آفتاب

لغو تعهد رایگان کانادا استرالیا و غیره



طبق قانون وزارت علوم، افرادی که در دانشگاه‌های دولتی روزانه که از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند تحصیل می‌کنند، مکلف هستند به ازای سال‌های تحصیل، به کشور خدمت کنند. این نوع تعهدها به دلیل استفاده از خدمات رایگان دولتی در دانشگاه صورت می‌گیرد.

تعداد سال‌های خدمت در گواهی موقت، ذکر شده است. شاید از خودتون بپرسید که مدت تعهد خدمت آموزش رایگان چقدر است.
مدت تعهد خدمت آموزش رایگان، به نوع سهمیه پذیرفته‌شده در آزمون سراسری بستگی دارد. به‌عنوان‌مثال، در برخی از رشته‌ها مثل پزشکی، متقاضی موظف است در قبال تحصیل، به میزان حداکثر سه برابر مدت‌زمان تحصیل، خدمت کند.
نکته
•    برای پذیرفته‌شدگان سهمیه آزاد، منطقه 1، شاهد، خانواده معظم شهدا، ایثارگران، نهضت سوادآموزی، جهاد، جانبازان، آزادگان، پذیرفته‌شدگان، دوره‌های کارشناسی ناپیوسته، کارشناسی ارشد ناپیوسته، دکترای تخصصی، ورودی‌های قبل از انقلاب فرهنگی و دانشجوهای غیر ایرانی پذیرفته‌شده از طریق کنکور سراسری (ورودی‌های قبل از ۱۳۸۷) یک برابر مدت تحصیل است.
•    برای پذیرفته‌شدگان سال ۱۳۶۲ به بعد، سهمیه‌های مناطق ۲،۳،۴،۵، عشایر و مناطق محروم، دو برابر مدت تحصیل است.
•    برای پذیرفته‌شدگان سهمیه استانداری‌ها، سه برابر مدت تحصیل است.

لغو تعهد آموزش رایگان شامل چه سنینی می شود؟


لغو تعهد آموزش رایگان دانشجوهایی که در دوره تحصیل از آموزش رایگان بهره‌مند می‌شوند، در روز ثبت‌نام، متعهد می‌شوند که متناسب با زمان آموزش رایگان خود، در ایران کار کنند. بنابراین لغو تعهد رایگان مشمول فارغ التحصیلینی هست که در دانشگاه‌های دولتی روزانه که از بودجه عمومی دولت استفاده می‌کنند، درس خواندند.
بدون انجام این تعهد و یا باطل کردن آن، امکان دریافت ریزنمرات و اصل مدرک وجود ندارد.
نکته
•    نیم سال‌های مرخصی بدون احتساب در سنوات، تعلیق و وقفه تحصیلی مشمول تعهد خدمت نمی‌شود.
•    دانشجوهای بورسیه وزارت علوم و سایر دستگاه‌ها، پس از لغو تعهدات بورس دستگاه مربوطه، می‌توانند نسبت به تسویه تعهدات خدمت آموزش رایگان اقدام کنند.
•    دانشجوهای انتقالی که به‌صورت روزانه به دانشگاه مقصد منتقل می‌شوند، در صورت عدم پرداخت شهریه و هزینه تحصیلی نیم سالهای مربوط، تعهد خدمت آموزش رایگان بر عهده آنها است.
•    نیم سال‌های که در آن فقط  واحدهای درسی پایان‌نامه و پروژه اخذ شده، در کلیه مقاطع تحصیلی، فقط یک‌بار جزء تعهد خدمت محسوب می‌شود.
•    مدت تعهد خدمت برگزیدگان المپیادهای بین‌المللی، برگزیدگان جشنواره خوارزمی و استعدادهای درخشان که بدون شرکت در آزمون سرا سری از تحصیلات رایگان استفاده می‌کنند، همانند پذیرفته‌شدگان سهمیه آزاد است.
•    دریافت پذیرش تحصیلی از یکی از دانشگاه‌های کانادا، شاید یکی از بزرگ‌ترین رؤیاهایی باشد که هر جوان ایرانی در سر دارد. اما بهتر است بدانید که رسیدن به چنین آرزو و خواسته‌ای، بدون سپری کردن مقدمات خاص و داشتن اطلاعات از برخی نکات، ازجمله هزینه‌ اپلای کانادا مسیر نیست.
•    یکی از مهم‌ترین مسئله‌ای که باعث دغدغه فکری بسیاری از متقاضیان تحصیل می‌شود، هزینه‌های اپلای کانادا یا همان دریافت پذیرش از دانشگاه‌های معتبر و پرآوازه خارجی است. این موضوع به‌قدری مهم است که حتی برخی اوقات باعث تغییر عقیده و انصراف بسیاری از دانشجوها از ادامه مسیر می‌شود و معمولاً با سؤالات زیادی هم همراه است.
•    خیلی از دانشجویان ممکن است از لحاظ موقعیت علمی و رزومه تحصیلی، در موقعیت خوبی باشند اما صرفاً به خاطر هزینه‌های پذیرش، از ادامه مسیر ناامید شوند.
•    ما در این مقاله سعی داریم مهم‌ترین هزینه‌های اپلای دانشگاه‌های کانادا را از زوایای مختلف موردبررسی قرار داده و این مسیری را که ظاهراً طولانی و پرپیچ‌وخم به نظر می‌رسد، قدم‌به‌قدم با هم جلو برویم. پس با ما همراه باشید.

مقدمه‌ای بر هزینه‌های اپلای (Apply) کانادا

•   
•    گاهی اوقات این مسئله‌ مهم، که نمی‌دانیم چقدر و در کجا باید برای درخواست پذیرش از دانشگاه موردنظر، هزینه کنیم ممکن است حسابی ذهن ما را درگیر خود کند.
•    در دانشگاه‌های کانادا همانند دانشگاه‌های دیگر، پروسه اخذ پذیرش و ادامه تحصیل یک پروسه طولانی است که از مراحل مختلف تشکیل شده و هر مرحله هم هزینه و مخارج خاص خودش را دارد.
•    به‌عنوان مثال، آزاد کردن مدارک تحصیلی، آموزش زبان، شرکت در آزمون زبان‌های انگلیسی، پرداخت هزینه اپلیکیشن یا درخواست، ترجمه و پست مدارک، آماده کردن مبلغی برای شروع سفر و آغاز زندگی در کشور مقصد، همه مواردی هستند که نیاز به هزینه کردن دارند.
•    برای درک بهتر موضوع، می‌توان هزینه‌های اپلای را به سه مرحله عمده تقسیم کنیم.
•    ما سعی داریم در بخش‌های بعدی، هر یک از این مراحل را جداگانه بررسی کنیم تا موضوع برای شما کاملاً روشن بشود.
استادی پلن
دانشگاه آلگوما کانادا که معمولاً به اختصار Algoma U یا Algoma  خوانده می‌شود انحصاراً  یک دانشگاه مقطع کارشناسی است که در سال ۱۹۶۵ در شهر سو سنت ماری  استان زیبای انتاریوی کانادا تأسیس گردید. شهر سو سنت ماری در شمال انتاریو و در امتداد مرز آمریکا و کانادا قرار دارد.
•    در دانشگاه آلگوما که کوچک‌ترین دانشگاه کارشناسی انتاریو می‌باشد رشته‌های آکادمیک با محوریت هنرهای لیبرال و علوم ارائه می‌گردد. مأموریت عمده این دانشگاه ایجاد فرصت‌های آموزش و یادگیری متقابل فرهنگی بین بومیان و سایر جوامع است.  دانشگاه آلگوما با بیش از ۵۰ سال سابقه در حوزه‌ی آموزش در منطقه شمال انتاریو و ارائه فرصت‌های بی‌شمار یادگیری در داخل و خارج از دانشگاه بستر مناسب رشد و توسعه‌ی فردی هر دانشجو را مهیا نموده است. قابل‌ذکر است که این دانشگاه در شهرهای برامپتون Brampton و تیمینز Timmins استان انتاریو نیز پردیس دارد.
•    تقریباً ۲۷% از جمعیت دانشجویی دانشگاه را دانشجوهای بین‌المللی (از ۳۰ کشور دنیا)  و  ۱۰% آن‌ها را دانشجویان بومی تشکیل می‌دهد.
•    کوچکی کلاسها، آموزش مشارکتی، محیط دانشجو محوری، فرصت‌های یادگیری تجربی، ارائه‌ی بیش از ۳۰ رشته‌ی آکادمیک به صورت تمام وقت و پاره وقت، خدمات حمایتی بی‌شمار و موقعیت‌های عالی تحقیق همگی از نقاط قوت دانشگاه هستند که بستر موفقیت دانشجوها را فراهم نموده‌اند. متوسط ظرفیت کلاسها در این دانشگاه کوچک ۲۲ نفر و نسبت دانشجو به استاد ۱۴ به ۱ است. اغلب کلاسها بیشتر از ۳۵ نفر جمعیت ندارند. رفتارهای محترمانه و دوستانه اساتید، برقراری راحت ارتباط با اساتید و مهم‌تر از همه دسترسی آسان به آن‌ها حتی خارج از کلاسهای درس یکی از نکات مثبتی است که در نظرات دانشجویان منعکس‌شده است.
•    افرادی که به دنبال فرصتی هستند تا مدارک خود را در محیط کار بکار کرده  و سابقه کاری خوبی برای خود رقم بزنند دانشگاه آلگوما بهترین گزینه برای انتخاب آن‌ها است چراکه در این دانشگاه در کنار تحصیل فرصت‌های کاری فراوانی نیز وجود دارد. امکان حضور دانشجوها در کنار اساتید  و اعضای هیات علمی در حین انجام تحقیق یکی از امتیازات ویژه‌ی این دانشگاه است. طبق تحقیقات به عمل‌آمده تقریباً ۸۵% از دانشجوها ظرف ۶ ماه بعد از فارغ‌التحصیلی و حدود ۹۰% آن‌ها ۲ سال بعد از فارغ‌التحصیلی مشغول به کار می‌شوند.




وبگردی