آفتاب

آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه



کابینت نقش زیادی در زیبایی و نگهداری وسایل دارد. کابینت انواع و اقسام مختلفی دارند که هر یک از آن‌ها با توجه به مواد اولیه که در ساخت آن‌ها به کار رفته است، ویژگی متفاوتی دارند و قیمت آن‌ها هم باهم تفاوت دارد.

آشپزخانه قلب یک خانه است. وسایل زیادی در آشپزخانه برای استفاده قرار می‌گیرند. برای جمع آوری و نگه داشتن این وسایل از کابینت استفاده می‌کنند. کابینت نقش زیادی در زیبایی و نگهداری وسایل دارد. کابینت انواع و اقسام مختلفی دارند که هر یک از آن‌ها با توجه به مواد اولیه که در ساخت آن‌ها به کار رفته است، ویژگی متفاوتی دارند و قیمت آن‌ها هم باهم تفاوت دارد. کابینت ام دی اف، هایگلاس و ممبران از جمله پر کاربرد ترین کابینت‌ها به شمار می‌روند؛ در صورتی که کابینت چوبی هر چند کیفیت عالی دارند اما قیمت آن بالاست و تمام افراد ترجیح نمی‌دهند که آن را برای آشپزخانه تهیه کنند. از شاید بیشترین هزینه و خرج در یک آشپزخانه مخصوص به نصب کابینت باشد و اگر بتوانید کابینت را خودتان نصب کنید تا حد زیادی در هزینه‌های خود صرفه جویی کرده‌اید. در این مقاله به آموزش ساخت و نصب کابینت  اشاره خواهیم کرد پس با ما در ادامه همراه شوید.

ارائه پیش طرح برای ساخت کابینت

خیلی از افراد برای آموزش ساخت و نصب کابینت ابتدا اندازه گیری و محاسبات را در نظر می‌گیرند؛ در صورتی که بهتر است برای این که کارتان دقیق و بدون ایراد در بیاید ابتدا یک پیش طرح یا همان پیش نقشه داشته باشید. پیش طرح زمانی که وجود داشته باشد به طراح و سازنده کابینت کمک کرده تا با دقت و ضریب خطا پایین تری عمل کند. همچنین بسیاری از افراد تمایل دارند تا تمام صفر تا صد کابینت مطابق با سلیقه آن‌ها باشد، بهره گیری از یک پیش طرح به شما کمک کرده تا تمام نقاط کابینت را مطابق با نیازهای خودتان پیاده کنید. این مورد اولین قدم برای آموزش به خصوص آموزش تخصصی کابینت سازی و صفحات کورین است و پس از انجام آن می‌توان به سراغ مراحل بعدی رفت.

محاسبات و اندازه گیری کابینت

یکی از مهمترین بخش‌های آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه، محاسبات و اندازه گیری است. برای این که بتوانید کابینت خوبی داشته باشید هم باید اندازه آشپزخانه و هم اندازه کابینت را محاسبه کنید و عوامل جانبی مثل اجاق گاز، هود، قرنیز و ... را هم درست داشته باشید. اگر در محاسبات و اندازه گیری اشتباهی انجام داده شود الباقی مراحل ساخت و نصب کابینت به درستی انجام نخواهد شد و در نهایت کابینت درست و حسابی از آب در نمی‌آید. پس از انجام تمامی مراحل محاسبات بهتر است به سراغ علامت گذاشتن روی دیوار بروید. روی دیوار علامت بذارید تا ضریب دقت شما چند برابر شود، ترسیم خصوص روی دیوار و در نظر داشتن فاصله کابینت از اجاق گاز قدم بعدی است که شما باید انجام دهید.

برشکاری

پس از انجام محاسبات، اندازه گیری و ریزه کاری‌های مربوط به آن باید کابینت را برشکاری کنید. برشکاری کابینت به خصوص صفحات ام دی اف با استفاده از دستگاه سی ان سی و یا برش با لیزر که جدیدتر است انجام می‌شود. برشکاری کردن نیاز به مهارت و تخصص دارد و شاید در تمام مراحل ساخت و نصب کابینت فنی ترین بخش آن است که هر کسی بدون تجربه نمی‌تواند آن را انجام دهد. پیش از برشکاری باید دو طرفه ورق کابینت را بررسی کنید تا سالم باشد و خوردگی نداشته باشند و همچنین تیغه اره هم تیز و برنده باشد. البته لازم به ذکر است پیش از برشکاری باید مصالح مصرفی خود را برای ساخت کابینت انتخاب کنید.

لبه چسبانی

پس از انجام برشکاری باید صفحات کابینت را لبه چسبانی کرد. هدف از انجام لبه چسبانی مقاوم کردن لبه‌های کار در مقابل آب و رطوبت است. لبه چسبانی را معمولا با استفاده از نوارهایی متشکیل از پی وی سی یا چوب انجام می‌شود. ضخامت نوارها در لبه چسبانی بین یک تا دو میلی متر است که با هم تفاوت دارند. نوار با یک میلی متر را برای داخل کابینت به کار می‌برند و آن که ضخامت بیشتری دارد را برای بیرون کابینت مثل درب استفاده می‌کنند. لبه چسبانی می‌توان دستی و ماشینی انجام داد که امروزه بیشتر به صورت ماشینی انجام می‌گیرد چون که زیبایی، سرعت و دقت آن بیشتر است. پس از مراحل لبه چسبانی، بیرون زدگی‌هایی ممکن است در داخل کار وجود داشته باشد که باید آن‌ها را تمیز کنید.


اتصالات کابینت دیوار

مرحله بعدی که باید به سراغ آن بروید نصب اتصالات و نگهدارنده‌ها برای کابینت روی دیوار است. استفاده از اتصال 45 که عموما با چوب یا فلز انجام می‌گیرد متداول ترین مدل اتصال برای کابینت دیواری است. در اتصال با چوب باید سطح مقطع آن مستطیلی 80 در 16 باشد و با برش 45 درجه در وسط دو مقطع به دو نیم تقسیم شده و یکی از آن‌ها را روی دیوار و دیگری را روی کابینت قرار دهیم.

نصب و اتصال بدنه کابینت

این بخش هم از اهمیت بالایی برخوردار است پس از محاسبه و اتصال کابینت دیواری به دیوار باید، بدنه کابینت را هم نصب کنیم. زمانی که جای کابینت را آشپزخانه مشخص کردید کابینت زمینی را نصب و سپس آن را با به کارگیری پیچ محکم می‌کنیم و سپس پایه‌های کابینت را تراز می‌کنیم، برای کابینت دیواری، پس از آن که روی دیوار آن‌ها را قرار دادیم فیکس‌شان می‌کنیم.

نصب پا خور کابینت

کابینت یک تاج زیر مهتابی و پاسنگ دارد که پس از انجام مراحب نصب باید صفحه رویی کابینت را نصب کرده که به سینک، گاز و ... و فاصله بین آن‌ها بستگی دارد. پس از این که کابینت نصب شد باید درب، اپن و ... را هم اندازه گیری کرد. در زمان محاسبیه اندازه طبقات باید آن‌ها را یک الی دو سانتی متر کوچیک تر از عمق کابینت در نظر داشت و برای محاسبه درب آن هم باید 4 تا 5 میلی متر کم تر از عرض درب باشد. با ذکر یک مثال توضیح بیشتری میدهیم. تصویر کنید عرض یک کابینت 50 سانتی متر است؛ در این زمان عرض درب باید 49 و نیم سانتی متر باشد تا در زمان نصب به مشکل برنخورد.

نصب لولا کابینت

پس از انجام تمام مراحل بالا باید بهتر است با استفاده از دریل که مته گازور دارد، محل نصبی برای لولا ایجاد کرده و پس از آن لولا را قرار دهیم. البته باید محل لولا گازور باید از لبه درب تا مرکز مته 22 سانتی متر فاصله داشته باشد. عمچنین لولا باید با لبه درب موازی باشد تا در زمانی که درب را روی کابینت قرار می‌دهیم دقیق انجام شود.

قراردادن دستگیره کابینت

زمانی که درب آماده شد بهتر است طبقات و اپن را هم سر جایش قرار دهیم برای انجام این کار نکته مهم این است که باید دقت زیادی در آن داشت تا فاصله آن یکنواخت باشد که در کابینت سازی به آن ریگلاژ گفته می‌شود. برای ساخت و نصب کابینت آشپزخانه باید با یک سری دستگاه و ماشین آلان مثل پی وی سی، فارسی بر، اره و چکش بادی آشنایی کامل داشته باشید.

فنی شو دپارتمان تخصصی آموزش کابینت

اگر بخواهید بدانید چرا در شغل کابینت سازی می‌توانیم موفق شویم، باید یک سری کارها را انجام دهید که یکی از آن‌ها شرکت در دوره‌های تخصصی کابینت سازی است. آموزشگاه فنی و حرفه ای پیوند داده‌ها ( فنی شو) با سال‌ها سابقه در زمینه آموزش ساخت و نصب کابینت آشپزخانه فعالیت کرده و پس از اتمام دوره مدرک رسمی سازمان فنی و حرفه ای و با قابلیت ترجمه به کارآموزان ارائه می‌کند.




وبگردی