آفتاب

آموزش موسیقی از چه سنی برای کودکان مناسب است؟



شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید موسیقی بر یادگیری و رشد کودک چه تاثیر فوق العاده‌ای می‌تواند بگذارد. اهمیت این یادگیری به حدی است که در موسیقی یک شاخه جدا به نام موسیقی کودک به وجود آمده که هم راستا با دنیای متفاوت کودکان است.

 اخیرا ویدئویی در شبکه‌های اجتماعی دست به دست چرخید که فیلمی از زن سالخورده به نام گونزالس مبتلا به آلزایمر بود. به محض شنیدن موسیقی دریاچه قو، حافظه ناخودآگاه او شروع به حرکات رقص کرد. این حرکات برگرفته از روزهایی بود که او با این آهنگ رقص باله کار می‌کرد.
شاید برایتان عجیب باشد اگر بدانید موسیقی بر یادگیری و رشد کودک چه تاثیر فوق العاده‌ای می‌تواند بگذارد. اهمیت این یادگیری به حدی است که در موسیقی یک شاخه جدا به نام موسیقی کودک به وجود آمده که هم راستا با دنیای متفاوت کودکان است. تمام لطافت و ظرافتی که دنیای کودکانه فرزندتان دارد، در یادگیری موسیقی به سراغش می‌آید و کمک می‌کند تا رشد او سریع‌تر شود. هر آموزشی، زمانی که از سنین پایین آغاز شود، تاثیر زیادی در مهارت یابی کودک در آینده دارد. بنابراین با در نظر گرفتن فاکتورهای مهمی همچون علاقه کودک، بودجه مالی، فضای تمرین و موارد دیگر، تا دیر نشده کودک‌تان را به آموزشگاه موسیقی بفرستید.

مزایای آموزش موسیقی در کودکان

برای اینکه تاثیر شگفت انگیز موسیقی را در دنیای کودکانه فرزندتان بدانید، ابتدا با مزایای آن آشنا شوید. موسیقی فقط یک عضله خاص را درگیر نمی‌کند. بلکه به تقویت مهارت‌های چندگانه کودک می‌پردازد. به همین دلیل دانشمندان معتقدند یک قطعه موتزارت، می‌تواند حافظه افراد را تقویت کند. مزایای آموزش موسیقی در کودکان شامل:
●    افزایش هوش کودک:
برای یاد گرفتن موسیقی، از بخش‌های مختلف مغز استفاده می‌شود. این کار باعث شده تا سطح آی کیو کودک نیز افزایش پیدا کند.
●    توانایی درک مفاهیم:
مغز هم مانند عضلات دیگر نیاز به تمرین دارد تا تقویت شود. موسیقی دلنشین‌ترین هنری است که می‌توانید با یاد دادن آن به کودک، این لطف را در حقش کنید که قدرت درک مفاهیم در او بالا برود.
●    افزایش خلاقیت:
با تمرین موسیقی، می‌توان قدرت تجسم و خلاقیت کودکان را نیز افزایش داد. در نتیجه افزایش این قدرت، می‌توان از آن برای بخش‌های مختلف استفاده کرد.
●    بهتر شدن عملکرد درسی:
ممکن است نگران باشید که احیانا یادگیری موسیقی، ممکن است در روال درس‌ خواندن فرزندتان تاثیر بگذارد و یا او را از درس و مدرسه بیاندازد. همین جا این نوید را بدهیم که این چنین نیست. در واقع، تحقیقات نشان داده که عملکرد درسی کودکانی که ساز می‌نوازند، بهتر از سایر بچه‌ها است. دلیل آن هم افزایش تمرکز در کودکان  است.
●    تقویت زبان:
اگر شما هم معتقد هستید که کودک‌تان در حال حاضر نیازی به هیچ آموزشی به جز مدرسه و زبان ندارد، بهتر است بدانید که موسیقی در راستای بهتر کردن قدرت یادگیری کودک‌تان، یاد گرفتن زبان را هم برایش  راحت‌تر می‌کند.
●    افزایش اعتماد به نفس:
 موسیقی یک راه مناسب برای اجتماعی شدن کودک‌تان و افزایش اعتماد به نفس در او است.
●    آرامش بیشتر:
کم نیستند خانواده‌هایی که از خشونت و درگیری کودک‌شان در خانه یا مدرسه شکایت دارند. موسیقی کمک می‌کند که آرامش کودک بیشتر شود و در واقع روحیه آرام‌تری،  داشته باشد.
حتی در این موارد می‌توانید به تجربه خودتان اعتماد کنید. چند بار برایتان پیش آمده که با یک موسیقی غنی، با هر شرایط روحی و فکری که دارید، اتفاقی در وجودتان رقم خورده که راحت‌تر بتوانید لحظه‌های سخت و استرس آور را بگذرانید؟ تجربه تاثیر موسیقی بر جان و روان انسان، غیرقابل انکار است.

یادگیری موسیقی کودکان از چه سنی مناسب است؟

نابغه‌های موسیقی، آن را از سنین پایین آغاز کردند. مثلا موتزارت، اولین سمفونی‌اش را در سن 8 سالگی نوشت. در واقع، اگر می‌بینید که کودک سه ساله‌تان به یادگیری موسیقی تمایلی ندارد، می‌توانید با روش‌های لذتبخش‌تر او را با موسیقی آشنا کنید. در بازه سنی 3 تا 9 سالگی دنیایی از موسیقی به روی کودک باز می‌شود. در این سن، کارکردهای ذهنی و شناختی درک عناصر در ذهن کودک در حال شکل گیری است. بنابراین بهترین سنی که کودک می‌تواند موسیقی را آغاز کند، بین سن 3 تا 9 سالگی است. بهتر است بگذارید از سن 3 تا 5 سالگی گوش کودک به خوبی با موسیقی آماده شود و سپس بهترین و مناسب‌ترین ساز را برای او انتخاب کنید.
در مورد انتخاب ساز، و شروع کردن موسیقی، آموزشگاه موسیقی مهرورزان با سابقه و تجربه آموزشی و هنری، می‌تواند با توجه به شرایط شما، گزینه مناسب را برای شروع کودک‌تان پیشنهاد دهد. در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر می‌توانید با کارشناسان مهرورزان تماس بگیرید.




وبگردی