آفتاب

پارچه نسوز



از آن‌جا که نخ‌های استفاده شده برای بافت آن‌ها از الیاف نسوز تولید شده‌اند، تحمل حرارتی این پارچه‌ها بسیار بالا بوده و از مقاومت مکانیکی و شیمیایی مطلوبی برخوردار خواهند بود.

پارچه‌های بافته شده از الیاف نسوز، امروزه به دلیل تحمل حرارتی بالا که گاهی تا بیش از 1200 درجه سانتیگراد هم می‌رسد، و همچنین مقاومت بالا در برابر کشش و پارگی، کاربردهای فراوانی در زمینه‌های مختلف دارند و راهکاری مؤثر برای عایق بندی قطعات و افزایش ماندگاری و طول عمر تجهیزات صنعتی به شمار می‌آیند. فروشگاه اینترنتی تامین‌گران صنعت ، آماده ارائه مشاوره و فروش انواع پارچه‌های نسوز به سراسر کشور می‌باشد.
پارچه‌های نسوز را همانند تمام پارچه‌های دیگر، از نخ‌ها می‌بافند.
 اما از آن‌جا که نخ‌های استفاده شده برای بافت آن‌ها از الیاف نسوز تولید شده‌اند، تحمل حرارتی این پارچه‌ها بسیار بالا بوده و از مقاومت مکانیکی و شیمیایی مطلوبی برخوردار خواهند بود.
ویژگی‌های منحصر به فرد پارچه‌های نسوز باعث شده تا کاربردهای گسترده‌ای داشته باشند. یکی از کاربردهای وسیع این پارچه‌ها، تولید واشرهای عایق بندی برای درزگیری قطعات و دوخت تجهیزات و لباس‌های ایمنی است. همچنین، از پارچه نسوز برای عایق بندی قطعات هواپیما، و جلوگیری از ورود هوای گرم و دود موتور به داخل کابین استفاده می‌کنند. علاوه بر این‌ها، انواع پارچه نسوز، برای عایق بندی بدنه اجاق‌ها و کوره‌ها، به منظور محافظت از آن‌ها در برابر خوردگی شیمیایی و ذوب شدن قطعات کاربرد دارند. در کنار کاربردهای ذکر شده، برخی از پارچه‌ها به واسطه خصوصیات الیاف نسوز به کار رفته در ترکیباتشان، قدرت عایق بندی الکتریکی نیز خواهند داشت.
یکی دیگر از حوزه‌هایی که طی ده سال اخیر، جزو مصرف کنندگان پارچه نسوز بوده‌اند، صنعت روباتیک می‌باشد. در سال‌های گذشته، استفاده از روبات‌ها در فضاهایی که به هر دلیلی حضور انسان در آن‌ها میسر نبوده و یا خطرناک می‌باشد، رشد چشمگیری داشته است. از آن‌جا که هزینه زیادی صرف طراحی و تولید این روبات‌ها شده و نگهداری صحیح از آن‌ها برای کاهش هزینه‌های تعمیر و نگهداری ضروری است، پارچه‌های نسوز، نقش مهمی در محافظت از این روبات‌ها در برابر حرارت بالای محیط، کشش، سایش، و همچنین خوردگی شیمیایی خواهند داشت.
اگرچه پارچه‌ نسوز از یک سری مزایای مشترک بهره مند هستند اما شدت و ضعف ویژگی‌های انواع این پارچه‌ها، ارتباط مستقیمی با نوع الیاف به کار رفته در بافت، تراکم، و ضخامت نهایی آن‌ها خواهد داشت. با این حال، می‌توان موارد زیر را به عنوان شاخصه‌های اصلی پارچه‌های نسوز به حساب آورد:
•    غیر قابل اشتعال و عدم انتشار دود و گاز سمی در مواجهه با آتش
•    تحمل حرارتی بالا که در برخی مواقع، به 1260 درجه سانتیگراد هم خواهد رسید
•    مقاومت نسبی در برابر کشش، سایش، و پارگی. این ویژگی، علاوه بر تضمین افزایش طول عمر پارچه‌ها، با کاهش استهلاک، باعث صرفه جویی زیادی در هزینه‌های تعمیر و نگهداری خواهد شد.
•    عملکرد مثبت در مجاورت بیشتر مواد اسیدی و شیمیایی، و مقاومت در برابر خوردگی شیمیایی
اگرچه ویژگی‌های کلی ذکر شده برای پارچه‌های نسوز، در تمام انواع آن صدق می‌کند اما برای دستیابی به یک عایق بندی ایده‌آل و جلوگیری از آسیب دیدن تجهیزات، لازم است تا آشنایی نسبی بیشتری با هر یک از انواع پارچه‌های نسوز داشته باشیم. در این بخش، نگاهی اجمالی بر مشخصات پر کاربردترین پارچه‌های نسوز موجود در بازار خواهیم انداخت. برای مطالعه بیشتر در این زمینه، می‌توانید به مقالات مرتبط با هر یک، در وب‌سایت تامین‌گران صنعت، مراجعه بفرمایید.
پارچه نسوز آزبست؛ این نوع از پارچه نسوز را از الیاف انعطاف پذیر و مقاوم آزبست می‌بافند. آزبست جزو قدیمی‌ترین الیاف نسوز به کار گرفته شده در صنعت می‌باشد که علاوه بر برخورداری از تحمل حرارتی بالا و خواص مکانیکی چشمگیر، مقاومت خیره کننده‌ای در برابر عوامل شیمیایی داشته و در برابر آب، نفوذ ناپذیر است. دلیل این ویژگی‌های منحصر به فرد، در هم تنیدگی و انسجام الیاف بلند آزبست می‌باشد که در حدود یک قرن، این محصول را در صدر انتخاب صنعت‌گران قرار داده است.
در حال حاضر، استفاده از پارچه نسوز آزبست، به دلایل زیست محیطی و حساسیت جامعه جهانی با محدودیت روبرو شده و در بسیاری مواقع، با انواع دیگر پارچه‌های نسوز جایگزین می‌گردد. اگرچه، این پارچه، همچنان انتخاب نخست بسیاری از صنایع برای عایق بندی محیط‌هایی همچون موتورخانه‌ها و کوره‌ها می‌باشد.
پارچه فایبرگلاس ؛ این محصول، از الیاف فایبرگلاس، موسوم به پشم شیشه بافته می‌شود و یکی از پر کاربردترین انواع پارچه‌های نسوز می‌باشد. این محصول، در برابر دماهای بالا تا 650 درجه سانتیگراد مقاوم بوده و علیرغم وزن پایین خود، از مقاومت چشمگیری در برابر کشش و پارگی برخوردار است. انتقال حرارتی پایین در این پارچه، باعث می‌شود تا صرفه جویی قابل توجهی در مصرف انرژی صورت بگیرد. عملکرد شیمیایی مطلوب و مقاومت پارچه نسوز فایبر در برابر خوردگی شیمیایی، از دیگر مزایای این محصول پر طرفدار می‌باشد. از سوی دیگر، خواص دی الکتریک مطلوب فایبرگلاس، موجب می‌گردد تا پارچه نسوز فایبر، حتی در ضخامت پایین هم قدرت عایق بندی الکتریکی داشته باشد.
با وجود مزایای متعدد در استفاده از پارچه نسوز فایبرگلاس، در صورت نیاز به تقویت ویژگی‌های مثبت آن، گاهی از مواد نسوز دیگر هم بهره می‌برند. به عنوان نمونه، پوشاندن پارچه فایبرگلاس با یک لایه روغن تفلون، ضریب اصطکاک پارچه را تا حد زیادی کاهش می‌دهد. همچنین، آغشته نمودن پارچه فایبر به یک لایه سیلیکون، این محصول را در برابر برخی اشعه‌های مضر مقاوم خواهد ساخت. البته برای انتخاب نوع پارچه نسوز فایبرگلاس، توجه به نیازهای محیط عایق بندی، اهمیت ویژه‌ای دارد. برای مثال، اگرچه افزودن یک لایه تفلون روی پارچه فایبر، میزان اصطکاک را در آن، به شدت کاهش می‌دهد، اما به این ترتیب، تحمل حرارتی پارچه هم کمتر خواهد شد.
پارچه نسوز سرامیک؛ پارچه بافته شده از الیاف مقاوم آلومینو سیلیکات یا همان سرامیک، تا امروز بالاترین میزان تحمل حرارتی را در بین انواع پارچه‌های نسوز از آن خود کرده است. این پارچه قادر است تا عملکرد و ثبات ابعادی خود را در دماهی بالا تا بیش از 1200 درجه سانتیگراد حفظ نماید. از سوی دیگر، این پارچه که با نام پارچه الیاف سرامیک فایبر هم شناخته ‌می‌شود، از استحکام و مقاومت قابل توجهی در برابر کشش، سایش و پارگی است.
پیشنهاد می‌شود برای کسب اطلاعات بیشتر در حوزه مورد بحث، به مقاله پارچه نسوز در وب‌سایت تامین‌گران صنعت، مراجعه بفرمایید. همچنین می‌توانید برای دریافت مشاوره و خرید هر کدام از انواع پارچه‌های نسوز، با متخصصین این فروشگاه اینترنتی، با شماره های درج شده در تماس باشید.