آفتاب

کتاب صوتی راز قهرمانی



قهرمان بودن آسان نیست. اصلاً قرار هم نبوده این‌طور باشد. قهرمان بودن مملو از درد و ناامیدی است. گاهی‌اوقات خطرناک است.

درس‌هایی از زندگی شرافتمندانه

    نویسنده : ویلیام اچ.مک‌ریون
    مترجم : حسین گازر
    گوینده : امیر فرحان‌نیا

معرفی کتاب صوتی راز قهرمانی: درس‌هایی از زندگی شرافتمندانه

قهرمان به چه کسی می‌گویند و چگونه می‌توان به این درجه رسید؟ ویلیام اچ. مک ریون نویسنده کتاب جنجالی تخت‌خوابت را مرتب کن، در کتاب صوتی راز قهرمانی داستان کسانی را برای شما روایت می‌کند که برای نجات بشریت تلاش کرده‌اند. این کتاب الهام‌بخش یکی از پرفروش‌ترین آثار نیویورک تایمز به شمار می‌آید.

درباره کتاب صوتی راز قهرمانی:


تا به حال به مفهوم کلمهٔ «قهرمان» فکر کرده‌اید؟ شاید پیش خود فکر کنید که این لغت بار سنگینی دارد و بیشتر از اینکه یک صفت فردی باشد، مربوط به مجموعه‌ای از افراد می‌شود که به یک نفر امید بسته‌اند و آن یک نفر الهام‌بخش آن‌هاست. ویلیام اچ. مک ریون عقیده دارد قهرمان بودن وظیفهٔ سختی است و نیاز به حفظ ارزش‌های اخلاقی خاصی دارد.

این کلمه شاید در فیلم‌ها و در ذهن افراد عادی کمی فانتزی و غیرواقعی در نظر بیاید. اما باید گفت واقعیت آن، چیز دیگری است و کسی که بار این کلمه را به دوش می‌کشد، پر از درد و رنج است. اگر بتوان به خصوصیت مشترک برای همهٔ قهرمان‌ها در همه جای جهان در نظر گرفت، آن ویژگی چیزی جز ایستادگی برای حفظ باورها و نجات بشریت نیست.

کتاب راز قهرمانی (The Hero Code: Lessons Learned from Lives Well Lived) درواقع نوعی ادای احترام است به کسانی که نویسنده در طول زندگی‌اش با آن‌ها مواجه شده و برایش حکم قهرمانانی داشته‌اند که وظیفه خود را برای نجات جهان انجام می‌دهند. آغاز کتاب با بیان آرزوهای کودکی نویسنده است. او از دوران خردسالی آرزو داشته روزی قهرمان شود و شنل بپوشد و از قدرت‌های ماورایی خود برای نجات زمین از نابودی استفاده کند. اما همانطور که او بزرگتر شد و به جهان سفر کرد، قهرمانان واقعی را هر کجا که می‌رفت، پیدا می‌کرد.

او متوجه شد که هیچ یک از آن‌ها قدرت فوق‌العاده‌ای نداشتند. هیچکدام شنل یا روپوش نداشتند. اما همه آن‌ها دارای ویژگی خاصی بودند که به آن‌ها قدرت کمک به دیگران، ایجاد تغییر و نجات جهان را می‌داد و آن چیزی نبود جز، شجاعت.

مک ریون در فصول مختلف این کتاب صفاتی را معرفی می‌کند که جمیع آن‌ها شخصیت قهرمان را شکل می‌دهند. فضایل اخلاقی که او به آن‌ها اشاره می‌کند شامل صفاتی مثل شجاعت، شفقت، بخشش و فروتنی می‌شود. او به این نکتهٔ مهم اشاره می‌کند که قهرمان‌ها درواقع همان انسان‌های عادی هستند که شما در طول روز آن‌ها را می‌بینید و چیز عجیب و متفاوتی در آن‌ها وجود ندارد. تنها ویژگی‌ها بارزشان همان خصایص اخلاقی‌ست که پیش‌تر معرفی شد.

با شنیدن کتاب صوتی راز قهرمانی به این نکته پی می‌برید که شما نیز در وجودتان یک قهرمان نهفته است که از زمان تولد در شما وجود داشته است. این خصوصیت است که انسان را به پایدارترین موجود در کره زمین تبدیل کرده و آن‌ها را به دانشمندان، فیلسوفان و جستجوگران حقیقت بدل نموده است.

نویسنده با روایت داستان‌هایی درمورد امید، دلسوزی، استقامت، شرافت، شجاعت و شوخ‌طبعی امید دارد که این داستان‌ها به درس‌هایی برای زندگی تبدیل شوند تا با کمک آن‌ها همه بتوانند زندگی و شخصیت خود را به بهترین نحو بسازند و برای خود و دیگران ارزشمند باشند.

کتاب صوتی راز قهرمانی به چه کسانی پیشنهاد می‌شود؟


اگر به داستان‌های الهام‌بخش از قهرمان‌های واقعی علاقه دارید، شنیدن این کتاب تاثیرگذار می‌تواند برایتان جذاب باشد.
با ویلیام اچ. مک ریون بیشتر آشنا شویم:

این بازنشسته نیروی دریایی ایالات متحده آمریکا در سال 1955 به دنیا آمد. او خدمات برجسته و پر افتخاری را در نیروی دریایی داشته و با تمایزی مثال‌زدنی در نیروی دریایی خدمت کرد. ویلیام اچ. مک ریون (William H. McRaven) در سی‌ و هفت سالی که به‌ عنوان یک سرباز ویژه نیروی دریایی خدمت می‌کرد، در همه سطوح فرماندهی برجسته بود.

وی به‌ عنوان یک دریاسالار چهار ستاره، عنوان فرمانده کل نیروهای عملیات ویژه ایالات‌متحده را نیز کسب کرد. مک ریون اکنون ریاست دانشگاه تگزاس را بر عهده دارد و کتاب پرفروش و محبوب «تخت‌خوابت را مرتب کن» را نیز نوشت که طرفداران زیادی در سراسر جهان پیدا کرد.

جملات برگزیده کتاب صوتی راز قهرمانی:


- انسان توانمندی که فروتنی پیشه می‌کند در حکم جواهری به ارزش یک پادشاهی است. (ویلیام پن)

- ویژگی برتر رهبری، نمایش شرافتی واقعی و بدون چون‌و‌چراست. بدون شرافت موفقیتی حاصل نمی‌شود؛ چه در بین کارگران راه‌آهن، چه در زمین فوتبال، چه در ارتش و چه در دفتر کار. (دوایت دیوید آیزنهاور)

- دلسوزی ما را به یکدیگر پیوند می‌زند؛ نه از سر ترحم یا حمایت بلکه همانند انسان‌هایی که یاد گرفته‌اند چطور رنج مشترک‌شان را به امیدی در آینده تبدیل کنند. (نلسون ماندلا)

- هرگز مجبور نبودم تا با چیزی روبه‌رو شوم که توانایی درهم شکستن موهبت خوش‌بینی ذاتی و استقامت لجوجانه‌ام را داشته باشد. (قاضی سونیا سوتومایور)

در بخشی از کتاب صوتی راز قهرمانی می‌شنویم:


در آگوست 2011 اشلی در افغانستان حضور داشت و در هنگ هفتادوپنج کماندوها به خدمت مشغول بود. این هنگ به‌عنوان نخبه‌ترین واحد پیاده‌نظام ارتش شناخته می‌شد. در هفته‌های ابتدایی ورودش به افغانستان، در مبارزه‌ای مسلحانه با طالبان حضور داشت. این مبارزه برایش نشان اقدام جنگی را به‌دنبال داشت که تنها به سربازانی اعطا می‌شد که توسط دشمن تیر خورده بودند. اشلی با همان فروتنی همیشگی‌اش، این مسئله را چندان بزرگ و مهم نپنداشت.

هر‌ روز عصر، اشلی جلیقۀ ضدگلوله‌اش را می‌پوشید، تفنگش را دست می‌گرفت و سوار هلیکوپتر می‌شد. او با این کار به عمق تاریکی می‌رفت بدون اینکه حتی بداند آیا بازگشتی برایش وجود دارد یا نه. باوجود روبه‌رو شدن با خطرات، ریسک‌ها و حتی احتمال ازدست‌دادن همه‌چیز زندگی‌اش. بزرگ‌ترین ترس اشلی ناامید کردن دوستان مبارزش بود؛ اینکه در زمان نیازشان به او حاضر نباشد. ولی اشلی وایت همیشه برای هم‌سنگری‌هایش آماده بود. همیشه! همیشه آماده و بر مأموریت متمرکز بود.

منبع: کتابراه ـ فیدیبو



صوت ها را گوش دهید
مرورگر خود را بروزرسانی کنید