آفتاب

بلبرینگ و رولبرینگ SKF



بلبرینگ و رولبرینگ صنعتی مصرف بسیار زیادی دارند و از این رو با برند های بسیار متنوعی نیز تولید می شوند که بلبرینگ SKF یکی از برند های معتبر تولید کننده این قطعه صنعتی است.

بلبرینگ ها را می توان بعنوان نوعی رولبرینگ در نظر داشت که تنها از ساچمه های کروی در ساختار خود استفاده می کنند. البته خود رولبرینگ ها در نهایت در زیر دسته برینگ ها Bearing یا یاتاقان های صنعتی قرار گرفته اند. بلبرینگ یک عضو با حرکت وضعی می باشد که تقریبا در تمامی ماشین آلات صنعتی نوعی از آنها در اتصالات محور ها بکار گرفته می شوند. دسته بندی های متفاوتی نیز می توان برای انواع بلبرینگ در نظر گرفت.
در ماشین آلات صنعتی انرژی مکانیکی اغلب به دو روش حاصل می شود. یا با تبدیل انرژی الکتریکی به انرژی جنبشی که با بکارگیری موتور الکتریکی از طریق گردش یک روتور در داخل پوسته میسر می شود که بر روی شافت بیرونی این موتور شافت دواری برای انتقال انرژی قرار می گیرد که این شافت به نوعی از بلبرینگ و یا رولبرینگ نیاز دارد. البته در داخل خود موتور الکتریکی در اتصال روتور نیز برای جلوگیری از سایش ناشی از سرعت زیاد محوری روتور می بایست از بلبرینگ و یا نوعی از یاتاقان استفاده شود. اتصال روتور الکتریکی با توجه به سرعت بسیار بالایی که این موتور ها دارند بصورت مستقیم بر روی اغلب ماشین آلات مکانیکی میسر نبوده و نیاز به گیربکس هایی دارند. خود این گیربکس ها نیز بر روی شافت خود از انواع بلبرینگ و رولبرینگ دوار استفاده می کنند. استفاده از بلبرینگ SKF به سبب قابلیت های بسیار بالایی که دارد بر روی بسیاری از ماشین آلات صنعتی بالاخص ماشین آلات با استاندارد ابعادی میلیمتری بسیار مرسوم است.
روش عمومی دیگری که برای ایجاد انرژی مکانیکی در ماشین آلات استفاده می شود تبدیل انرژی پتانسیل سوخت های فسیلی مانند بنزین، گازوئیل و نفت می باشد. در این نوع کاربری از موتور احتراق داخلی استفاده شده که حرکت رفت و برگشتی پیستون از طریق شاتون بر روی میل لنگ انتقال پیدا می کند که دارای یک حرکت دورانی بوده و برای اتصال از نوعی یاتاقان بلبرینگ صنعتی بهره می برد. بنابراین نوعی از بلبرینگ ها بر روی تمامی شافت های دوار مورد استفاده قرار می گیرند. دلیل استفاده از بلبرینگ ها در ماشین آلات صنعتی بسیار واضح است. دو سطح فلزی زمانی که بر روی یکدیگر سایش پیدا می کنند هم اصطکاک و حرارت بالایی ایجاد می کنند و هم بر اثر این حرارت به سرعت ذوب شده و عملکرد ماشین آلات بطور کلی و به سرعت مختل می شود. بلبرینگ ها و رولبرینگ های صنعتی با بکارگیری ساچمه هایی در داخل ساختار خود مانع از این سایش شده و در واقع لغزش را به غلطش تبدیل می کنند.

از بلبرینگ استفاده کنیم یا رولبرینگ؟

بلبرینگ ها و رولبرینگ ها هر چند با هدفی کاملا برابر بر روی ماشین آلات صنعتی اتصال پیدا می کنند اما تفاوت هایی نیز در کاربری دارند. استفاده از انواع بلبرینگ بر روی ماشین آلات صنعتی مرسوم تر می باشد و سایز های متوسط و بزرگ بلبرینگ ها در شکل های مختلف بر روی انواع ماشین آلات صنعتی دیده می شود. در بسیاری از موارد می توان حتی بلبرینگ ها را با رولبرینگ مناسب و یا برعکس جایگزین نمود چرا که از نظر ساختار و عملکرد این دو قطعه صنعتی بسیار شبیه به هم عمل می کنند. با این وجود مواردی وجود دارند که شرایط خاص اتصال نیاز به یکی از دو مورد بلبرینگ و رولبرینگ را الزامی می کنند. برخی از این موارد را در زیر تشریح می کنیم.
1.    بلبرینگ ها دارای آزادی حرکتی بسیار بالایی هستند که به سبب قابلیت گردش ساچمه های کروی آنها در تمامی جهات می باشد. از این رو استفاده از بلبرینگ بالاخص در حالت کف گرد مرسوم تر از رولبرینگ های کف گرد می باشد. بلبرینگ کف گرد SKF نیز یکی از شناخته شده ترین و با کیفیت ترین نوع بلبرینگ های صنعتی در سطح بین المللی است.
2.    رولبرینگ ها دارای شکل های متنوعی از ساچمه در داخل ساختمان خود هستند که این امر به افزایش سطح تماس این ساچمه ها بر روی رینگ کمک می کند. سطح تماس بیشتر ساچمه و رینگ مانع از تمرکز نقطه ای تنش شده و در نتیجه قابلیت رولبرینگ ها در تعلیق میزان بالاتری از بار نسبت به انواع بلبرینگ یکی از مزایای آنها می باشد. رولبرینگ SKF در شکل های مختلف محوری و شعاعی تولید می شود.
3.    ساچمه های رولبرینگ ها به سبب زاویه دار بودن اغلب میزان سایش بیشتری را بر روی رینگ رولبرینگ ایجاد می کنند که سایش بیشتر، حرارت بیشتر را نیز به دنبال دارد و از دیگر معایب رولبرینگ ها نسبت به بلبرینگ ها محسوب می شود.
4.    نیدل برینگ و یا رولبرینگ سوزنی نوع خاصی از ساچمه در رولبرینگ ها را شامل می شود که هم بصورت شعاعی و هم بصورت نقطه ای تولید می شوند. رولبرینگ سوزنی دارای حجم و وزن بسیار اندکی بوده و در بسیاری موارد جایگزینی آن با بلبرینگ ها میسر نیست.

شکل های مختلف بلبرینگ SKF

بلبرینگ SKF برای داشتن توانایی تعلیق و عملکرد در هر شرایط و بر روی هر نوع شافت دوار می بایست در شکل ها و با استاندارد های مختلفی تولید شود. اغلب انواع بلبرینگ ها شعاعی هستند بدین معنا که کلا درصد کمی از محور های صنعتی عمودی بوده و نیاز به بلبرینگ کف گرد دارند و باقی انواع بلبرینگ و رولبرینگ ها از نوع شعاعی هستند. اما برای اتصال بر روی شافت های شعاعی نیز با توجه به شرایط کاری می بایست از انواع مختلفی بلبرینگ و رولبرینگ استفاده گردد. بلبرینگ SKF از نوع شیار عمیق که برای اتصالات معمولی طراحی شده است دارای بیشترین میزان کاربری می باشد. برای اتصال بر روی محور هایی مانند محور های موتور الکتریکی که سرعت دوران محور در آنها بسیار بالا است از بلبرینگ تماس زاویه ای استفاده می شود. برای اتصال شافت هایی که با ضربه همراه هستند و یا شافت در آنها با نوسانات بالایی همراه است استفاده از بلبرینگ خود تنظیم SKF پیشنهاد می شود. این سری از بلبرینگ ها قابلیت تنظیم زاویه داشته و به نوعی شناور می باشند.




وبگردی