رژیم غذایی و سرطان

بنا به اظهار نظر کارشناسان انگلیسی ، یک سوم سرطان ها به نوع رژیم های غذایی مربوط می شوند. البته شیوه زندگی افراد هم در میزان ابتلای آنان به سرطان مؤثر است.

به طور دقیق مشخص نیست که چه نوع رژیم غذایی سرطان ساز و چه نوع بر ضد سرطان است. عادت های غذایی بر احتمال ابتلا به سرطان های معده و روده و ، دهان و گلو ، مری و پانکراس تأثیر دارند و رژیم غذایی ممکن است عامل خطرناکی برای سرطان سینه ، ریه ، مثانه و پروستات باشد. در این بین از اثر عوامل ژنتیکی نیز نمی توان غافل بود. تغذیه مناسب با شیوه زندگی هر فرد ارتباطی خاص دارد و احتمال ابتلای او به سرطان می تواند کاهش یابد. روش مناسب زندگی می تواند از بروز انواع بیماری ها جلوگیری نماید. به عنوان مثال اگر مانع افزایش وزن خویش شویم راه را بر بروز بیماری های قلبی بسته ایم.عادت به تغذیه مناسب باید از سالهای اولیه زندگی شروع شود. یک رژیم غذایی درست در دوران کودکی سلامت فرد را در بقیه سال های عمرش تأمین می کند. به عقیده کارشناسان رژیم های غذایی مناسب از مقدار زیادی میوه و سبزی همراه با استفاده از حبوبات به خاطر فیبر زیاد آنها ، سیب زمینی و برنج در کنار مقدار بسیار کمی گوشت قرمز و مواد کم چربی تشکیل می شود.
به توصیه کارشناسان ، تا جایی که می توانید در روز ۵ نوع میوه یا سبزی شامل پرتغال ، دو عدد کیوی یا نارنگی ، یک خوشه انگور یا کمی توت فرنگی ، گل کلم یا هویج و سالاد مصرف کنید. خوردن مقدار زیاد سبزی در روز احتمال خطر سرطان روده را کاهش داده و همچنین استفاده از یک رژیم غذایی سرشار از میوه و سبزی ، افراد را در برابر سرطان های معده ، دهان و گلو ، مری و بسیاری از انواع دیگر آن محافظت می کند.