آفتاب

جملات قصار و گهربار الینور روزولت، سیاستمدار آمریکایی



روزولت زنی بسیار مورد احترام بود، اما به خاطر صراحت لهجه و رک‌گویی‌هایش به ویژه در موضوع نژادپرستی، بانوی اولی جنجالی بود. او نخستین همسر رییس جمهور بود که کنفرانس خبری برگزار می‌کرد، یک ستون در روزنامه می‌نوشت، و در کنوانسیون ملی سخن می‌گفت.

آنا الینور روزولت (Anna Eleanor Roosevelt) سیاستمدار، دیپلمات و فعال سیاسی آمریکا است. وی 11 اکتبر 1884 متولد شد و طی مارس 1933 تا آوریل 1945 بانوی اول آمریکا بود (رکورد دار طولانی ترین بانوی اول به عنوان همسر فرانکلین روزولت). وی فارغ التحصیل دانشگاه آلنزوود بود. جایزه حقوق بشر سازمان ملل متحد را دریافت کرد. 7 نوامبر 1962 درگذشت. وی اولین رئیس کمیته حقوق بشر سازمان ملل متحد بود. وی بانی اولین اعلانیه حقوق بشر جهانی است. رییس جمهور هری ترومن بعدها در قدردانی از زحمات النور روزولت در زمینه حقوق بشر، او را “بانوی اول جهان” نامید.

النور که عضوی از خانواده روزولت و لیوینگستون بود، دوران کودکی شادی را تجربه نکرد چرا که در سنی کم شاهد مرگ پدر و مادرش و یکی از برادرهایش بود. در سن 15 سالگی، او وارد آکادمی آلنوود در لندن شد، و عمیقاً تحت تأثیر مدیر مدرسه خانم ماری سووستر که فردی فمینیست بود قرار گرفت. پس از بازگشت به آمریکا، او با پسر عموی خود فرانکلین دلانو روزولت ازدواج کرد. با دخالت‌های مادر مستبد فرانکلین به نام سارا، ازدواج روزولت‌ها از همان ابتدا پیچیده بود و النور بعد از اینکه در سال 1918 پی به رابطه عاشقانه پنهانی فرانکلین با لوسی مرسر برد، سعی کرد خرسندی را از طریق زندگی عمومی خود به دست آورد. او بعد از فلج شدن نسبی فرانکلین، همسرش را متقاعد کرد در سیاست باقی بماند، و به جای وی شروع به سخنرانی و برگزاری کمپین کرد. بعد از انتخاب فرانکلین به عنوان فرماندار نیویورک، النور به طور مرتب از طرف او در مجامع عمومی ظاهر می‌شد. او همچنین به نقش بانوی اول در دوران حضور خود در کاخ سفید و پس از آن شکل داد.

با اینکه روزولت زنی بسیار مورد احترام بود، اما به خاطر صراحت لهجه و رک‌گویی‌هایش به ویژه در موضوع نژادپرستی، بانوی اولی جنجالی بود. او نخستین همسر رییس جمهور بود که کنفرانس خبری برگزار می‌کرد، یک ستون در روزنامه می‌نوشت، و در کنوانسیون ملی سخن می‌گفت. در بعضی موارد خاص، او به طور عمومی با سیاست‌های شوهرش مخالفت می‌کرد. وی حامی نقش‌های بیشتر برای زنان در محیط کار، حقوق مدنی افراد آفریقایی-آمریکایی و آسیایی-آمریکایی، و حقوق پناهندگان جنگ جهانی دوم بود.

بد از مرگ شوهرش، النور در بقیه عمرش همچنان در سیاست فعال باقی ماند. او اصرار داشت که ایالات متحده عضو سازمان ملل متحد شود و از آن حمایت کند، و خود یکی از اولین نمایندگان آمریکا در این سازمان شد. او به عنوان رییس کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل فعالیت کرد، و بر پیش‌نویس بیانیه جهانی حقوق بشر نظارت کرد.

النور روزولت در زمان مرگش، یکی از قابل احترام‌ترین زنان جهان شناخته می‌شد. در سال 1999، النور روزولت در فهرست قابل احترام‌ترین اشخاص قرن بیستم از سوی مؤسسه نظرسنجی گالوپ، در جایگاه نهم قرار گرفت.

در ادامه منتخبی از جملات قصار و گهربار الینور روزولت لیست شده است:

    ♥ کسی بدون رضایت خودت نمی تواند تو را زیر دست خویش کند.

    ♥ ذهن های بزرگ ایده ها را بحث می کنند، ذهن های متوسط وقایع را بحث می کنند، ذهن های کوچک ملت را بحث می کنند.

    ♥ آینده از آن کسانی است که زیبایی رویاهای خود را باور دارند.

    ♥ زنان همانند چای کیسه ای هستند. قدرت آنها را زمانی می فهمید که در آب جوش فرو می کنید.

    ♥ باید کارهایی بکنی که فکر می کنی از توانت خارج است.

    ♥ منصفانه نیست از دیگران کاری را بخواهی که خودت مایل به انجام آن نیستی.

    ♥ روز جدید یعنی قدرت و افکار جدید.

    ♥ در بلند مدت ما زندگی خود و خودمان را شکل می دهیم. این پروسه تا زمان مرگ ادامه دارد. انتخاب های ما پس از مسئولیت های ماست.

    ♥ هر روز یک کار که تو را می ترساند را انجام بده.

    ♥ زندگی را زندگی باید کرد و کنجکاوی را زنده نگه داشت. هرگز نباید به هر دلیلی به زندگی پشت کرد.

    ♥ فلسفه ما در زندگی با کلام مشخص نمی شود، بلکه انتخاب های ما فلسفه ما از زندگی را مشخص می کنند، پس نهایتاً این انتخاب ها مسئولیت های ما هستند.

    ♥ تجربه موجب رشد است اگر با صداقت و جسارت باشد. بدین شکل شخصیت شکل می گیرد.

    ♥ بهتر است شمعی روشن کنیم تا به تاریکی دشنام دهیم.

    ♥ خوشبختی هدف نیست، محصول جنبی تلاش در زندگی است.

    ♥ وقتی طرف مقابل قدرت بله گفتن ندارد، کاری نکن مجبور به نه گفتن شود.


منابع: وب سایت پرستار ـ نیکند

گردآوری: لیلا سرپرست پور




وبگردی