آفتاب

پارچه فایبرگلاس فویل‌دار



پارچه‌ نسوز فایبرگلاس ، به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین پارچه‌های نسوز موجود در بازار شناخته می‌شوند؛ چرا که نه تنها دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند، بلکه به دلیل بی‌خطر بودن برای محیط زیست، یکی از مناسب‌ترین جایگزین‌های آزبست می‌باشند.

پارچه فایبرگلاس فویل‌دار ، با افزودن یک لایه فویل آلومینیوم به پارچه نسوز فایبرگلاس تولید می‌گردد تا موجب کاهش احتمال آسیب دیدن پارچه و بهبود برخی ویژگی‌ها در این پارچه نسوز گردد.
مانند تمام پارچه‌ها که از نخ تولید می‌شوند، پارچه‌ نسوز هم از نخ‌ نسوز تولید می‌گردند. بدین ترتیب، آنچه در میان تمام پارچه‌های نسوز به‌عنوان ویژگی مشترک شناخته شده، توانایی آن‌ها در عایق‌بندی حرارتی است. از دیگر نکات قابل توجه درمورد پارچه‌های نسوز می‌توان به مقاومت بالای آن‌ها دربرابر فشار و سایش، مقاومت شیمیایی و انتشار دود کم اشاره نمود. وجود چندین شاخصه منحصربه‌فرد در یک محصول، موجب محبوبیت پارچه‌های نسوز در میان حوزه‌های گوناگون صنعت گردیده است. گرچه ویژگی‌های این عضو از خانواده بزرگ مواد نسوز به خودی خود قابل تامل است اما در برخی موارد، با اضافه نمودن مواد دیگر به الیاف پارچه‌های نسوز، تلاش می‌شود تا بخشی از ویژگی‌های مثبت آن‌ها را ارتقا دهند. یکی از این نمونه‌ها پارچه فایبرگلاس فویل‌دار می‌باشد. ماده اصلی در تولید پارچه فایبرگلاس فویل‌دار، الیاف فایبرگلاس یا همان الیاف شیشه بوده که یک لایه فویل آلومینیوم روی آن کشیده شده است.
پارچه‌ نسوز فایبرگلاس ، به‌عنوان یکی از محبوب‌ترین پارچه‌های نسوز موجود در بازار شناخته می‌شوند؛ چرا که نه تنها دارای مقاومت حرارتی بالایی هستند، بلکه به دلیل بی‌خطر بودن برای محیط زیست، یکی از مناسب‌ترین جایگزین‌های آزبست می‌باشند.
پارچه نسوز فایبرگلاس، از فایبرگلاس نوع "ای" یا "سی" با کیفیت بالا ساخته شده و همچنین، مقاومت حرارتی بالایی در برابر دما و شعله دارد. این پارچه نسوز، تحمل حرارتی بالایی در گرمای زیاد تا حدود 1000 درجه فارنهایت (معادل 537 درجه سانتیگراد) از خود نشان داده است. پارچه نسوز فایبرگلاس، عموماً برای عایق‌بندی به‌کار گرفته می‌شود و نوع ساخته شده آن با سی‌گلس، به‌دلیل مقاومت شیمیایی فوق‌العاده در برابر بیشتر اسیدها و مواد قلیایی، علاوه بر مصارف عمومی، قابل استفاده در محیط‌های آزمایشگاهی نیز هست.
اگرچه ساخت الیاف فایبرگلاس یا شیشه به زمان‌های بسیار دور برمی‌گردد اما به‌کارگیری آن برای تولید پارچه نسوز، از اوایل قرن بیستم آغاز شده است. این امر، مصادف بود با ممنوع شدن استفاده از آزبست، به دلیل حساسیت جامعه جهانی نسبت به مضرات آزبست برای سلامت بشر و تخریب محیط زیست. و در نتیجه، فایبرگلاس که تحمل حرارتی مشابه آزبست داشت و فاقد هرگونه مشکل زیست محیطی بود، به سرعت جایگزین آزبست گردید. البته این تنها مزیت چشم‌گیر فایبرگلاس نبود. انسجام بالای الیاف و قیمت مقرون به‌صرفه آن از دیگر عوامل محبوبیت روزافزون این ماده نسوز است.
پارچه فایبرگلاس ضد آب  و ضد زنگ بوده و وزن کمی نیز دارد. همچنین، مقاومت مکانیکی این نوع از پارچه‌های نسوز قابل توجه است و دارای تحمل کشش و فشار خوبی می‌باشند. این پارچه‌ها مقاومت شیمیایی خوبی هم دارند و به ویژه در نوع تهیه شده از الیاف سی‌گلاس، عملکرد بسیار مطلوبی در محیط‌های اسیدی و قلیایی از خود نشان می‌دهند و به‌همین دلیل، قابل استفاده در محیط‌های آزمایشگاهی هستند. البته درمورد شدت یا ضعف هر یک از این ویژگی‌ها باید در نظر داشت که نوع بافت (تار و پودی، ساتین یا مورب)، ضخامت و عرض پارچه نسوز فایبرگلاس، تاثیر مستقیمی بر مقاومت حرارتی و دیگر شاخصه‌های این ماده نسوز دارد.
همان‌گونه که پیش‌تر اشاره شد، در برخی مواقع، افزودن یک ماده نسوز به پارچه، موجب تقویت ویژگی‌های مثبت در آن می‌گردد. این امر، درمورد پارچه فایبرگلاس فویل‌دار نیز صدق می‌کند و این پارچه، علاوه بر دارا بودن جنبه‌های مثبت پارچه فایبرگلاس، از جمله مقاومت مکانیکی و الکتریکی، ضد زنگ بودن و غیره، به‌علت وجود یک لایه فویل آلومینیومی روی آن، می‌تواند دماهای بالا تا 1020 درجه فارنهایت (معادل 550 درجه سانتیگراد) را به‌راحتی تحمل نماید و حتی در برخی موارد، مقاومت حرارتی آن تا 1436 درجه فارنهایت (معادل 780 درجه سانتیگراد) نیز گزارش شده است. استفاده از فویل آلومینیوم روی این پارچه نسوز، استحکام آن را به شدت افزایش داده و از صدمه دیدن آن هم جلوگیری می‌نماید. همچنین مقاومت مکانیکی پارچه فایبرگلاس فویل‌دار، بهتر از نوع بدون آلومینیوم آن است. تنها مشکلی که این پارچه نسوز در مقایسه با پارچه نسوز فایبرگلاس دارد، عدم عملکرد مثبت آن در همه محیط‌های اسیدی و بازی بوده است.
پارچه نسوز فایبر فویل‌دار، تمام ویژگی‌های پارچه نسوز فایبرگلاس، از جمله وزن سبک، انعطاف پذیری، ضد زنگ و ضد آب بودن، و مقاومت مکانیکی را دارا است. اما وجود یک لایه فیلم آلومینیوم بر روی پارچه فایبرگلاس، موجب تقویت ویژگی‌های مثبتی از جمله سطح صاف، انعکاس نور و افزایش مقاومت سایشی و کششی طولی و عرضی در آن می‌باشد. مقاومت حرارتی پارچه فایبرگلاس فویل‌دار، به‌طور معمول تا 1020 فارنهایت (معادل 550 سانتیگراد) می‌رسد و شاهد کاهش اتلاف گرما در تجهیزات آب‌بندی شده با این نوع از پارچه‌ها هستیم. همچنین، فرسودگی در قطعاتی که توسط پارچه نسوز فایبر فویل‌دار عایق شده‌اند، به طرز چشمگیری کاهش می‌یابد. این پارچه‌ها از بازتاب حرارت عالی تا حدود 95 درصد برخوردارند و مقاومت بالایی هم در برابر آتش‌سوزی دارند.
وجود مزیت‌های بی‌شمار در پارچه فایبرگلاس فویل‌دار، منجر به استفاده از آن در حوزه‌های گوناگون صنعت گردیده است. ضد آتش بودن و مقاومت حرارتی بالای این نوع از پارچه‌های نسوز، به‌کارگیری آن را برای تولید انواع دستکش و پوشش محافظ، تشک و پد عایق حرارتی، پتوی آتش، پتوی جوش بازتابنده، پارچه ایمنی و همچنین تولید لباس و وسایل به‌کار گرفته شده در آتش‌نشانی از جمله دستکش و کاور را میسر ساخته است. عایق‌بندی قطعات گوناگون در وسایل نقلیه و دیگ‌های بخار، تولید پکینگ‌های ضد آتش و پکینگ خطوط انتقال نفت و خطوط بخار، از دیگر کاربردهای پارچه نسوز فایبر فویل‌دار می‌باشد. این پارچه در بین صنایع آهن و فولاد، ریخته گری و صنایع دریایی نیز از محبوبیت بالایی برخوردار است و برای عایق‌بندی تجهیزات گوناگون آن‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. علاوه بر این‌ها، این پارچه‌های نسوز، کاربرد فراوانی در عایق‌بندی لوله‌ها، آب‌بندی مخازن، کفپوش کارگاه‌هایی با دمای بسیار بالا، و عایق حرارتی خطوط لوله گرمایش بخار دارد. از پارچه فایبرگلاس فویل‌دار، برای تهیه پرده‌های حرارتی، سپر حرارتی، سیستم‌های کنترل دود و آتش و برای جلوگیری از صدمه ترکش جوشکاری به تجهیزات هم استفاده می‌شود.
پارچه فایبرگلاس فویل‌دار، بسته به نیاز مشتری در ضخامت‌های گوناگونی بین 0.5 تا 3 میلیمتر و در عرض یک متر وارد بازار می‌گردد.
پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به مقاله پارچه فایبرگلاس فویل‌دار
در www.nasoozsp.comمراجعه بفرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید هر کدام از این محصولات، می‌توانید با متخصصین فروشگاه نسوز صنعت پارس در تماس باشید.




وبگردی