آفتاب

پارچه سیلیکونی



پارچه‌های نسوز دارای شاخصه‌های منحصربه‌فردی هستند که قدرت بالا در برابر فشار، مقاومت حرارتی فوق‌العاده و مقاومت در برابر سایش، تنها بخشی از آن‌ها می‌باشد.

برای تولید پارچه سیلیکونی، یک یا هر دو سمت از پارچه نسوز فایبرگلاس را با لایه‌ای از لاستیک سیلیکونی می‌پوشانند. استحکام، تحمل حرارتی و شیمیایی بالا، و مقاومت در برابر اشعه‌های گوناگون (مادون قرمز، ایکس و آلفا) این پارچه‌های نسوز را تبدیل به یکی از پرکاربردترین محصولات موجود در بازار مواد نسوز کرده است.
همان‌طور که می‌دانید، پارچه‌های نسوز، مانند تمام پارچه‌های دیگر، منسوجاتی هستند که از نخ تولید می‌گردند؛ با این تفاوت که این نوع از پارچه‌ نسوز، همان‌گونه که از نامشان برمی‌آید، از نخ‌ نسوز تولید شده و در نتیجه، نقطه اشتراک تمام پارچه‌های نسوز در توانایی عایق‌بندی حرارتی آن‌ها است. این پارچه‌های مقاوم، با توجه به کاربرد آن‌ها، با گستره وسیعی از ترکیبات وارد بازار شده و محافظت خوبی در برابر گرما فراهم می‌نمایند. اگرچه، گاهی با اضافه نمودن مواد نسوز دیگری به الیاف پارچه‌های نسوز، برخی ویژگی‌های مثبت را در آن‌ها تقویت می‌نمایند. از این ویژگی‌ها می‌توان به افزایش مقاومت شیمیایی و یا مکانیکی با آغشته نمودن آن‌ها به لایه‌هایی از پلیمر اشاره کرد.
در مجموع، پارچه‌های نسوز دارای شاخصه‌های منحصربه‌فردی هستند که قدرت بالا در برابر فشار، مقاومت حرارتی فوق‌العاده و مقاومت در برابر سایش، تنها بخشی از آن‌ها می‌باشد. از دیگر مزایای استفاده از پارچه‌های نسوز، می‌توان به انتشار دود کم، مقاومت شیمیایی و ثبات ابعادی بالا اشاره نمود. امروزه تنوع زیادی از انواع پارچه‌های نسوز در بازار وجود دارد که مشتریان می‌توانند براساس نیاز خود، گزینه مناسب را به‌راحتی انتخاب کنند. یکی از گونه‌های پارچه‌های نسوز که دارای محبوبیت فراوانی بوده و کاربرد زیادی در حوزه‌های مختلف صنعت دارد، پارچه سیلیکونی است.
ماده اصلی در تولید پارچه سیلیکونی، پارچه فایبرگلاس با مقاومت حرارتی بالا می‌باشد که به رزین سیلیکون آغشته گردیده است.
فایبرگلاس، به‌عنوان ماده اولیه به‌کار گرفته شده در ساخت این نوع از پارچه‌های نسوز، تحمل حرارتی بالایی تا 1202 درجه فارنهایت (معادل 650 درجه سانتیگراد) داشته و همچنین از مقاومت شیمیایی خوبی برخوردار است. نکته قابل تامل اینجاست که مقاومت فایبرگلاس، از فولاد نیز بیشتر است. ضمناً الیاف فایبرگلاس، حتی در ضخامت کم هم، به‌عنوان یک عایق الکتریکی مطلوب کارایی دارد. مزیت دیگر استفاده از این ماده محبوب در بین صنایع گوناگون، نسوز بودن آن می‌باشد که حتی با قرار گرفتن در معرض حرارت بالا، مواد سمی یا دود تولید نمی‌کند. علاوه بر این، فایبرگلاس در برابر حشرات و جوندگان مقاوم بوده و نمی‌پوسد. به‌طور کلی، کارآیی و دوام بالای فایبرگلاس در مقایسه با قیمت پایینش، موجب استفاده از این ماده نسوز در بخش‌های گوناگون صنعت، از جمله جوشکاری، عایق‌بندی، تولید پتوی نسوز، لباس‌های ایمنی و غیره گردیده است.
از سوی دیگر، وجود رزین سیلیکون، به‌عنوان روکش در این پارچه نسوز، موجب افزایش استحکام، مقاومت شیمیایی، حرارتی و کششی، و همین‌طور ضد آب شدن پارچه سیلیکونی شده است.
سیلیکون، با تحمل حرارتی و الکتریکی بالا، در زمینه‌های گوناگونی همچون حمل‌ و نقل،  ساخت و ساز، هوافضا، الکترونیک، و حوزه بهداشت مورد استفاده قرار می‌گیرد. تنها مسئله‌ای که باید درمورد خواص سیلیکون مورد توجه قرار بگیرد، این است که لاستیک سیلیکون، در مقایسه با لاستیک‌های دیگر، از مقاومت کمتری برخوردار است. اگرچه این مشکل، با استفاده از آن در پارچه سیلیکونی و در ترکیب با فایبرگلاس رفع می‌گردد.
پارچه نسوز سیلیکون، از پارچه فایبرگلاس بدون آزبست تولید می‌گردد و بنابراین دوست‌دار محیط  زیست است. وجود الیاف سیلیکون در این نوع از پارچه‌های نسوز نیز، موجب جلوگیری از پراکندگی غبار فایبرگلاس در هوا می‌گردد. همچنین به‌واسطه وجود سیلیکون، انعطاف پذیری و استحکام این محصول، تا حد زیادی ارتقا می‌یابد. این نوع از پارچه‌های نسوز، با توجه به نیاز مشتری، در دو شکل یک‌رو سیلیکون و یا، دورو سیلیکون تهیه می‌شود. نکته قابل تامل این است که تحمل حرارتی سیلیکون، با فایبرگلاس متفاوت بوده و در حدود 300 درجه سانتیگراد است. بنابراین، در پارچه سیلیکونی یک‌رو، مقاومت حرارتی لایه‌ای از پارچه که آغشته به سیلیکون می‌باشد، 572 درجه فارنهایت (300 درجه سانتیگراد) و مقاومت حرارتی سمتی که از جنس فایبرگلاس است، 1202 درجه فارنهایت (650 درجه سانتیگراد) می‌باشد. در پارچه سیلیکونی دورو، تحمل حرارتی هر دوسمت پارچه، 300 درجه سانتیگراد خواهد بود.
این عضو از خانواده بزرگ پارچه‌های نسوز، که با نام برزنت نسوز هم خوانده می‌شود، یکی از پرکاربردترین پارچه‌های استفاده شده در صنعت می‌باشد. این محصول، دارای دوام بالا و انعطاف‌پذیری مطلوبی بوده و در برابر آب و روغن نیز مقاوم است. علاوه بر این، پارچه سیلیکونی، از مقاومت شیمیایی خوبی در مواجهه با محیط‌های اسیدی و قلیایی برخوردار است. تحمل مکانیکی، تحمل کششی و سایشی مطلوب، و مقاومت در مقابل اشعه‌ها (مادون قرمز، ایکس و آلفا) از دیگر ویژگی‌ها و مزایای پارچه سیلیکونی می‌باشد. این نوع از پارچه‌های نسوز، مقاومت حرارتی بالایی داشته و کاملاً نچسب هستند. گرچه قدرت نچسب بودن پارچه نسوز سیلیکون، حتی از تفلون هم بیشتر است اما ساییدگی سطحی، از نقاط ضعف آن به‌حساب آمده و کمتر از مقاومت موجود در پارچه نسوز تفلون ثبت شده. با این‌حال، همچنان مقاومت این نوع از پارچه‌های نسوز در برابر ساییدگی و خراش، قابل قبول می‌باشد. این محصول، عایق الکتریکی و نوری، با قدرت حذف اشعه‌های مضر هم می‌باشد. پارچه‌های فایبرگلاس با روکش سیلیکون، مقاومت خوبی در برابر دمای بالا دارند و می‌توانند در بازه دمای بین منفی 50 تا مثبت 250 درجه سانتیگراد کار کنند. ضد آب بودن پارچه سیلیکونی، یکی دیگر از برتری‌های  این ماده نسوز پر طرفدار است.
با بررسی ویژگی‌های منحصربه‌فرد پارچه‌های نسوز سیلیکونی، راحت‌تر می‌توان کاربردهای آن را در حوزه‌های متفاوت صنعت درک نمود. از پارچه‌های فایبرگلاس آغشته شده به سیلیکون، به‌وفور برای تهیه کت، تشک و پدهای عایق استفاده می‌شود. تولید اتصالات انبساطی پارچه‌ای و کیسه نسوز برای مواد روغنی هم مستلزم به‌کارگیری این نوع از مواد نسوز است. پارچه‌های نسوز سیلیکونی، در حوزه اطفاء حریق نیز کاربرد گسترده‌ای داشته و برای تهیه درها و پرده‌های آتش‌نشانی، عایق‌های حرارتی پتویی و حتی دوخت لباس و دستکش آتش‌نشانی مورد استفاده قرار می‌گیرد. تولید پرده حرارتی در کوره‌های صنعتی و القایی، و کارگاه‌ها به‌ منظور عایق‌بندی و نوار نقاله نسوز هم از دیگر موارد به‌کارگیری پارچه‌های نسوز فایبرگلاس آغشته به سیلیکون در صنایع مختلف هستند.
پارچه‌های نسوز سیلیکونی، در ضخامت‌های گوناگون بین 0.4 تا 1 میلیمتر و با عرض 1 متر به بازار عرضه می‌شود.
پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به مقاله پارچه سیلیکونی در www.nasoozsp.com مراجعه بفرمایید.
برای کسب اطلاعات بیشتر و خرید هر کدام از این محصولات، می‌توانید با متخصصین فروشگاه نسوز صنعت پارس در تماس باشید.




وبگردی