مردی می آید زِ خورشید، مردِ مردستان ِ طاها

امام زمان امید تمامی بشریت است. عصر، عصر مدرنیته است و ایمان از دلها گریخته، انسان های زیادی امیدشان را از غیب بریده اند و انتظار ِ هیچ معجزتی از هیچ کجای دنیا را ندارند، اما شعیان مسلمان میدانند که وضع بر همین منوال نخواهد ماند، دین اسلام دین امید است و انتظار و شعیان به آینده بشریت امیدوارند، آنها میدانند که مردی می آید، مردِ مردستان ِ طاها، بساط ظلم و جور را برخواهد چید و نور حقیقت ظهور خواهد کرد.

تولد امام زمان ع حکایت جالب و شنیدنی است. بنا بر روایات تاریخی دختر پادشاه روم که ملیکا نام داشت قرار بود بر طبق رسم و آیین آن دوره با پسر عموی خود ازدواج کند. بر این مبنا روز و تاریخ ازدواج مقرر شد، عروس و داماد در کلیسا حاضر شدند تا مراسم صورت بگیرد اما زمین ناگهان به لرزه در می آید و زمین ترک بر میدارد، کشیشان این مسئله را بدشگون دانسته و این ازدواج را جایز نداسته اند،بعدها در جنگی میان رومیان و اعراب ملیکا دختر پادشاه اسیر میشود و همین امر سبب آشنایی ایشان با امام یازدهم و ازدواج ایشان با آن حضرت میگردد. ملیکا بعد از ازدواج با امام یازدهم مسلمان میشوند و نام نرجس یا همان نرگس را برای خودشان برمیگزینند. کشیشان درست حدس زده بودند آن ازدواج ، ازدواجی بس نا مبارک بوده است چرا که تقدیر بر آن بوده تا تابناک ترین نور ِ جهان از وجود نرجس ِ تازه مسلمان پای به این جهان بگذارد تا بشریت را از ظلم و جهل برهاند و جامعه ای بسازد که در آن عدالت و برابری و انسانیت حکم فرما شود. بنا بر روایات بسیار متعدد و معتبری حاملگی و تولد حضرت مهدی از دیدگان خلق پنهان نگاه داشته شده بود، چرا که دشمنان امامت و ولایت میدانستند که قرار است از آن خاندان فرزندی طاهر پا به دنیا بگذارد که جهان را دگرگون کند و بساط جور و خلافت ستمگرانه آنان را در هم بپیچد لذا منتظر بودند تا نگذارند این کودک پا به جهان بگذارد، به هم دلایل به اذن پروردگار آثار حاملگی بر چهره نرجس خاتون ظاهر نشد و فرزند در پهلوی مادر رشد کرد. در هنگام به دنیا آمدن آن بزرگوار نیز حکیمه خاتون خواهر امام حسن عسگری حضور داشتند و بر اساس روایات باقی مانده از ایشان آن حضرت به حالت سجده و با ذکر پروردگارش به دنیا آمد و باز هم به حکمت الهی طفل کوچک در بستر زبان به حمد پروردگارش گشوده بود همچون عیسی ع.

شیخ صدوق در کتاب کمال الدین به سند صحیح و معتبر از جناب موسی بن محمد بن قاسم بن حمزهٔ بن موسی بن جعفر علیهما السلام از حضرت حکیمه خاتون دختر والا مقام امام محمد تقی علیه السلام که از بانوان با عظمت و شخصیّت و فضیلت خاندان رسالت است، حدیث کرده است.

حکیمه فرمود: امام حسن عسکری علیه السلام خادم خود را نزد من فرستاد که شب را نزد ایشان افطار کنم هنگامی که من ایشان را دیدم فرمودند عمه امشب در نزد ما افطار کن که شب نیمه شعبان است و خداوند حجت را در این شب ظاهر فرماید و او حجت خدا در زمین است.
من عرض کردم: مادرش کیست؟
فرمود: نرجس.
گفتم: فدایت شوم، به خدا سوگند در او اثری از بارداری نیست.

امام لبخندی زدند و فرمودند: همین است که برای تو می گویم عمه جان هنگام سپیده دمِ صبح اثر بارداری او ظاهر می شود، زیرا نرجس مانند مادر موسی است که نشانی از فرزند داشتن در او دیده نمی شد و تا هنگام تولد موسی هیچ کسی از ولادتش خبر نداشت. (فرعون ستمگرکه می دانست اگر حضرت موسی متولد شود، با او مبارزه می کند و تخت و تاجش را نابود می سازد، با تمام نیرو می کوشید تا از ولادت موسی (ع) جلوگیری کند، لذا دستور داد تا زنان را از مردان جدا کنند اما وقتی خدا بخواهد موسی به دنیا بیاید، تلاش صدها فرعون هم بی نتیجه خواهد بود.

قبل از تولد حضرت موسی (ع) کسی باور نمی کردکه مادرش باردار است، نرجس نیز همچون مادر موسی تا آخرین لحظات ولادت امام زمان (ع) نشانی از بارداری در خود نداشت، زیرا آینده نرجس بسیار حساس و پر اهمیت بود. جاسوس ها همه جا راکنترل می کردند وکار آگاهان حکومت هر حرکت مشکوکی را زیر نظر داشته و به شدت مراقب بودندکه اگر فرزندی از امام یازدهم متولد شود، نا بود می کنند.


حکیمه گفت: وارد اتاق شدم چون سلام کردم و نشستم نرجس خواست پای افزارم را بیرون آورد، گفت: ای سیده من و سیده خاندان من، چگونه شب کردی؟
گفتم: بلکه تو سیده من و سیده خاندان منی.
گفت: ای عمه این چه سخن است؟!
گفتم: ای دخترم، خدا امشب به تو پسری کرامت فرماید که در دنیا و آخرت آقا است; پس او خجالت کشید و حیا کرد، و رفت گوشه ای از اطاق نشست امام حسن عسکری ع سخنان ما را شنید و فرمود: «ای عمه! خداوند تو را جزای خیر بدهد.»

و اینگونه امام زمان در خفا زاده شدند. خداوند 11 نور فروزان برای هدایت مردم افروخت امام مردم زمانه قدرت فهم حضور والای آنان را نداشتند لذا هر 11 تن به شهادت رسیدند. به اذن پروردگار نور یازدهم از نظرها غایب ماند تا زمانی که انسان ها به تکامل و فهم دست یابند تا امام زمان و منجی بشریت به ظهور برسد. در روایات متعددی از ظهور منجی بزرگی در جهان خبر داده شده است که جهان را پر از عدل و داد خواهد کرد و آن هنگامی است که فهم بشریت کامل گشته و قدر وجود آن بزرگوار را خواهند دانست تا آن زمان و تا ظهور این یگانه منجی انسان ها نور آن حضرت از پشت ابرها بر مومنین و قلوبشان و منتظران خواهد تابید. تا آن زمان ما انسان ها فرصت داریم تا جهان را برای حضورش آماده کنیم. جهانی بدون نابرابری، سراسر عدل و یگانگی انسان ها با یکدیگر، فلسفه غیبت آن بزرگوار نیز همین است، انسان ها منتظرند اما انتظار نه به معنای دست رو دست گذاشتن بلکه به معنای مبارزه با ظلم و جور و ساکت ننشتن در برابر بی عدالتی.

صدور احادیث فراوانی از رسول گرامی اسلام(ص) و سایر اهل بیت(ع) درباره کیفیت ولادت امام زمان(عج)، وقایع عصر غیبت، فتنه های آخرالزمان و معرفی کیفیت عصر ظهور حجم زیادی از معارف مهدوی را در بین مردم رواج داده بود تا حدی که موضوع مهدویت و ظهور نقل مجالس آن زمان بود.
از دیگر سو حجم بالای این روایات باعث ظهور فرقه هایی شد که با مصداق سازی روایات مهدوی از مدعیان دروغین مهدویت شدند. با مرور تاریخ اسلام در عصر امام صادق(ع) تا زمان امام رضا(ع) در می‎یابیم عمده فتنه‎هایی که در آن دوران رخ داد، مربوط به همین جریانات بود که در رأس تمام آنها حکومت عباسیان قرار داشتند، شاهد بر اینکه نام حاکمان خود را منصور، قائم، محمدمهدی، مهتدی، هادی و مستنصر انتخاب می‎کردند. در این بین حتی برترین محبان و شیعیان عترت(ع) درگیر مصادیق قائم(عج) شده بودند. روایتی از عبدالعظیم حسنی(ع) از امام جواد(ع) گویای عمق این مسأله بود.
حضرت عبد العظیم حسنی گفت: «به امام جواد(ع) گفتم: امیدوارم شما قائم اهل بیت محمّد باشید،کسی که زمین را پر از عدل و داد کند همچنان که آکنده از ظلم و جور شده باشد.
فرمود: ای أبو القاسم هیچ یک از ما نیست جز آنکه قائم به امر خدای تعالی و هادی به دین الهی است، امّا قائمی که خدای تعالی به توسّط او زمین را از اهل کفر و انکار پاک و آن را پر از عدل و داد کند . او کسی است که زمین برایش در پیچیده و هر دشواری برایش هموار شود و از اصحابش 313 تن به عدد اصحاب بدر از دورترین نقاط زمین به گرد او فراهم آیند و این همان‏ قول خدای تعالی است که فرمود: «أَیْنَ ما تَکُونُوا یَأْتِ بِکُمُ اللَّهُ جَمِیعاً إِنَّ اللَّهَ عَلی‏ کُلِّ شَیْ‏ءٍ قَدِیرٌ؛ هر کجا که باشید، خداوند همگی شما را [به سوی خود باز] می ‏آورد؛ در حقیقت، خدا بر همه چیز تواناست.» و چون این تعداد از اهل اخلاص به گرد او فراهم آیند، خدای تعالی امرش را ظاهر کند و چون عقد که عبارت از 10 هزار مرد باشد، کامل شد به اذن خدای تعالی قیام کند و دشمنان خدا را بکشد تا خدای تعالی خشنود شود؛ فَإِذَا اجْتَمَعَتْ لَهُ هَذِهِ الْعِدَّهُٔ مِنْ أَهْلِ الْإِخْلَاصِ أَظْهَرَ اللَّهُ أَمْرَهُ فَإِذَا کَمَلَ لَهُ الْعَقْدُ وَ هُوَ عَشَرَهُٔ آلَافِ رَجُلٍ خَرَجَ بِإِذْنِ اللَّهِ عَزَّ وَ جَلَّ فَلَا یَزَالُ یَقْتُلُ أَعْدَاءَ اللَّهِ حَتَّی یَرْضَی اللَّهُ عَزَّ وَ جَلَّ.»