در حال حاضر استاندارد مجمع جهانى وب (W3C) درخصوص اسکريپت‌ها همان روش‌هاى مرسوم اسکريپت‌نويسى متداول است. در اين استاندارد به جزئيات پرداخته نشده است و توصيه‌اى براى چگونگى تفسير اسکريپت‌ها توسط مرورگر يا نحوه اثرگذاردن آن بر صفحه انجام نگرفته است.


اسکريپت‌ها را مى‌توان مستقيماً داخل سند قرارداد و يا اينکه صفحه را به يک فايل خارجى حاوى اسکريپت‌ها مرتبط نمود، در اين ميان هيچ زبان خاصى به‌عنوان زبان برگزيده ازسوى W3C توصيه نشده است.


به‌طور خلاصه مى‌توان ادعا کرد DHTML گامى مهم در فرآيند پيشرفت اينترنت بوده و صفحات وب تبديل به صفحاتى پويا و با قابليت واکنش‌پذيرى متقابل با کاربر شده و حالت رکود و سکون موجود در HTML ازبين رفته است.


به‌هر حال DHTML تکنولوژى جديدى است که درمورد آن تمامى صاحب‌نظران و گروه‌هاى معتبر ازجمله W3C، نت اسکيپ و مايکروسافت به‌طور کامل داراى نظرات يکسانى نيستند، اما همگى معتقدند که مهمترين امتياز DHTML، مدل شيئى سند آن (DOM) است. اين مدل به طراحان اسناد اجازه مى‌دهد ازطريق برنامه‌هاى اسکريپتى به کليه اجزا، دستورات و ويژگى‌هاى يک صفحه وب دسترسى داشته باشند.


نت اسکيپ شيوه نامه‌هاى جاوا اسکريپتى (Java Script Assisted Style Sheets) و لايه‌ها را به‌عنوان جزئى از DHTML در مرورگر خود واردکرده و مايکروسافت علاوه‌بر مدل‌ شيئى سند، اثرات چندرسانه‌اى را نيز جزئى از DHTML دانسته و علاوه بر آنها از کنترل‌هاى اکتيو ايکس (Active X) نيز بهره مى‌گيرند.


يادآورى مى‌شود که برخى از طراحان صفحات وب صفحات خود را براساس دو مرورگر IE و Netscape ايجاد مى‌نمايند تا دستورات غيراستاندارد و Scriptها مانعى در بکارگيرى کاربران نهايى صرف‌نظر از مرورگر مورد علاقه‌شان به‌وجود نيايد.

XML

XML مخفف eXtensible Markup Language مى‌باشد، تکنولوژى جديدى است که امروزه اغلب در برنامه‌هاى کاربردى مبتنى بر وب مورد استفاده قرار مى‌گيرد. نقش اصلى اين تکنولوژى ساده‌سازى تبادل اسناد در کسب‌وکار الکترونيکى مى‌باشد و توسط کنسرسيوم www تدوين و پشتيبانى مى‌گردد. و لذا به‌عنوان يک تکنولوژى باز مورد بهره‌بردارى و استقبال قرار گرفته است.


امتيازات XML:

سيستم‌هاى کاربردى تهيه‌شده با XML دارايامتيازات ويژه‌اى است که به برخى از آنها مى‌پردازيم:


- يکى از مهمترين نقاط قوت XML توانايى تبادل داده‌ها مى‌باشد، چراکه در اغلب سازمان‌ها (و يا حتى در بخش‌هاى مختلف يک سازمان) ايجاد و بکارگيرى سيستم‌هاى کاربردى بندرت صرفاً توسط يک مجموعه ابزار مورد بهره‌بردارى قرار مى‌گيرد. و اين مسئله باعث کار بيشتر براى ارتباط بين دو گروه با دو استاندارد مختلف مى‌گردد. XML با ارسال داده‌هاى ساخت‌يافته به‌نحوى که داده‌ها در فرآيند انتقال و تبادل اطلاعات بين دو طرف بدون کم‌وکاست منتقل گردند، ايجاد و مورد استفاده قرار گرفته است.


- با استفاده از XML هر دوطرف يک فرآيند تجارى مى‌توانند اسناد خود را ارسال و يا دريافت نمايند و اين درحاليست که هيچيک از طرفين نيازى به شناخت چگونگى سازماندهى سيستم‌هاى کاربردى طرف مقابل ندارد. ازاين‌رو هرگاه سازمان جديدى (نماينده تجارى جديد و يا فروشنده و عرضه‌کننده جديدي) به مجموعه فعاليت‌هاى تجارى اضافه گردد نيازى به نوشتن کدهاى جديدى جهت تبادل داده‌ها با وى نخواهد بود و تنها کافيست در تبادل اسناد، استاندارد قوانين مستندسازى پيشنهادى DTD رعايت گردد.