آفتاب

روحانی: خانمها کار بسیار مهمی در انقلاب اسلامی ایفا کردند



رییس جمهوری با بیان این که زنان از جایگاه ویژه و خاصی برخوردار هستند، تاکید کرد: زنان نقش مهمی در پیروزی انقلاب و دفاع مقدس ایفا کردند.

ایرنا: حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در مراسم بزرگداشت روز زن ضمن تبریک میلاد حضرت فاطمه زهرا(س)، اظهار کرد: روز زن روز تمام کسانی است که افتخار می‌کنند پیرو حضرت زهرا(س) هستند.

رییس‌جمهوری گفت: ایام پیروزی انقلاب اسلامی با میلاد حضرت زهرا(س) قرین شده است در انقلاب اسلامی از یک طرف زنان نقش مهمی داشتند و از سویی انقلاب هم نقش مهمی در تعالی زنان داشت.

 وی با بیان اینکه نقش زنان در دوران انقلاب بسیار حائز اهمیت است، اظهار کرد: زنان در همه تظاهرات‌ها به ویژه سال ۵۷ نقش مهمی داشتند. در اوج تظاهرات همراه مردان حضور داشتند، شهید دادند به زندان رفتند و بعد از انقلاب نیز در دفاع مقدس حضور داشتند.

روحانی تاکید کرد: از همان ۱۵ خرداد تا پیروزی انقلاب حضور زنان چشمگیر بود. بعد از انقلاب نیز آنان در دفاع مقدس حضور داشتند امروز هم در همه صحنه‌ها حضوری فعال دارند.

رییس جمهوری در ادامه گفت: خانم‌ها نه تنها خودشان فعال هستند و دارای شغل هستند بلکه منشاء شغل و مشاغل برای ده‌ها و صدها خانواده هستند که کار بسیار ارزشمندی است و خانمها کار بسیار مهمی در انقلاب اسلامی ایفا کردند.

روحانی افزود: قرآن به صراحت بیان می‌کند همه آنهایی که در راه جامعه و خداوند فعالیت می‌کنند، خداوند اجر و مزد آنها را ثابت نگه می‌دارد و مقرر می‌کند حال می‌خواهد زن باشد یا مرد. مقام مرد و زن را در عمل صالح و انجام کار مهم فردی و اجتماعی در کنار همدیگر قرار می‌دهد.  

رییس جمهوری با اشاره به جایگاه مورد احترام زنان در ادیان آسمانی گفت: آنچه از آنها باقی مانده که از دیدگاه ما تحریف شده است در بعضی از آنها می‌گوید باعث اغفال آدم در بهشت همسرش بود یعنی شیطان همسر آدم را اغفال و گمراه کرد و این همسر آدم بود که آدم را گمراه کرد. چنین چیزی ما اصلا در اندیشه‌های اسلامی نداریم و اگر هم آنجا وسوسه شیطانی در بهشت و در قرآن هست این است که شیطان هردو آنها را وسوسه کرده است و هر دو مرتکب کاری شدند که از بهشت اخراج شدند.  

وی افزود: پس منطق ما این است که زنان منشاء خیرات و برکات در جامعه هستند و بی‌تردید خداوند جامعه انسانی را طوری آفریده است که مرد مکمل زن و زن مکمل مرد است. تعبیری که قرآن برای همسران می‌کند این است که  همسران چه زن‌ها به عنوان لباس برای مردان هستند و مردها لباس برای زنها و همه چیز را در کنار هم قرار داده است.  

روحانی ادامه داد: ما دارای مکتب و مرام و منطق و اعتقادی هستیم که جایگاه برتر به عنوان جنسیت برای مرد قائل نیستیم.  بی‌تردید از لحاظ منطق اسلام آنچه ملاک برتری است، علم، تقوا، کار و کوشش و جهاد است که ممکن است در این راه زن یا مرد برتر باشد و هیچ فرقی نمی‌کند.  

رییس جمهوری اضافه کرد: استعدادی که خداوند برای مقام و عظمت و رشد انسانی به مردها داده، عینا این مقام را به زن‌ها داده است. یعنی زن‌ها هم می‌توانند همان رشد و همان مقام و همان مدارج فضیلت را طی کنند و هیچ تفاوتی وجود ندارد. البته مردها ویژگی‌هایی دارند و زن‌ها ویژگی‌های دیگری دارند و اساس خلقت بر همان مبانی احکام و مقررات دینی و اسلامی و قانونی آمده و هر دو همان مقام بلندانسانی را دارند. خداوند مرد و زن را دارای کرامت و مقام انسانی  و مشابه یکدیگر می‌داند.

رییس دولت تدبیر و امید ادامه داد: بعد از پیروزی انقلاب خدمات زیادی انجام گرفت و زنان در صحنه سیاست و صحنه جامعه حضور فعالی داشتند. به هر حال اگر زنان‌ها در هر انتخاباتی تصمیم بگیرند و با هم وارد صحنه شوند، می‌توانند کسی که مورد نظر آنهاست را پیروز کنند.

روحانی افزود: زنان ۵۰ درصد جامعه هستند و در انتخابات‌ها حضور دارند و در رای دادن، تبلیغ کردن و تبیین مسیر برای نامزدها فعال هستند.

وی تصریح کرد: در انتخابات‌های مختلف مانند شوراهای اسلامی شهر و روستا، مجلس و ریاست‌ جمهوری و در هر انتخاباتی، حضور زنان بسیار پررنگ و نقش آنها بسیار زیاد است و این بسیار مهم است و در سرنوشت آینده کشور، زنان جامعه ما همپای مردان هستند.

رییس جمهوری بیان کرد: در دنیا هم شرایط حضور زنان در انتخابات و سیاست خیلی تاریخ گذشته‌ای نیست و تحولات در کشورهای اروپایی هم در همین قرن بیستم بوده است. من از یکی از حقوقدانان سوئیس پرسیدم که در اینجا زن‌ها از چه تاریخی برای انتخابات و رای دادن حضور پیدا کردند، و وی گفت از سال ۱۹۷۴، و این سال با انقلاب ما ۴-۵ سال فاصله دارد که زمان زیادی نیست.

روحانی ادامه داد: به هر حال سوییس یک کشور اروپایی متمدن است و اینطور هم نیست که در کشورهای دیگر هم بگوییم که در قرون گذشته زنان به همه حقوقی که حق آنها بوده دست یافته‌اند. در کشور ما هم بعد از انقلاب اسلامی این زمینه کاملاً مهیا شد که خانم‌ها به صحنه بیایند و البته معمولاً اینطور می‌گویند که حق گرفتنی است و حق را باید  گرفت و خانم‌ها واقعا حقشان را بازستاندند.




وبگردی