آفتاب

راهنمای کامل طراحی ویلا



ویلاها با خانه های شهری و آپارتمان ها بسیار تفاوت دارند و در واقع ساختمان هایی هستند که از چهار جهت به بیرون نما داشته و اغلب دارای سقف شیب دار هستند.

سبک و سیاق زندگی بشر به مرور زمان دست خوش تغییراتی شده است. در گذشته انسان ها بیشتر در روستاها زندگی می کردند. زندگی روستایی پیوند محکمی با طبیعت داشته و سبک زندگی مردم روستا تفاوت های زیادی با زندگی شهری امروزی دارد. رفته رفته افراد برای بهره مندی از امکانات، پیدا کردن شغل بهتر، تحصیل و ... به شهرها مهاجرت کردند و دیگر کمتر کسی هنوز به زندگی در طبیعت بکر روستاها مشغول است. زندگی در شهرهای بزرگ و پر جمعیت در کنار تمام مزیت هایش، پیچیدگی ها و مشکلات خاص خود را نیز دارد. از این رو بسیاری از افراد برای فرار از شلوغی، ازدحام و آلودگی های زندگی شهری ترجیح می دهند تا ویلایی در اطراف شهر محل سکونت خود و در مکانی خلوت و به دور از هیاهوهای شهر داشته باشند و برای گذران اوقات فراغت و استراحت به آن جا مراجعه کنند.
ویلاها با خانه های شهری و آپارتمان ها بسیار تفاوت دارند و در واقع ساختمان هایی هستند که از چهار جهت به بیرون نما داشته و اغلب دارای سقف شیب دار هستند. پیشینه این سبک از ساختمان ها به امپراطوری روم باستان باز می گردد. در آن زمان افراد مرفه و طبقه بالای جامعه در این گونه بناها زندگی می کردند. اکثر ویلاها در باغ های وسیع یا در مناطق ییلاقی و خوش آب و هوا و در دل طبیعت بنا می شوند و تعداد خانه های ویلایی که در دل شهر واقع شده اند، بسیار کم است. در حقیقت ویلا روح طبیعت را به انسان القا می کند و به همین سبب باید دارای جاذبه های داخلی و بیرونی باشد.
ویلاها انواع گوناگونی دارند و به طور کلی می توان آن ها را در چهار گروه ویلاهای فلت (یک طبقه)، ویلاهای نیمه پیلوت (نیمه دوبلکس)، ویلاهای دوبلکس (دو طبقه) و ویلاهای تریبلکس (سه طبقه) دسته بندی کرد. در این میان ویلاهای دوبلکس بیشتر مورد توجه مردم قرار گرفته اند. این ویلاها دو واحد مجزا هستند که از طریق پله به یکدیگر متصل می شوند. از جمله نکاتی که هنگام طراحی ویلا دوبلکس باید به آن توجه کرد، ارتفاع ساختمان، جانمایی بنا در زمین، توجه به جهت تابش نور خورشید و میزان دریافت نور، محل قرار گیری راه پله و ... می باشد. همچنین شما می توانید با در نظر گرفتن امکاناتی نظیر طراحی روف گاردن، طراحی استخر و بالکن باعث جذاب تر شدن ویلای خود شوید. مهندسین و کارشناسان با تجربه و متخصص شرکت مهندسی ویرا طرح اسپرلوس با بیش از 10 سال سابقه فعالیت در این زمینه می توانند در طراحی و اجرا روف گاردن، آبنما، محوطه سازی و ... به شما کمک کنند.
 

انواع سبک های طراحی ویلا

سبک های معماری مختلفی در طراحی بناها مورد استفاده قرار می گیرند و هر کدام از این سبک ها ویژگی ها و اصول طراحی مختص به خود را دارند. بسته به سلیقه طراح و سازنده، یکی از این سبک ها برای ساخت ویلا به کار می رود. اما به طور کلی می توان ویلاها را به دو دسته ویلاهایی با سبک طراحی مدرن و ویلاهایی با سبک کلاسیک تقسیم کرد.

اصول طراحی ویلاهای مدرن

ویلاهایی با ساختار مدرن بیشتر مورد توجه افرادی است که به فضاهای شیک و در عین حال ساده و به دور از تجمل علاقه دارند. چنین فضاهایی باعث ایجاد احساس آرامش شده و برای کسانی که در محیط های شلوغ زندگی می کنند و تمایل دارند برای تعطیلات به محلی دنج و خلوت رفته و استراحت کنند، گزینه ایده آلی به شمار می روند. در طراحی ویلا مدرن سادگی مهم ترین اصل است؛ همچنین تعادل، توازن، تناسب و سایر اصول زیبایی شناسی بصری بسیار مورد توجه قرار گرفته و زمان، مکان و باورها و اعتقادات شخصی در این سبک جایی ندارد. فرورفتگی هایی که ورودی های ویلاهایی با سبک مدرن را به وجود آورده اند، باعث جذابیت بیشتر این بناها شده و نمای سه بعدی زیبایی را ایجاد می کنند. از مزایای دیگر این ورودی ها این است که مانع از تابش مستقیم نور خورشید به بازشوها می شود. این مسئله از گرم شدن بیش از حد فضای داخل ویلا به ویژه در فصول گرم سال جلوگیری می کند. متریال غالبی که در ویلاهای مدرن استفاده می شود چوب، سنگ و شیشه می باشند؛ در این ویلاها از اشکال گوشه دار بسیار استفاده می شود. پنجره های بزرگ مشخصه دیگر ویلاهای مدرن است.
 

اصول طراحی ویلاهای کلاسیک

ویلاهای کلاسیک بهترین گزینه برای افرادی است که به زندگی در فضای سنتی و قدیمی علاقه مند هستند. این سبک از طراحی ویلا به دوره رنسانس در رم باز می گردد. ویلاهای کلاسیک دارای ستون های بلند، قوس ها، سر ستون ها و مجسمه های تزئینی بوده و می توان این نکته را اصلی ترین مشخصه این ویلاها دانست. بر خلاف ویلاهای مدرن که بیشتر از سنگ و چوب در آن ها استفاده شده، ویلاهای کلاسیک طیف متنوعی از مصالح و متریال را در بر می گیرند و از سنگ اغلب برای نما استفاده می شود. در این ویلاها خبری از حجم های سه بعدی و مکعبی شکل ویلاهای مدرن نیست و در کنار نور طبیعی، از نورپردازی و نورهای مصنوعی نیز استفاده می شود. رنگ های خنثی مانند مشکی، سفید، شیری، برنزی و طلایی کاربرد زیادی در سبک کلاسیک داشته و قدرت و رسمیت را نشان می دهد. در طراحی ویلاهای کلاسیک رعایت تقارن و نظم اهمیت ویژه ای داشته و تعادل و توازن در چینش تمام وسایل و نیز نقش و نگارهای دیوارها و سقف به وضوح دیده می شود.
به طور کلی باید بدانید که هیچ یک از سبک های طراحی نسبت به دیگری برتری ندارند و تنها مسئله ای که باید مد نظر داشته باشید راحتی و آسایش خودتان از حضور در آن فضا است. بنابراین ویلایی را انتخاب کنید (یا بسازید) که بیشترین سازگاری را با روحیات شما دارد.




وبگردی