باشد که آن را تبدیل به جایگزینی مناسب برای الیاف آزبست نموده است. چرا که علاوه بر دارا بودن مقاومت حرارتی بالا و استحکام مطلوب، کاملاً زیست محیطی می‌باشد. نوار نسوز سرامیکی را اغلب با ضخامت حداکثری 3 میلیمتر و عرض تا 10 سانتیمتر تولید می‌کنند. گاهی برای افزایش میزان استحکام و مقاومت این نوار نسوز در برابر فشار، آن را با سیم تقویت می‌نمایند. در برخی موارد نیز، از یک لایه آلومینیوم روی سطح نوار نسوز سرامیک فایبر استفاده می‌کنند. بیشترین کاربرد این عضو محبوب خانواده نوارهای نسوز، در حوزه پتروشیمی، و عایق بندی دیگ‌ها و کوره‌های حرارتی می‌باشد.
همان گونه که پیشتر اشاره شد، با توجه به ویژگی‌ها و مزایای منحصر به فرد هر یک از انواع نوارهای نسوز، استفاده از آن‌ها در حوزه‌های مختلف، بر اساس نیاز موجود و شرایط محیطی لازم برای عایق بندی قطعات متفاوت خواهد بود. با این حال، می‌توان موارد زیر را کاربردهای اصلی نوارهای نسوز دانست:
-    استفاده به عنوان جایگزین آزبست در عایق بندی قطعات
-    تولید واشر
-    عایق‌بندی دیگ‌های حرارتی
-    آب بندی دریچه‌ قطعات
-    پوشاندن لوله‌ها در دمای بالا
-    عایق بندی قسمت‌های مختلف اجاق گاز و کوره های حرارتی
-    عایق بندی و تقویت سازه‌های کامپوزیتی
-    عایق‌بندی اگزوزها
-    عایق‌بندی سیم و کابل‌های الکتریکی
-    عایق بندی الکتریکی قطعات
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره خرید انواع نوار نسوز، در ابعاد و ضخامت‌های گوناگون، می‌توانید به وبسایت www.nasoozsp.com مراجعه نموده و یا با متخصصین فروشگاه نسوز صنعت پارس در تماس باشید.





وبگردی