آفتاب

ایمپلنت دندان چیست؟



هر فردی با وجود رعایت بهداشت دهان و دندان های خود ممکن است دچار پوسیدگی دندان شود. این پوسیدگی می تواند به حدی باشد که منجر به از دست دادن دندان شود.

البته از دست دادن دندان ها می توانند دلایل دیگری نیز داشته باشد. به هر حال زمانی که دندانی از دست می رود باید بلافاصله جای خالی دندان را پر کرد. فرد برای جایگزینی دندان خود با گزینه هایی مواجه است که می تواند روشی را از بین آنها انتخاب کند. از جمله این روش ها می توان به بریج، دندان مصنوعی و ایمپلنت دندان اشاره کرد. تا به امروز ایمپلنت دندان بهترین روش برای پر کردن جای خالی دندان از دست رفته شناخته شده است. ایمپلنت های دندان علاوه بر این که از نظر ظاهری مشابه دندان های طبیعی فرد هستند از نظر ساختاری هم مانند دندان طبیعی عمل می کنند.

ساختار ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان از نظر ظاهری شبیه به پیچ به نظر می آید که  از دو بخش فیکسچر و اباتمنت تشکیل شده است. فیکسچر بخشی از ایمپلنت است که درون استخوان فک بیمار قرار می گیرد. این بخش مانند ریشه ی دندان فرد عمل می کند.بعد از گذشت مدت زمانی از قرار گرفتن فیکسچر درون استخوان فک بخش دیگری از ایمپلنت به نام اباتمنت را روی فیکسچر قرار می دهند. بعد از این که پزشک از استحکام پایه ی ایمپلنت در استخوان فک اطمینان حاصل کند. می تواند روکش را روی آن قرار دهد. این روکش حکم تاج دندان را دارد.

مزیت های ایمپلنت دندان نسبت به روش های دیگر چیست؟

یکی از مهم ترین مزیت های ایمپلنت دندان نسبت به سایر روش ها ظاهر طبیعی آنها است. ایمپلنت دندان از نظر رنگ، فرم و اندازه کاملا مشابه دندان های فرد است. علاوه بر ظاهر طبیعی ایمپلنت ها، آنها از نظر ساختاری نیز مشابه دندان های طبیعی بیما رهستند.
افرادی که از دندان مصنوعی استفاده می کنند، حتما با این مشکل مواجه شده اند که هنگام صحبت کردن با مشکلاتی روبه رو می شوند. در صورتی که ایمپلنت دندان هیچ محدودیتی هنگام صحبت کردن برای فرد ایجاد نخواهد کرد.
دندان مصنوعی و روش های مشابه مانند بریج به مرور زمان باعث تحلیل بافت لثه و استخوان فک بیمار می شود. در حالی که پایه ی ایمپلنتی که در استخوان فک بیمار قرار می گیرد از تحلیل استخوان فک بیمار جلوگیری می کند.
افرادی که از دندان مصنوعی و بریج استفاده می کنند در هنگام میل کردن بعضی از غذاها و خوراکی ها با مشکلاتی رو به رو می شوند. به طور مثال قادر به جویدن غذاهای سفت که نیاز به جویدن  زیاد دارند نیستند.
ایمپلنت دندان در استخوان فک بیمار کاملا ثابت می شود و کوچک ترین حرکت و لغزشی نخواهد داشت. این در حالی است که دندان مصنوعی روی لثه ی بیمار لغزش دارد و این موضوع علاوه بر تحلیل لثه ممکن است ناهنجاری های لثه ای را نیز برای فرد در پی داشته باشد.
افرادی که دندان مصنوعی دارند برای نظافت و تمیز کردن دندان ها باید آنها را از دهان خارج کنند و دوباره در جای خود قرار دهند. در حالی که حفظ بهداشت ایمپلنت های دندان کاملا مشابه دندان های طبیعی است.
دندان مصنوعی حالتی متحرک دارد و فرد آن را می تواند از دهان خود خارج کند و دوباره در جای خود قرار دهد در صورتی که ایمپلنت ها در فک ثابت اند.
برخلاف بعضی از روش ها مانند بریج که از دندان های مجاور برای انجام آن کمک گرفته می شود و این موضوع کیفیت دندان های دیگر را تحت تاثیر قرار می دهد، ایمپلنت دندان تاثیر نامطلوبی بر کیفیت سایر دندان های فرد نمی گذارد.  

ایمپلنت فقط برای افرادی مناسب است که تمام دندان های خود را از دست داده اند؟


جواب این سوال خیر است.می توانیم ایمپلنت دندان را هم برای کل فک و هم بصورت تک دندان استفاده کنیم.

آیا ایمپلنت دندان درد آور است ؟

ایمپلنت دندان طی جراحی جزیی انجام می شود. بیمار طی انجام جراحی بی حس می شود و دردی را حین جراحی حس نخواهد کرد. بعد از جراحی ممکن است کمی احساس درد داشته باشد که امری کاملا طبیعی است. برای تسکین درد می تواند طبق تجویز پزشک از مسکن استفاده کند.

هزینه ی ایمپلنت دندان چقدر است؟

هزینه ی انجام ایمپلنت به عوامل متعددی بستگی دارد. یکی از عوامل مهم و تاثیرگزار، سیستم ایمپلنتی است که برای فرد مورد استفاده قرار می گیرد. روکش هایی که برای دندان ها نیز استفاده می شود در هزینه ی نهایی ایمپلنت تاثیر گزار است. فرد ممکن است برای ایمپلنت دندان نیاز به درمان های ابتدایی داشته باشد. به طور مثال ممکن است فرد از تراکم استخوان کافی برخوردار نباشد پس بنابراین نیاز به پیوند بافت استخوانی داشته باشد که این هزینه ی نهایی انجام ایمپلنت را افزایش می دهد. عوامل دیگری نیز ممکن است هزینه ی ایمپلنت دندان را تحت تاثیر قرار دهند.
ممکن است هزینه ی انجام ایمپلنت برای بعضی از افراد بالا باشد و فرد قادر نباشد به یک باره هزینه ها را پرداخت کند. ما در کلینیک دایادنت شرایط اقساطی برای مراجعه کنندگان عزیزمان فراهم کرده ایم تا تمام عزیزان بتوانند از خدمات ما بهره مند شوند.

ایمپلنت دندان برای چه گروه سنی می تواند مناسب باشد؟

در انجام ایمپلنت دندان محدودیت سنی خاصی وجود ندارد ولی پیشنهاد می شود فرد 18 سال تمام را داشته باشد. استخوان های افراد تا سن 18 سالگی رشد می کنند. رشد استخوان ها از این سن به بعد کند خواهد شد. از این رو پیشنهاد می کنیم فرد 18 سال تمام داشته باشد تا استخوان ها به رشد کامل خود رسیده باشند. در غیر این صورت محدودیت سنی دیگری برای انجام ایمپلنت وجود ندارد.

انجام ایمپلنت دندان چقدر طول می کشد؟

ایمپلنت دندان به دو روش تاخیری و فوری (یک روزه) انجام می شود. در روش ایمپلنت یک روزه اگر فک بیمار از  حجم استخوانی کافی و با کیفیت برخوردار باشد پایه ی ایمپلنت را بلافاصله بعد از کشیدن دندان درون استخوان فک بیمار قرار می دهند.اگر تمام شرایط ایده آل باشد می توان روکش مورد نظر را روی پایه ی ایمپلنت قرار داد. در روش دیگر بعد از این که دندان مورد نظر را می کشیم باید مدتی از آن بگذرد و بعد گذشت مدتی، پزشک شروع به جراحی می کند و پایه ی ایمپلنت را درون استخوان فک قرار می دهد. پزشک محل مورد نظر را بخیه می کند. بعد از گذشت چند ماه بافت استخوان فک بیمار شروع به رشد می کند. اطراف پایه ی ایمپلنت را احاطه می کند. این موضوع باعث ثبات پایه ی ایمپلنت درون استخوان فک بیمار می شود. در این مرحله پزشک بخش اباتمنت را روی فیکسچر قرار می دهد و در مرحله ی بعد روکش مورد نظر روی اباتمنت قرار می گیرد.

مصرف سیگار بر ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد؟

مصرف سیگار ممکن است بر استحکام و ثبات پایه های ایمپلنت تاثیر منفی داشته باشد. پیشنهاد می شود افراد  حداقل یک هفته قبل از انجام ایمپلنت از مصرف سیگار اجتناب کنند. بعد از جراحی نیز تا چند ماه مصرف سیگار را بسیار محدود کنند. ترک سیگار کمک شایانی به استحکام و ماندگاری ایمپلنت ها می کند.

بیماری دیابت بر ایمپلنت دندان تاثیر می گذارد؟

افرادی که از بیماری دیابت رنج می برند برای انجام ایمپلنت دندان باید حتما به طور دقیق مورد بررسی و ارزیابی قرار بگیرند. میزان قند خون این افراد قبل از جراحی و بعد از آن باید تحت کنترل باشد. اگر این بیماری بصورت کنترل شده باشد هیچ تاثیر منفی بر ایمپلنت دندان ها نخواهد داشت.

بعد از جراحی ایمپلنت دندان چه مراقبت هایی باید انجام دهیم؟

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان به دو دسته ی مراقبت ها در روز های اولیه و مراقبت های کلی بعد از روز های اولیه ی جراحی تقسیم می شوند. در روز های اولیه بعد از جراحی پیشنهاد می کنیم فرد از غذاهای سفت و داغ استفاده نکند. غذاهای نرم میل کند تا به پایه های ایمپلنت فشاری وارد نشود. بهداشت محل جراحی باید به درستی حفظ شود و فرد از مسواک زدن در این ناحیه خودداری کند زیرا ممکن است باعث تحریک این بخش شود. بعد از گذشت روز های اولیه حفظ بهداشت دندان ها مشابه دندان های طبیعی فرد هستند و فرد می تواند با استفاده از مسواک و نخ دندان بهداشت آنها را حفظ کند.

برای کسب اطلاعات بیشتر در مورد ایمپلینت ، لمینت دندان ، ارتودنسی و کامپوزیت می توانید به وب سایت ما مراجعه کنید و یا با ما تماس بگیرید تا مشاوران ما شما را راهنمایی کنند

www.daya-dent.com
02177978249
09905776468
09907575065