آفتاب

چقدر با انواع میلگرد و کاربردهای آن آشنایی دارید؟



میلگرد یک مقطع فولادی است که انواع مختلف دارد. از این پروفیل در صنعت ساختمان‌سازی و بسیاری دیگر از صنایع فولادی استفاده می‌شود. مقطع میلگرد یا آرماتور گرد و توپر است.

میلگرد چیست؟

میلگرد یک مقطع فولادی است که انواع مختلف دارد. از این پروفیل در صنعت ساختمان‌سازی و بسیاری دیگر از صنایع فولادی استفاده می‌شود. مقطع میلگرد یا آرماتور گرد و توپر است.
از چند جنبه مختلف می‌توان دسته‌بندی‌هایی برای انواع میلگرد در نظر گرفت.

تقسیم‌بندی انواع میلگرد بر اساس مواد اولیه

میلگردهای تولیدی با فولاد تازه که آن را با حرف N و میلگردهای تولید شده با فولاد ریخته‌گری شده که آن را با حرف W نشان می‌دهند.

انواع میلگرد بر اساس مقاومت کششی

در ساختمان‌سازی بر اساس بتن، مشکلی وجود دارد و آن هم مقاومت کششی پایین بتن است. برای جبران این نقص از میلگرد در این صنعت استفاده می‌شود تا علاوه بر مقاومت فشاری که در بتن سطح بالایی دارد، با کمک میلگرد، قطعه‌ای با مقاومت کششی بالا تولید شود.
میلگردها بر اساس مشخصات مکانیکی که دارند اینطور طبقه‌بندی می‌شوند: A1, A2, A3, A4 .
این تقسیم‌بندی بر اساس مقاومت کششی میلگردهاست و به آن مشخصه فولاد هم می‌گویند.

میلگردA1

میلگرد نوع اول به نام میلگرد ساده صنعتی شناخته می‌شود. بدنه این نوع میلگرد ساده است به این معنی که هیچ آجی روی بدنه ندارد و صاف است. این میلگردها در صنایع تراشکاری و دیگر صنایع کاربرد دارند و برای جوشکاری هم مناسب‌اند. کاربردهایی هم در صنعت ساختمان دارند.
قیمت میلگرد ساده صنعتی هم مانند دیگر مقاطع فولادی بر قیمت‌ ساختمان اثر دارد و خود از عوامل سیاسی و اقتصادی فراوان متأثر است.

میلگرد A2

شکل ظاهری این نوع میلگرد را می‌توان دارای آج‌های منفرد و موازی توصیف کرد. کاربرد این نوع میلگرد در ساختمان‌سازی و خاموت‌زنی است. به این میلگردها نیمه نرم یا نیمه خشک می‌گویند.

میلگرد A3

میلگردهای این گروه آج‌های مارپیچی دارند. این میلگرد نسبت به انواع قبلی مقاومت بیشتری دارد و به میلگرد سخت معروف است. البته مقاومت و انعطاف در میلگردها با هم نسبت عکس دارند و بنابراین این میلگرد سخت‌تر اما شکننده‌تر از سایر انواع است. به همین دلیل این میلگرد در صنایع آهنگری کاربردی ندارد و بیشتر کاربرد آن برای ساختمان‌سازی است.

میلگرد A4

این نوع میلگرد آج‌هایی به شکل دوک دارد. کاربرد آن در سازه‌های ساختمانی است. این میلگرد محصولی متاخر است که کاستی‌های میلگردهای سابق را جبران کرده است. قیمت آن نسبت به دیگر انواع میلگرد آجدار بیشتر اما برای مسلح کردن بتن و مقاوم‌سازی سازه به تعدادی کمتری از آن نیاز است.

دسته‌بندی میلگرد بر اساس شکل ظاهری

میلگردها از لحاظ شکل ظاهری به دو دسته ساده و آجدار تقسیم می‌شوند. خرید میلگرد ساده اغلب توسط صنایح خودروسازی، پیچ و مهره، قطعات و اتصالات انجام می‌گیرد. شرکت آیین صنعت یکی از تولیدکنندگان میلگرد ساده صنعتی در ایران است.  


میلگردهای آجدار بیشتر برای مسلح کردن بتن و در ساختمان‌سازی کاربرد دارند و آج‌های آن‌ها برای ایجاد اصطکاک بیشتر با بتن طراحی شده است.

تقسیم‌بندی میلگرد بر اساس مواد سازنده

موادی سازنده میلگردها ممکن است بنا به کاربری و مزایا و معایبی که دارند، متفاوت باشد.
مهم‌ترین میلگردها با مواد اولیه متفاوت میلگرد فولاد کربن، میلگرد گالوانیزه، میلگرد با روکش اپوکسی، میلگرد استیل استنلس و میلگرد فایبر گلاس است.




وبگردی