آفتاب

چرا عرضه اولیه بخریم و چطور عرضه اولیه همیشه سودآور است؟



روش‌های گوناگونی برای خرید عرضه اولیه در بازار بورس و سهام وجود دارند. اما به هر ترتیب شما باید از طریق کارگزاری و در زمان اعلام شده از سوی ناظر بازار، برای خرید سهام عرضه اولیه اقدام کنید.

عرضه اولیه جدید یا Initial Public Offering به نخستین بار و نخستین روز عرضه سهام یک شرکت سهامی عام که احتمالا پیش از این سهامی خاص بوده باشد، در بازار بورس اشاره می کند. در این قالب از عرضه سهام یک شرکت در بازار سرمایه، درصد مشخصی از کل سهام آن برای اولین بار در بازار بورس عرضه خواهد شد. طبق فرمول همیشگی چیزی بیش از نود درصد از عرضه اولیه های بازار بورس، سودآور بوده اند. توجه داشته باشید که عرضه اولیه یک شرکت در بورس به این معنی نیست که آن شرکت، تازه کار خودش را شروع کرده است، اما این نخستین باری ست که سهام خود را در بورس عرضه می کند؛ با این حساب نباید آن شرکت را صرفا تازه کار بدانیم. در صورتی که اگر شرکت تازه کار بود، ریسک عدم موفقیت و ریزش قیمت سهام آن بسیار بیشتر بوده و این طور نمی توانستیم روی سودآور بودن سهم آن حساب باز کنیم.

 بورس

 چطور عرضه اولیه بخریم؟

روش‌های گوناگونی برای خرید عرضه اولیه در بازار بورس و سهام وجود دارند. اما به هر ترتیب شما باید از طریق کارگزاری و در زمان اعلام شده از سوی ناظر بازار، برای خرید سهام عرضه اولیه اقدام کنید. البته بعضی از کارگزاری ها این امکان را در اختیار سهامداران خود قرار می دهند که از قبل گزیه خرید سهام عرضه اولیه را فعال نموده و عرضه اولیه ها به صورت خودکار برای آن ها خریداری شده و از حسابی که در کارگزاری دارند، مبلغ آن کسر شود.
خرید عرضه اولیه جدید 99 سودآور است و این موضوع را بارها و بارها تجربه کرده ایم. به جرات می توان گفت کتاکنون بیش از ۹۰% سهام عرضه اولیه بورس چیزی بین 20 تا 40 درصد سود را به همراه داشته اند و این عددی جذاب برای سهامداران است. این موضوع باعث شده که تقاضا برای سهم نمادهای بورسی که برای نخستین بار عرضه می گردند افزایش پیدا کند. این افزایش تقاضا به موازات محدودیت‌ خریدی که در زمان ارائه عرضه اولیه وجود دارند، به طور مستقیم سبب می شود که تقاضا برای سهم عرضه شده نسبت به تعداد سهامی که در بازار عرضه خواهد شد، بیشتر باشد. در نتیجه، اگر سهام ارائه شده در زمان اولین عرضه را خریداری کنید به دلیل مواردی که گفته شد، به احتمال زیاد چند روزی شاهد صف خرید در سهمتان خواهید بود. البته در این خصوص استثنائاتی نیز وجود دارد. با این حساب نمی توان به صورت صددر صدی از رشد یا عدم رشد سهام در روزهای آینده آن صحبت کرد.
یکی از اصلی ترین دلایل رشد قیمت سهم بعد از اولین عرضه،  دو محدودیت قابل توجه است:
•    محدودیت در تعداد سهام قابل خریداری
•    محدودیت در تعداد سهام عرضه شده
به جز این موارد ذکر شده به صورت غالب در چنین اوقاتی، سهام شرکت با قیمتی پایین تر از ارزش ذاتی که به وسیل کارشناسان بورس برآورد شده، عرضه خواهد شد تا برای سرمایه گذاران از جذابیت بیشتری برخوردار باشد. چنین اقدامی موجب افزایش تقاضا در بازار برای آن سهم خواهد شد.

 بورس
این کار باعث افزایش تقاضا برای آن سهم می‌شود. این جذابیت قیمتی در کنار عواملی دیگر که به آن ها اشاره کردیم، موجب می گردند تا قیمت سهام شرکت‌ های بورسی بعد از عرضه اولیه رشد لازم را پیدا کند. بعد از مدتی با افزایش قیمت سهم و همین طور در کنار آن عرضه سهامداران عمده و سرمایه گذارانی که در ابتدا سهم را خریداری کرده‌اند، رفته رفته تقاضا برای سهم کاهش پیدا خواهد کرد و به همین تناسب قیمت سهام نیز پایین می آید. به چنین چیزی متعادل شدن قیمت سهام گفته می شود. پس از این گام، سرمایه گذاران با آن سهم نیز مانند دیگر سهم های موجود در بازار برخورد خواهد کرد. از این پس رشد و افت قیمت سهم به عملکرد آن شرکت بستگی پیدا خواهد کرد. حتی اگر آن سهم به شکل هیجانی رشد کرده باشد، باز هم این احتمال وجود دارد که افت زیادی را تجربه کند.

عرضه اولیه در بورس، افزایش سرمایه در بورس و دیگر مفاهیم مهم بورسی، را باید به خوبی دانسته و به موقع نسبت به آن ها آگاهی یابید. به این شکل سهامداری حرفه ای تری را تجربه خواهید کرد و به سودآوری مناسب در این بازار دست می یابید.




وبگردی