آفتاب

معنای پیروزی از نظر مهاتما گاندی



"پیروزی آن نیست که هرگز زمین نخوری، آنست که بعد از هر زمین خوردنی برخیزی"

مهاتما گاندی، رهبر آزادی خواه هند در ۱۰ مهر ۱۲۴۸ متولد شد. او رهبری کشور هندوستان را در رهایی از استعمار و سلطه انگلستان بر عهده داشت و توانست نزد مردم هند محبوب شود. گاندی جملات و سخنان گهرباری درباره موفقیت، زندگی و عشق دارد که توجه به آنها برای زندگی بشر بسیار مفید می باشد.

ماهاتما گاندی پس از سفر به لندن که پایتخت کشوری امپریالیستی بود زندگی بسیار سختی داشت چراکه به مادرش قول داده بود از خوردن گوشت و الکل امتناع کند. او در این کشور به انجمن خام خواران پیوست و سپس به عضویت کمیته آن درآمد.

زندگی نامه ماهاتما گاندی

مهانداس کارامچاند گاندی در ۲ اکتبر ۱۸۶۹ (۱۰ مهر ۱۲۴۸) در خانواده‌ای متوسط در شهر پور بندر هند متولد شد. از زمانی که گاندی مسئولیت کنگره ملی هند را در سال ۱۹۱۸ به عهده گرفت و به عنوان نمادی ملی شناخته شد، مردم هند به او لقب ماهاتما به معنی روح بزرگ دادند. امروزه همگی او را به همین نام می‌شناسند. زادروز وی در هند با عنوان گاندی جایانتی نام برده می‌شود و در تقویم این کشور تعطیل ملی است. ماهاتما جز قشر پیشه‌وران بود. او در سن ۱۹ سالگی به همراه خانواده خود به انگلیس رفت و در رشته حقوق تحصیلات خود را ادامه داد. ماهاتما در روزنامه نگاری و وکالت نیز فعالیت داشته است. او رهبر سیاسی و معنوی هندی‌ها بود که ملت هند را برای رسیدن به آزادی از استعمار امپراتوری بریتانیا رهبری کرد. او در طی این سال‌ها برای استقلال هند مبارزات فراوانی کرد به طوری که مردمان این کشور به او لقب پدر ملت را دادند. گاندی فارغ‌التحصیل رشته حقوق از دانشگاه لندن می‌باشد. ماهاتما در هر هفته یک روز را روزه سکوت می‌گرفت و این را موجب آرامش درونی خود می‌دانست. او در این روزها با نوشتن بر روی کاغذ با دیگران ارتباط برقرار می‌کرد. این رهبر آزادی خواه در بازگشت به هند از پوشیدن لباس غربی امتناع کرد و لباسی را که از پارچه‌های هندی تولید شده و مورد قبول فقیرترین افراد در هند بود بر تن می‌کرد. وی برای نشان دادن ساده زیستی همواره یک دست لباس هوتی می‌پوشید.

خانواده ماهاتما گاندی

مادر گاندی زنی بی سواد ولی بسیار مخلص و دارای عقاید پاک بود و توانست از این جهت تأثیر بسیار زیادی روی فرزند خود بگذارد. ماهاتما با مرگ پدرش مجبور شد به انگلستان برود. او در این سفر با جامعه گیاه خواران آشنا شد و بدین ترتیب قصد داشت به موجودات زنده آسیب نرساند.

همسر ماهاتما گاندی، کاستوربا گاندی

کاستوربا گاندی، همسر ماهاتما گاندی در ۱۱ آوریل ۱۸۶۹ در هند چشم به جهان گشود. او رهبر آزادی خواه هندوستان بود و به "ما" به معنی مادر نزد مردم این کشور معروف بود. کاستوربا و ماهاتما در سال ۱۸۸۳ با هم ازدواج کردند. در این زمان آنها یک دختر ۱۴ ساله و یک پسر ۱۳ ساله بودند. کاستوربا در سال ۱۹۰۴ وارد صحنه سیاسی شد و در برخوردهای خشونت‌آمیز آفریقای جنوبی علیه مهاجران هندی اعتراض کرد و سپس دستگیر شد. او سرانجام در سال ۱۹۴۴ در زندان پونا درگذشت.

فرزندان گاندی

ماهاتما و کاستوربا گاندی چهار فرزند به نام‌های هاریلال، مانیلال، ردماس و دوداس داشتند.




وبگردی