آفتاب

نگارش صحیح استادی پلن جهت اخذ ویزای تحصیلی کانادا



منظور از استادی پلن همون برنامه درسی است که در آن باید در خصوص برنامه تحصیلی، دلایل تحصیل در خارج از کشور و زمان به اتمام رساندن آن توضیح داده شود.

استادی پلن (یا استادی پلان Study Plan) یکی از مدارکی است که هنگام درخواست ویزای تحصیلی باید حتماً آن را به همراه درخواست خود به اداره مهاجرت کانادا ارائه کنید. منظور از استادی پلن همون برنامه درسی است که در آن باید در خصوص برنامه تحصیلی، دلایل تحصیل در خارج از کشور و زمان به اتمام رساندن آن توضیح داده شود.
با توجه به این حقیقت که آفیسرهای اداره مهاجرت کانادا باید بدانند که هدف متقاضی از تحصیل در رشته، دانشگاه و کشور مقصد چیست، نگارش استادی پلن اهمیت پیدا می‌کند.
به عبارتی، متقاضی در استادی پلن سعی می‌کند تا آفیسر اداره مهاجرت را متقاعد کند که هدفش از آمدن به این کشور صرفاً ادامه تحصیل است و بعد از اتمام دوران آموزش، به کشور خود بر می‌گردد.
پس با این اوصاف می‌توانیم بگوییم که یکی از مهم‌ترین مدارک اخذ ویزای دانشجویی، نگارش یک استادی پلن خوب است. پس با توجه به اهمیت بالای استادی پلن در اخذ ویزای تحصیلی کانادا، می بایست در نگارش آن دقت زیادی بکنید.
ما در پست‌های قبلی در مورد موضوعات مختلف از جمله هزینه تحصیل در کانادا، پذیرش تحصیل در کانادا یا بورسیه تحصیلی کانادا مطالبی را ارائه کردیم. حالا تو این مقاله سعی داریم در خصوص نحوه نگارش صحیح یک استادی پلن توضیحاتی را بدهیم.
پس اگر قصد دارید برای ادامه تحصیل به کانادا سفر کنید، توصیه می‌کنم برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص استادی پلن، مطالب این پست را حتما مطالعه کنید. مطمئن باشید ضرر نمی کنید.

گپ تحصیلی

ازلحاظ لغوی، گپ به معنی شکاف است. گپ تحصیلی به فاصله زمانی اشاره می‌کند که بنا به دلایل مختلفی، بین مقاطع تحصیلی ایجاد می‌شود.
برای گپ تحصیلی برخی اوقات اصطلاح  “وقفه یا فاصله تحصیلی” نیز استفاده می‌شود. هرچه مدت‌زمان گپ تحصیلی بیشتر بشود، طبیعتاً احتمال فراموش‌شدن دروس مقطع قبل نیز بیشتر می‌شود. به عبارتی، هرچه گپ تحصیلی زیاد باشد، احتمال کاهش اعتبار علمی دانسته‌های یک فرد نیز بیشتر می‌شود.
شاید همین می‌تواند یکی از دلایل اصلی حساسیت برخی از دانشگاه‌های خارجی به موضوع گپ تحصیلی باشد. مساله ای که برای مسولین پذیرش دانشگاه و آفیسر پرونده ویزا مهم است اینکه دوست دارند بدانند، متقاضی در این مدت چکار می‌کرده و چقدر از فضای تحصیل دور بوده است.
حال با این اوصاف، شاید این سؤال به ذهنتان خطور کند که وقفه تحصیلی تا چه حدی نرمال محسوب می‌شود. آیا سقف خاصی برای آن مشخص‌ شده است یا خیر. در ادامه قصد داریم این موضوع را روشن کنیم.

حد نرمال گپ تحصیلی

گپ تحصیلی برای مقاطع تحصیلی متفاوت می‌تواند متغیر باشد. به‌عنوان مثال، ۲ تا ۳ سال وقفه تحصیلی بعد از دیپلم عموماً مشکلی ایجاد نمی‌کند و جای نگرانی هم ندارد.
برای ادامه تحصیل در مقطع کارشناسی، گپ تحصیلی تا ۵ سال نیز قابل‌پذیرش است و می‌توان آن را توجیه کرد.
جالبِ بدانید که این سختگیری‌ها برای تحصیل در مقطع دکترا کم‌رنگ‌تر است و این موضوع خیلی حائز اهمیت نیست. شما با ارائه سوابق تدریس، تألیف، پژوهش‌های معتبر و سوابق کاری مرتبط ، می‌توانید در هر سنی که هستید، بدون هیچ نگرانی برای ادامه تحصیل در این مقطع، اقدام کنید.
البته این به این معنا هم نیست که نباید فاصله تحصیلی‌تان را توجیه کنید. درکل، اگر گپ تحصیلی توحیه نشود می‌تواند امتیاز منفی در رزومه شما محسوب شود.

فرصت‌ مطالعاتی در کانادا

کانادا ازلحاظ علمی، به‌عنوان یکی از کشورهای معتبر در دنیا شناخته ‌شده است. گفتنی است که، دانشگاه‌ های کانادا در رتبه‌بندی جهانی، در لیست برترین دانشگاه‌های دنیا جای دارند.
برخی این کشور را برای ادامه تحصیل در یک مقطع و برخی برای یک دوره کوتاه دانشجویی که به آن فرصت مطالعاتی کانادا گفته می‌شود، انتخاب می‌کنند.  

استادی پلن
فرصت‌های مطالعاتی در کانادا، یکی از موقعیت‌های فوق‌العاده‌ای است که برای دانشجوهای مقطع دکترا در نظر گرفته شده است. بیشتر دانشجوهای دکترا ترجیح می‌دهند این دوره و موقعیت را در یکی از کشورهای پیشرفته دنیا ازجمله آمریکا، کانادا، استرالیا و یا کشورهای عضو اتحادیه اروپا تجربه کنند. فرصت‌های مطالعاتی در کشورهای پیشرفته، عموماً ۶ تا ۹ ماه طول می‌کشد.
این دوره به‌منظور ارتقای تبادلات علمی و فرهنگی بین کشور کانادا و دانش‌پژوهان سایر کشورها برگزار می‌شود. تجربه نشان داده که، متقاضیان فرصت مطالعاتی کانادا به لحاظ علمی، پژوهشی و فرهنگی در جایگاه خاصی قرار دارند.
دانشجویان دکترا می‌توانند یک دوره‌ی ۶ ماهه از تحصیلات و یا پس از پایان تحصیلات خود را در کنار یکی از اساتید در یکی از دانشگاه‌های کانادا به تحقیق بپردازند. هدف عمده این دوره این است که دانشجو بتواند تجربه‌ بین‌المللی کسب کند و با شرایط تحقیق آکادمیک در دانشگاه‌های کانادا، آشنا بشود.

شرایط و شیوه‌نامه‌های فرصت‌ مطالعاتی در کانادا

متقاضیانی که قصد شرکت در دوره فرصت‌ مطالعاتی دارند باید حائز شرایط زیر باشند:
•    دانشجوی تمام‌وقت دوره‌های حضوری دانشگاه‌ها یا پژوهشگاه‌های دولتی باشند.
•    آزمون جامع را با موفقیت گذرانده باشند و از طرفی طرح پیشنهادی رساله دکترای آنها نیز تأیید شده باشد. (نکته مثبت این مرحله در این است که کار بر روی پروپوزال دکترا، این امکان را فراهم می‌کند تا متقاضی با اساتید معروف و صاحب‌نظر درزمینه موضوع کاری خود مشاوره کند. این فرصت، می‌تواند او را در یافتن استاد در خارج از کشور کمک کند.)
•    به هنگام اعزام، حداقل ۳ سال از شروع تحصیل آنها گذشته باشد.
•    موفق به کسب حدنصاب نمره زبان مورد قبول دانشگاه محل تحصیل شده باشند. (دانشجو باید به زبان‌های مورد تأیید کشور کانادا تسلط داشته و مهارت‌های لازم برای برقراری ارتباط را دارا باشد.)
•    باید بورسیه دانشگاه‌ها، مؤسسات آموزش عالی و دستگاه‌های اجرائی باشند.
•     موفق به کسب پذیرش تحصیلی یا دعوت‌نامه همکاری، از دانشگاه یا موسسه آموزش عالی و پژوهشی مورد تأیید دانشگاه محل تحصیل شده باشند.
•    استاد راهنما و دانشکده، با اعزام آنها موافقت کرده باشند

چند نکته مهم که باید در نگارش استادی پلن کانادا درنظر بگیرید.

•    دلایل و اهداف خود را واضح بیان کنید. از آوردن کلمات گنگ بپرهیزید. از عبارات کلیشه‌ای به‌هیچ‌عنوان استفاده نکنید.هرچه استادی پلن، صریح‌تر و هدفمندتر باشد، راحت‌تر به مقصود خود می‌رسید.
•    سعی کنید مطالب خیلی طولانی یا بیشتر از ۲ صفحه نباشند. تمامی سؤالات را در یک یا نهایت دو صفحه پاسخ دهید.
•    به مطالب اصلی بپردازید. زیاد وارد حاشیه نشوید و اطلاعات نادرست ننویسید. به‌هیچ‌عنوان به موضوع اقامت یا مهاجرت به کانادا اشاره نکنید. بهتر است رشته‌ای که انتخاب کردید را با زمینه شغلی – تحصیلی مرتبط کنید و از بازار کار آن در ایران صحبت کنید.
استادی پلن

•    سعی کنید یک بخشی از استادی پلن را به رزومه کاری یا تحصیلی خود اختصاص بدهید و نکات مهم را در آن ارائه کنید. به عنوان مثال، اگر قصد تحصیل در مقطع دکترا یا فوق لیسانس را دارید، در مورد جزئیات دوره تحصیلی و پروژه های خود صحبت کنید. پس یک یا دو پاراگراف از استادی پلن خود را به رشته تحصیلی خود اختصاص داده و در مورد آن کاملا تخصصی صحبت کنید.
•    در انتهای کار، از کسی که به زبان انگلیسی تسلط دارد کمک بخواهید تا استادی پلن شما را بخواند و ویرایش کند.




وبگردی