آفتاب

پارچه نسوز



پارچه‌های نسوز را براساس نیازهای موجود و شرایط محیطی، در انواع مختلف و با ضخامت‌های گوناگون تهیه می‌نمایند تا در صنایع مختلف به کار بگیرند.

پارچه‌ نسوز، یکی از محصولات نسوز پرکاربرد است که از نخ نسوز تهیه می‌شود. به همین علت، فارغ از نوع و ابعاد آن، با توجه به تحمل حرارتی بالا، به طور گسترده در زمینه عایق بندی حرارتی استفاده می‌گردد. در برخی موارد، الیاف و نخ به کار گرفته شده برای تولید پارچه نسوز را با افزودن سیم و یا مواد نسوز دیگر، تقویت می‌نمایند تا ویژگی‌های مثبت این ماده نسوز محبوب را بهبود ببخشند. در این صورت، می‌توان علاوه بر افزایش میزان تحمل پارچه‌ها در برابر گرما و فشار، مقاومت شیمیایی و خواص مکانیکی آن‌ها از جمله مقاومت در برابر سایش و کشش را بیشتر کرد.
برای آگاهی از جزییات بیشتر در مورد انواع نخ‌های نسوز، می‌توانید مقالات مربوطه را از وب‌سایت نسوز صنعت پارس، مطالعه بفرمایید.
پارچه‌های نسوز را براساس نیازهای موجود و شرایط محیطی، در انواع مختلف و با ضخامت‌های گوناگون تهیه می‌نمایند تا در صنایع مختلف به کار بگیرند.
مقاومت پارچه‌های نسوز در برابر گرما و خوردگی شیمیایی، آن را تبدیل به انتخابی مطلوب در داخل کوره‌ها به منظور عایق بندی نموده است. همچنین، برتری برخی نمونه‌های پارچه نسوز، مانند پارچه تولید شده از الیاف سیلیس نسبت به عایق‌های دیگر، تامین ایمنی برای محافظت از قطعات و کارکنان می‌باشد؛ چرا که این نوع از پارچه نسوز، علاوه بر تحمل حرارتی بالا، در برابر جرقه، آتش و آلودگی‌های شیمیایی نیز مقاوم است. از دیگر زمینه‌های به کارگیری پارچه‌های نسوز، می‌توان صنعت روباتیک را نام برد. پوشاندن بدنه روبات‌هایی که در شرایط دشوار و در مکان‌هایی با دمای بالا کار می‌کنند، علاوه بر صرفه جویی چشمگیر در هزینه‌های نگهداری، کاهش ریسک آسیب دیدگی روبات را نیز به همراه خواهد داشت. قطعاً حضور انسان در چنین مکان‌هایی ناممکن و بسیار خطرناک است. از پارچه‌های نسوز، در بدنه کابین هواپیما هم استفاده می‌کنند. به این ترتیب، هوای گرم حاصل از کار کردن قطعات هواپیما، موجب آزار مسافرین نخواهد گردید. و در نهایت، خاصیت ضد شعله بودن پارچه‌های نسوز، باعث شده تا آن را برای پوشش موتور جت‌ها مورد استفاده قرار دهند تا دود وارد کابین نگردد.
فروشگاه نسوز صنعت پارس، آماده ارائه مشاوره، فروش و ارسال انواع پارچه نسوز، در ابعاد و ضخامت‌های گوناگون به سراسر کشور می‌باشد.
امروزه پارچه‌های نسوز را از مواد گوناگونی تهیه می‌کنند که هر یک، ویژگی‌های منحصر به فرد خود را دارند. انتخاب هر کدام از این پارچه‌ها، بستگی به نیاز و شرایط محیطی موجود برای عایق بندی قطعات می‌باشد. موارد زیر، جزو محبوب‌ترین پارچه‌های نسوز موجود در بازار هستند که البته همچنان قابلیت ترکیب و تقویت شدن با افزودن مواد نسوز دیگر و یا سیم را دارند:
•    پارچه نسوز آزبست: این محصول، یکی از قدیمی‌ترین پارچه‌های نسوز به کار گرفته شده در صنعت، تا اواخر قرن بیستم می‌باشد. تراکم بالای الیاف آزبست و شکل شمشیری الیاف آن، موجب استحکام و مقاومت فیزیکی بالای آن می‌گردد. اگرچه استفاده از این ماده نسوز، به دلیل سمی بودن غبار آن، به شدت محدود گردیده است اما همچنان در صنایعی که در تماس نزدیک با انسان نیستند، کاربرد گسترده‌ای دارد.
•    پارچه نسوز فایبرگلاس: پس از محدودیت استفاده از آزبست در صنایع مختلف، فایبرگلاس به سرعت جایگاه خود را در میان مواد نسوز تثبیت نمود. الیاف شیشه که دارای میزان تحمل حرارتی مشابه آزبست بودند، به دلیل  غیرسمی بودن الیاف، در زمانی کوتاه، به طور گسترده در میان صنایع گوناگون، مورد استفاده قرار گرفتند. پارچه نسوز تولید شده از فایبرگلاس، به عنوان عایق حرارتی و یک محصول ضد آتش، می‌تواند دمای بالا را تا حدود 650 درجه سانتیگراد تحمل نماید. در برخی موارد، برای کاهش چشمگیر اصطکاک و افزایش مقاومت محصول در برابر سایش، پارچه نسوز فایبرگلاس را به یک لایه تفلون آغشته می‌نمایند. این محصول می‌تواند تا 300 درجه سانتیگراد را تحمل کند و با نام پارچه نسوز ابریشمی شناخته می‌شود. یکی دیگر از انواع پارچه‌های نسوز تولید شده بر پایه فایبرگلاس، پارچه نسوز سیلیکونی است. در این محصول پر طرفدار، به منظور مقاوم نمودن پارچه در برابر اشعه ایکس، آلفا و مادون قرمز، یک یا هر دو روی پارچه فایبرگلاس را به لاستیک سیلیکونی آغشته می‌نمایند.
•    پارچه نسوز سرامیک: آن‌چه این پارچه  نسوز را تبدیل به جایگزین بسیار مناسبی برای آزبست نموده، تحمل حرارتی منحصر به فرد سرامیک می‌باشد که در حال حاضر، بالاترین میزان موجود در بین تمام مواد نسوز است. علاوه بر مقاومت گرمایی بالا که تا 1260 درجه سانتیگراد می‌رسد، مقاومت پارچه نسوز سرامیک در برابر کشش و سایش نیز قابل توجه می‌باشد.
•    پارچه نسوز کربن: این پارچه نسوز، علیرغم وزن بسیار کمی که دارد، از استحکام بالایی برخوردار بوده و وجود کربن در آن، انعطاف پذیری و ضریب الاستیسیته را تا حد زیادی بالا می‌برد. همچنین، مقاومت این پارچه در برابر دمای بالا و فشار، قابل توجه است.
پیشنهاد می‌شود برای آشنایی بیشتر با انواع پارچه‌های نسوز، مقالات مرتبط در وب‌سایت نسوز صنعت پارس را مطالعه بفرمایید.
همان گونه که پیش‌تر اشاره گردید، پارچه‌های نسوز، بسته به جنس و ضخامتشان، ویژگی‌های متفاوتی دارند که هر یک را مناسب به کارگیری در حوزه‌ای خاص نموده است. اما موارد زیر را می‌توان جزو نقاط اشتراک تمامی انواع پارچه‌های نسوز دانست:
-    تحمل حرارتی قابل توجه
-    حفظ ساختار و ثبات ابعادی در دماهای زیر صفر
-    مقاومت بالا در برابر فشارهای وارد شده بر قطعات و خنثی نمودن آن‌ها که منجر به افزایش طول عمر قطعات می‌گردد.
-    خواص شیمیایی مطلوب و مقاومت در برابر اکثر مواد اسیدی و قلیایی
-    انتشار دود کم در صورت مواجهه با آتش
-    مقاومت منحصر به فرد در برابر کشش و سایش

پارچه‌های نسوز را تقریباً در تمام بخش‌های صنعت به کار می‌گیرند و با توجه به ویژگی‌های خیره کننده‌ای که کم و بیش در آن‌ها وجود دارد، این مسئله جای تعجب نخواهد داشت. در ادامه، به برخی از شاخص‌ترین این کاربردها اشاره خواهیم کرد:
-    تولید واشر برای عایق بندی قطعات
-    عایق بندی کوره‌های حرارتی
-    ساخت پتوهای عایق
-    آب بندی درب اجاق‌ها
-    پوشاندن سطح اگزوز
-    عایق‌بندی الکتریکی
برای کسب اطلاعات بیشتر و مشاوره خرید انواع پارچه نسوز، در ابعاد و ضخامت‌های گوناگون، می‌توانید به وبسایت www.nasoozsp.com مراجعه نموده و یا با متخصصین فروشگاه نسوز صنعت پارس در تماس باشید.




وبگردی