آفتاب

پکینگ نسوز



پکینگ نسوز، ظاهری شبیه به طناب داشته و به دلیل مقاومت در برابر سایش، دمای بالا و آسیب‌های ناشی از مواد اسیدی و قلیایی، کاربرد گسترده‌ای در حوزه‌های مختلف صنعت دارد. سطح مقطع پکینگ‌ها مربع می‌باشد.

فروشگاه نسوز صنعت پارس، آماده ارائه مشاوره، فروش و ارسال انواع پکینگ نسوز، به سراسر کشور می‌باشد.
به طور کلی، مقاومت حرارتی مواد نسوز که تا 538 درجه سانتیگراد می‌رسد، در کنار تحمل آن در برابر کشش، سایش و فشار، و همچنین سازگاری شیمیایی در مجاورت با مواد اسیدی و قلیایی، آن‌ را به انتخابی ایمن و مطلوب برای عایق‌ بندی و آب بندی قطعات صنعتی تبدیل نموده است.
این مواد، در انواع و کاربردهای گوناگون تولید می‌گردند. مواد نسوز، گاهی در ابعاد کوچک ساخته می‌شوند و بسیار ساده و سبک هستند. گاهی نیز ساختاری پیچیده و وزنی بالا دارند. در مواردی، به شکل رشته بافته و در برخی موارد، به شکل ورقه‌هایی قالب‌گیری می‌شوند. گاهی نیز با انعطاف پذیری بیشتری تولید می‌گردند تا امکان خم کردن آن‌ها وجود داشته باشد.
اگر بخواهیم، مزایای استفاده از مواد نسوز را بشمریم، می‌توانیم به موارد زیر، به عنوان شاخص‌ترین آن‌ها اشاره کنیم:
•    مقاومت و خنثی نمودن فشار وارد شده بر قطعات
•    خواص فیزیکی منحصر به فرد و مقاومت در برابر کشش و سایش
•    تحمل حرارتی بالا
•    مقاومت شیمیایی مطلوب و سازگاری با بیشتر مواد اسیدی و بازی

یکی از شیوه‌های مرسوم برای گروه بندی مواد نسوز، به صورت زیر است:
-    شیوه تولید: مواد نسوز را از طریق قالب‌گیری دستی، ذوب و یا پرس می‌سازند.
-    نقطه ذوب: مواد نسوز دارای نقطه ذوب متفاوتی هستند. طبق این دسته بندی، مواد نسوز، در یکی از این سه گروه قرار می‌گیرند.
•    نقطه ذوب بسیار بالا؛ موادی با نقطه ذوب بالاتر از 2000 درجه سانتیگراد
•    نقطه ذوب بالا؛ موادی با نقطه ذوب 1780 تا 2000 درجه سانتیگراد
•    نقطه ذوب متوسط؛ موادی با نقطه ذوب 1580 تا 1780 درجه سانتیگراد
-    انتقال حرارتی: مواد نسوز، رسانا، نارسانا و یا عایق هستند. ویژگی عایق بندی این مواد، اتلاف انرژی را در قطعات، تا حد چشمگیری کاهش می‌دهد. میزان تحمل حرارتی مواد نسوز، با نقطه ذوب آن‌ها متفاوت بوده و مربوط به حداکثر دمای قابل تحمل توسط آن‌ها بدون کاهش ویژگی‌ها یا به اصطلاح، دمای عملکردی می‌باشد. طبق این دسته بندی، مواد نسوز در چهار گروه قرار می‌گیرند.
•    مواد عایق گرما؛ با تحمل حرارتی کمتر از 1100 درجه سانتیگراد
•    مواد نسوز؛ با تحمل حرارتی 1100 تا 1400 درجه سانتیگراد
•    مواد نسوز عالی؛ با تحمل حرارتی 1400 تا 1700 درجه سانتیگراد
•    سوپر مواد نسوز؛ با تحمل حرارتی 1700 تا 2000 درجه سانتیگراد
-    ویژگی‌های شیمیایی: مواد نسوز، از لحاظ شیمیایی، در سه دسته قرار می‌گیرند.
•    مواد نسوز خنثی؛ مانند اکسید آلومینیوم، کرومیت، گرافیت کربن
•    مواد نسوز پایه؛ مانند دولومیت، منیزیم-کروم، منیزیت
•    مواد نسوز اسیدی؛ مانند آلومینو سیلیکات، سیلیکون، زیرکونیا
-    خواص مکانیکی: مواد نسوز، از نظر مقاومت مکانیکی، در چهار گروه پایین، متوسط، بالا و سوپر جای داده می‌شوند.

پکینگ‌های نسوز، تمامی مشخصات مواد نسوز، از جمله مقاومت شیمیایی، حرارتی و مکانیکی را دارند. این محصولات، علاوه بر تحمل دماهای بالا، ثبات ابعادی و ساختار خود را در دماهای پایین‌تر از صفر حفظ می‌نمایند.
از دیگر دلایل لزوم استفاده از پکینگ‌های نسوز، هنگام خنک‌سازی قطعات مشخص می‌گردد. همان‌طور که می‌دانید، قطعات، به مرور، به علت اصطکاک میان آن‌ها گرم شده و برای جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات،  نیاز به خنک‌سازی با آب هست. استفاده از پکینگ نسوز، اجازه ورود این آب به داخل قطعات را نخواهد داد.
همچنین مقاومت پکینگ نسوز در برابر فشار وارد شده بر قطعات و خنثی نمودن آن، باعث کاهش قابل توجه اتلاف انرژی در تجهیزات و کاهش سایش میان قطعات می‌گردد. به این ترتیب، علاوه بر صرفه‌جویی در مصرف انرژی، عمر قطعات نیز به طرز چشمگیری افزایش خواهد یافت.
پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر با انواع پکینگ نسوز، مقالات مرتبط در وب‌سایت نسوز صنعت پارس را مطالعه بفرمایید.
امروزه پکینگ‌های نسوز، از مواد گوناگون و با ترکیب‌های متنوع تولید می‌گردند و به همین دلیل، خریداران بنا بر نیاز و شرایط محیطی محل نصب پکینگ‌ها، طیف وسیعی از انتخاب‌ها را پیش رو دارند. از میان پرکاربردترین پکینگ‌های نسوز موجود در بازار، می‌توان نمونه‌های زیر را نام برد:
-    پکینگ نسوز آزبست: آزبست از قدیمی‌ترین مواد نسوز به کار گرفته شده در صنعت می‌باشد اما به دلیل سمی بودن غبار آن، پکینگ نسوز آزبست را تنها در مکان‌های دور از دسترس انسان استفاده می‌کنند. در برخی موارد، برای تقویت برخی ویژگی‌های مثبت در این پکینگ، و یا پوشاندن غبار سمی آن، از تفلون، گرافیت و غیره در تولید آن استفاده می‌گردد.
-    پکینگ تفلون: این نوع از پکینگ‌های نسوز، دارای مقاومت چشمگیر در برابر سایش بوده و در دو نوع خالص و روغنی، و یا با ترکیب دیگر مواد نسوز تولید می‌گردد.
-    پکینگ نسوز فایبرگلاس: این پکینگ، علاوه بر تحمل حرارتی و فشار بالا، جایگزین بسیار مناسبی برای پکینگ آزبست به شمار می‌آید.
-    پکینگ نسوز کربن: این پکینگ، با وجود وزن کم، دارای مقاومت کششی عالی و استحکامی تا چندین برابر فولاد دارد. اصطکاک پایین این محصول، باعث ماندگاری بالای پکینگ و در نتیجه قطعات می‌شود.
-    پکینگ نسوز گرافیت: به علت استفاده از گرافیت خالص در ساخت این محصول، از مقاومت حرارتی بسیار بالایی برخوردار است.
-    پکینگ نسوز کتان گریس: مقاومت بالای کتان در برابر پوسیدگی و آب شور، در کنار استفاده از گریس طبیعی برای انعطاف پذیری بیشتر، موجب افزایش بازده در این پکینگ نسوز می‌شود.
-    پکینگ نسوز آرامید: الیاف آرامید، از چنان مقاومت و استحکام بالایی برخوردار هستند که می‌توان از آن‌ها برای ساخت جلیقه ضد گلوله استفاده کرد. به همین دلیل، این پکینگ را در شرایطی به کار می‌گیرند که نیاز به استحکام بالا باشد.
-    پکینگ نسوز رمی: این پکینگ را از الیاف گیاهی رمی تولید می‌کنند که دارای مقاومت خیره کننده‌ای در برابر کشش و فشار می‌باشد. در برخی موارد، به منظور تقویت برخی ویژگی‌های مثبت در این محصول، از تفلون و یا گریس استفاده می‌کنند.
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره خرید انواع پکینگ نسوز، در ابعاد و ضخامت‌های گوناگون، می‌توانید به وبسایت www.nasoozsp.com مراجعه نموده و یا با متخصصین فروشگاه نسوز صنعت پارس در تماس باشید.





وبگردی