آفتاب
معاون وزیر نفت در گفتگو با ایلنا:| 161705

طرفدار افزایش قیمت سوخت هستم/ سود سرشار پتروشیمی‌ها از نوسانات نرخ ارز

طرفدار افزایش قیمت سوخت هستم/ سود سرشار پتروشیمی‌ها از نوسانات نرخ ارز

بیشتر محصولات پتروشیمی صادراتی هستند و با قیمت‌های بین المللی یعنی فوب خلیج فارس بفروش می‌رسند لذا در بازار داخلی نیزبا‌‌ همان قیمت فروخته شده و امکان بالا بردن خودسرانه قیمت‌ها وجود ندارد.

معاون وزیر نفت با بیان اینكه نرخ پایین سوخت اسراف را تشویق می‌كند، گفت: سودهای زیاد پتروشیمی‌ها در چند سال گذشته ناشی از ارزان بودن قیمت خوراک نبود بلکه بدلیل اختلاف قیمت و نوسانات ارزبود.

عباس شعری مقدم معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی در گفت‌وگو با خبرنگار ایلنا در خصوص یکی شدن نرخ خوراک با سوخت پتروشیمی‌ها اظهار داشت: نرخ ۱۰ سنت یا ۲۶۵ تومان برای مجتمع‌هایی که تؤمان ازگازطبیعی بعنوان خوراک و سوخت استفاده می‌کنند عدد مناسبی است.

وی تصریح کرد: قرار بود که نرخ خوراک ۱۳ سنت و سوخت ۲ تا ۳ سنت باشد که تعیین نرخ متوسط۱۰ سنت رقم خوبی است اما این مطلب به درستی اطلاع رسانی نشده و با ایجااد سوء تفاهم واکنش‌های منفی را در پی داشته است.

شعری مقدم دلیل این اقدام را عدم توان شرکت گازبرای تفکیک قیمت سوخت و خوراک دانست و گفت: ازاین پس مجتمع‌هایی که خوراکشان مایع و از گازبعنوان سوخت استفاده می‌کنند و یا مجتمع‌هایی که ازگازبرای تولید نیرو استفاده می‌کنند نرخ خوراک و سوخت یکسانی خواهند داشت.

وی در ادامه با بیان اینکه من طرفدار بالا رفتن قیمت سوخت هستم، خاطرنشان کرد: نرخ ارزان سوخت اسراف را تشویق می‌کند.

معاون وزیر نفت در ادامه با بیان اینکه دولت امسال برای افزایش قیمت سوخت مراعات حال مردم را کرده تصریح کرد: در تمام دنیا نرخ سوخت بالا‌تر ازخوراک محاسبه می‌شود و اینگونه نیست که این مایع ارزشمند راحت در اختیار مردم قرار گیرد که بسوزد. اما در کشور ما با توجه به بالا بودن نرخ تورم دولت ناچار است قیمت‌ها را ازجمله قیمت بنزین زیاد بالا نبرد.

وی با ذکر مثالی مبنی بر اینکه زمانی که نان ارزان بود ضایعات و دور ریز نیز بیشتر از الان بود، گفت: واقعیت این است که قیمت‌ها باید جایگاه اصلی خود را پیدا کنند.

شعری مقدم در خصوص افزایش قیمت محصولات پتروشیمی همگام با افزایش نرخ خوراک اظهارداشت: بیشتر محصولات پتروشیمی صادراتی هستند و با قیمت‌های بین المللی یعنی فوب خلیج فارس بفروش می‌رسند لذا در بازار داخلی نیزبا‌‌ همان قیمت فروخته شده و امکان بالا بردن خودسرانه قیمت‌ها وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه برخی سود بالای پتروشیمی‌ها را ناشی از پایین بودن نرخ خوراک می‌دانند، توضیح داد: سودهای زیاد پتروشیمی‌ها در چند سال گذشته ناشی از ارزان بودن قیمت خوراک نبود بلکه بدلیل اختلاف قیمت و نوسانات ارزبود زیرا دلار ۱۰۰۰ تومانی به یکباره ۳۵۰۰ تومان تبدیل شد.

کد N238683

وبگردی