آفتاب

وزیر اقتصاد: نگران افزایش نرخ ارز نیستیم/ جهش ناگهانی قیمت ارز مانند گذشته رخ نخواهد داد

وزیر اقتصاد: نگران افزایش نرخ ارز نیستیم/ جهش ناگهانی قیمت ارز مانند گذشته رخ نخواهد داد

مهر نوشت:

وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن دفاع از رشد اقتصادی 4 درصدی اعلامی بانک مرکزی، گفت: نگرانی از بابت افزایش نرخ ارز نداریم و دیگر شاهد جهش قیمت ارز مشابه آنچه قبلا رخ داده، نخواهیم بود.

علی طیب‌نیا امروز در حاشیه مراسم تودیع و معارفه رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار و مدیرعامل بانک توسعه صادرات ایران در جمع خبرنگاران در مورد افزایش نرخ ارز در بازار آزاد و نگرانی هایی که در این زمینه به وجود آمده است؟ گفت: در شرایط فعلی نگران افزایش نرخ ارز نیستیم و این افزایش قابل ملاحظه نیست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: ممکن است نوسان محدودی مانند سایر بازارها در بازار ارز رخ دهد، اما به نظر می‌رسد بهترین بازار برای سرمایه گذاری مردم بازار سرمایه است، زیرا قیمت سهام در حداقل ممکن قرار دارد و همه کارشناسان معتقدند تمام سهام‌ها در کف قیمتی قرار دارند.

او پیش‌بینی کرد که روزهای خوبی در بازار سرمایه رقم بخورد و توصیه کرد که کسانی که علاقه مند به پیشرفت و توسعه کشور هستند و می‌خواهند منافع کشور تامین شود، بهترین محل بازار سرمایه است و سرمایه‌های خود را به این بازار انتقال دهند، همچنین برخی از مسائل و مشکلات بازار سرمایه در دولت بررسی می‌شود.

طیب نیا با بیان اینکه در حال حاضر شرایط کشور مناسب است و بانک مرکزی توان لازم را برای مدیریت بازار ارز را دارد، افزود: با توجه به توان ارزی بانک مرکزی دیگر شاهد جهش قیمت ارز مشابه آنچه قبلا رخ داده نخواهیم بود.

وزیر اقتصاد ادامه داد: آنچه در گذشته تاثیر در بازار ارز داشت حجم قابل ملاحظه نقدینگی طی چند سال قبل بوده و پتانسیل قیمت ارز روی هم انباشه و به یک‌باره آزاد شد؛ در شرایط فعلی نگران افزایش قابل ملاحظه نرخ ارز نیستیم اما ممکن است نوسانات محدودی مانند سایر بازارها در بازار ارز هم رخ دهد.

او درباره اینکه آیا با کاهش قیمت نفت دولت در نرخ پیشنهادی نفت در بودجه 94 تجدیدنظر خواهد کرد یا خیر؟ گفت: با توجه به بودجه‌ای که دولت به مجلس تقدیم کرده و قیمت‌هایی که در حال حاضر نفت دارد، به راحتی می‌توانیم بودجه 94 را مدیریت کنیم و مشکلی ندارد. لایحه بودجه این قابلیت را دارد که در شرایط کنونی کشور را اداره کند.

طیب نیا در پاسخ به انتقادات مطرح نسبت به نرخ رشد 4 درصدی اعلامی از سوی بانک مرکزی، گفت: در بحث رشد اقتصادی تناقضی در موضوع صادرات غیرنفتی و نرخ رشد اقتصادی مشاهده نمی‌شود، چرا که بانک مرکزی براساس روش‌ها و شیوه‌های استاندارد و همان روشی که قبلا حساب‌های ملی را محاسبه می‌کرده، رشد اقتصادی را نیز محاسبه و اعلام کرده است.

وزیر اقتصاد با بیان اینکه از سال 92 خروج از رکود شروع شده و از زمستان سال قبل رشد سرمایه‌گذاری مثبت شده است و در همین بخش شاهد افزایش تولید بوده‌ایم، افزود: روند مثبت رشد اقتصادی و خروج از رکود در بهار و تابستان هم مشاهده شده و در 6 ماهه اول سال قبل طبق اعلام بانک مرکزی در مجموع تولید کشور 4 درصد رشد رخ داده است و این موضوع از اهمیت بالایی برخوردار بوده و خبر مسرت‌بخشی بعد از 2 سال است.

او ادامه داد: نرخ رشد اقتصادی اعلامی به معنای رسیدن سطح فعلی تولید به حالت قبلی نیست، چرا که در گذشته تولید ما 10 درصد کاهش یافته بود و این مربوط به دوران رکود بود؛ به همین خاطر حدود 2 سال طول می‌کشد تا تولید به حداکثر حالت قبل بازگردد. این فرآیند آغاز شده؛ آن هم زمانی که تحریم‌ها پابرجا است، در این شرایط با تحریم‌ها مقابله کرده‌ایم و تورم را از 40 به 17 درصد کاهش داده‌ایم.

 


23231

 

کد N644727

وبگردی