آفتاب

پکینگ نسوز



پکینگ‌‌ نسوز، طنابی مقاوم، با سطح مقطع چهارگوش است که به دلیل تحمل حرارتی بالا، قدرت مهار فشارهای وارد شده، خواص مکانیکی مطلوب و مقاومت در برابر کشش، سایش، و پارگی، و عملکرد مثبت در محیط‌های اسیدی و قلیایی، و مقاومت در برابر خوردگی شیمیایی و اکسیداسیون جزو محصولات نسوز پر طرفدار در میان صنعت‌گران می‌باشد.


انواع محصولات نسوز موجود در بازار، علیرغم تنوع گسترده و ویژگی‌های منحصر به فرد، نقاط مشترک فراوانی دارند که برخی از آن‌ها عبارتند از:
    حفظ بازده در شرایط آب و هوایی گوناگون، و تحمل حرارتی بالا که به طور متوسط، 500 درجه سانتیگراد می‌باشد
    توانایی مهار فشار وارد شده بر قطعات، که از فرسایش قطعات جلوگیری نموده و طول عمر تجهیزات را افزایش می‌دهد.
    خواص مکانیکی مطلوب که محصول نسوز را در برابر کشش، سایش، و پارگی مقاوم خواهد ساخت
    عملکرد مثبت در محیط‌های شیمیایی که منجر به مقاومت در برابر خوردگی و زنگ زدگی می‌گردد
راه‌های مختلفی برای دسته بندی محصولات نسوز وجود دارد که در ادامه این مقاله، به شناخته شده‌ترین آن‌ها اشاره خواهیم کرد:
    دمای ذوب؛ طبق این رده بندی، محصولات در سه گروه قرار می‌گیرند. مواد با نقطه ذوب بسیار بالا، بیش از 1000 درجه سانتیگراد، مواد با نقطه ذوب بالا، در بین 900 تا 1000 درجه سانتیگراد، و مواد با نقطه ذوب معمولی، در بین 800 تا 900 درجه سانتیگراد
    روش تولید؛ انواع محصولات نسوز، از طریق قالب‌گیری دستی، پرس خشک، ذوب کردن، و غیره تولید می‌شوند.
    رسانایی حرارتی؛ محصولات نسوز، به سه دسته عایق، نارسانا، و رسانای حرارتی تقسیم می‌شوند. در این بین، عایق‌های حرارتی، خود در چهار گروه قرار می‌گیرند:
•    عایق: محصولاتی با دمای ایمن کمتر از 590 در استفاده طولانی مدت
•    نسوز: محصولاتی با دمای ایمن کمتر از 750 در استفاده طولانی مدت
•    سوپر نسوز: محصولاتی با دمای ایمن کمتر از 920 در استفاده طولانی مدت
•    فوق سوپر نسوز: محصولاتی با دمای ایمن کمتر از 1100 در استفاده طولانی مدت
    استحکام؛ محصولات نسوز، از این نظر، در یکی از گروه‌های با استحکام پایین، متوسط، بالا، و فوق العاده قرار می‌گیرند.
ساختار شیمیایی؛ در این دسته بندی، محصولات نسوز را براساس مواد اولیه آن‌ها تقسیم بندی می‌کنند.
علیرغم وجود برخورداری از ویژگی‌های مشترک در میان انواع محصولات نسوز، هر یک از آن‌ها، به دلیل تفاوت در جنس، روش تولید و ابعاد، مناسب به کارگیری در حوزه خاصی از صنعت خواهند بود. پکینگ نسوز که با سطح مقطع چهارگوش و در ابعاد مختلف تولید می‌گردد، برای آب بندی قطعات، و جلوگیری از نشت مایع داخل تجهیزات به کار گرفته می‌شود. حذف تقریبی اصطکاک توسط پکینگ‌های نسوز، علاوه بر جلوگیری از فشار بالا و سایش در قطعات گردیده و علاوه بر افزایش ماندگاری تجهیزات، مانع از هدر رفتن انرژی می‌گردد. از سوی دیگر، پکینگ‌ها اجازه ورود مایع خنک کننده به داخل تجهیزات را نمی‌دهند. این مایع برای پایین آوردن دمای قطعات در اثر اصطکاک مورد استفاده قرار می‌گیرد. در صورت عدم استفاده از پکینگ نسوز مناسب، ورود مایع خنک کننده به داخل قطعات، می‌تواند منجر به بروز خسارات سنگینی گردد. همچنین، انواع پکینگ نسوز، مانع از نشت مواد داخل قطعات خواهد شد.
با توجه به مزایای انواع پکینگ نسوز ، عجیب نیست که انتخاب پکینگ مناسب، تاثیر بسزایی در ارتقای کیفیت عایق بندی خواهد داشت. در هنگام خرید پکینگ نسوز، باید به متناسب بودن ویژگی‌هایش با شرایط موجود در محیط عایق بندی توجه زیادی نمود. برای تسهیل فرایند انتخاب پکینگ مناسب، در ادامه این مقاله، نگاهی کوتاه به ویژگی‌های چند مورد از پر کاربردترین پکینگ‌های نسوز موجود در بازار خواهیم داشت:
پکینگ نسوز آزبست: این محصول، یکی از قدیمی‌ترین پکینگ‌های نسوز عرضه شده به بازار است که از الیاف بلند و در هم تنیده آزبست تولید شده و به دلیل تحمل حرارتی بالا، نفوذ ناپذیری در برابر آب و روغن‌، تحمل فشار و خواص شیمیایی چشمگیر، جزو محصولات محبوب در این حوزه بوده است. به دلیل ملاحظات زیست محیطی دهه‌های اخیر، در حال حاضر، معمولاً سطح این پکینگ را با تفلون و یا گرافیت می‌پوشانند.
پکینگ نسوز تفلون: این محصول، جزو پر کاربردترین پکینگ‌های عایق بندی موجود در بازار است که به دلیل کاهش چشمگیر ضریب اصطکاک در بین قطعات، و آب گریز بودن، از محبوبیت بالایی در بین صنعت‌گران برخوردار است. در صورت نیاز به کاهش بیشتر، ضریب اصطکاک، در برخی موارد، سطح پکینگ تفلون خالص را به روغن سیلیکون آغشته می‌نمایند.
پکینگ نسوز فایبرگلاس: این محصول، یکی از کارآمدترین انواع پکینگ‌های نسوز، و جایگزینی بسیار مناسب برای زمانی است که مجاز به استفاده از پکینگ نسوز آزبست نباشیم. این پکینگ، با تحمل حرارتی بالا، تقریباً مشابه آزبست، خواص شیمیایی چشم‌گیر، مقاومت مطلوب در برابر سایش و غیره، از محبوبیت بالایی برخوردار است. با این حال، همچنان امکان پوشاندن پکینگ نسوز فایبرگلاس با یک لایه تفلون وجود دارد تا ضریب اصطکاک، کمتر شده و انعطاف پذیری محصول نیز افزایش یابد.
پکینگ گرافیت خالص: این محصول مقرون به صرفه که الیاف خالص گرافیت تولید می‌شود، از تراکم مناسبی برخوردار بوده و به همین دلیل، مقاومت مطلوبی در برابر فشارهای وارد شده خواهد داشت.
پکینگ نسوز آرامید: الیاف مصنوعی آرامید، از چنان استحکام و مقاومت سایشی برخوردار است که برای دوخت جلیقه ضد گلوله مورد استفاده قرار می‌گیرد. بنابراین، عجیب نیست که پکینگ تولید شده از این الیاف هم، خواص مکانیکی و مقاومت زیادی داشته باشد. آغشته نمودن این پکینگ به روغن تفلون، در کنار تثبیت ویژی‌های مثبت، ضریب اصطکاک را در آن کاهش داده و انعطاف پذیری پکینگ آرامید را بهبود می‌بخشد.
پکینگ نسوز رمی: این محصول که از الیاف گیاهی تولید می‌شود، مقاومت خیره کننده‌ای در برابر فشار داشته و به دلیل برخورداری از خواص مکانیکی مطلوب، در برابر کشش هم مقاوم خواهد بود. آغشته نمودن این پکینگ به روغن سیلیکون و یا تفلون مایع، تاثیر بسزایی بر روان کنندگی و تقویت انعطاف پذیری این محصول پر کاربرد خواهد داشت.

پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه، به مقاله پکینگ نسوز در وب‌سایت تامین‌گران صنعت، مراجعه بفرمایید. همچنین، برای دریافت مشاوره و خرید هر کدام از انواع پکینگ‌های نسوز، می‌توانید با متخصصین این فروشگاه، با شماره های درج شده در تماس باشید.