دکتر نیما ارکانى حامد؛ بزرگترين فيزيكدان عصر حاضر
«دكتر نيما اركانى حامد»؛ بزرگترين فيزيكدان عصر حاضر، سى و دومين نفر در ليست صد نابغه زنده دنيا است.
«دکتر نیما ارکانى حامد» متولد سال ۱۳۵۱ اصالتا تبریزى است، پدر و مادر او هر دو در زمینه فیزیک کار مى کردند، پدر او دکتر «جعفر ارکانى حامد» متولد تبریز، استاد دانشگاه مک گیل، پژوهشگر ناسا و از اعضاى نخستین دوره فرهنگستان علوم ایران بود. «دکتر نیما ارکانى حامد» مدرک لیسانس خود را در ریاضی و فیزیک، با نشان عالی از دانشگاه تورنتو، در سال ۱۹۹۳ گرفت و پس از آن دکترا را در سال ۱۹۹۷، از دانشگاه برکلی کالیفرنیا، دریافت کرد.
«دکتر نیما ارکانى حامد» در سال ۱۹۹۹ به عنوان استاد دانشگاه برکلی، مشغول به کار شد. در سال ۲۰۰۲ پس از یک سال ملاقات با استادان دانشگاه هاروارد، به عنوان استادی در دانشگاه هاروارد رسید. وی بارها مهمان انستتیو علوم طبیعی بوده و به گفته مدیر انستتیو: ما با دکتر «ارکانی» تماس گرفتیم تا او به جمع استادان ما بپیوندد و او نیز موافقت کرد. به گفته وی او یک تصویر ذهنی و یک درک عمیق از ظواهر تئوریهای مدرن دارد و او قرار است نقش یک رهبر را در آزمایش LHC داشته باشد.مدت کوتاهی پس از تدریس در دانشگاه هاروارد «دکتر نیما ارکانى حامد» با دو دانشمند دیگر به نامهای «هاوارد گئورگی» و «آندرو کوهن» به تحقیق روی ایده ابعاد بسیار ناپایدار پرداخت که در نهایت به توسعه نظریه هیگز کوچک منجر شد.
«دکتر نیما ارکانى حامد» در سال ۲۰۰۸ دانشگاه هاروارد را به مقصد «مؤسسه مطالعات پیشرفته پرینستون» ترک کرد و به مقام استادی در دانشگاه پرینستون رسید. این مقام از سال ۱۹۳۳ تا سال ۱۹۵۵ (زمان مرگ انیشتن) در دست انیشتن بوده که هم اکنون نزد دکتر «ارکانی» است.
«دکتر نیما ارکانى حامد» در سال ۲۰۰۹ به عنوان عضو آکادمی علوم و هنر آمریکا انتخاب شد. او در سال ۲۰۱۲ به دلیل کار بر روی تئوری هیگز کوچک موفق به دریافت جایزه سه میلیون دلاری فیزیک بنیادی از یوری میلنر میلیاردر روس ساکن آمریکا شد.
«دکتر نیما ارکانى حامد» از دانشمندان پیشرو در این رشته است که بیشتر در زمینه نظریه میدان هاى کوانتومى، نظریه ریسمان، کیهان شناسی و نظریه برخورد کار مى کند. او افکار ما را در مورد فضا و زمان باز کرده است، به گفته ى او جهان حداقل یازده بُعد دارد، این نظریه انقلابى را در فیزیک بوجود خواهد آورد، در تئوری ریسمان، ذرات کوچکترین حالت در این جهان نیستند بلکه حلقه هایى که داراى نوسان مى باشند و ریسمان نامیده مى شوند کوچکترین بخش مى باشند.
از «دکتر نیما ارکانى حامد» به عنوان مغز متفکر قدرتمندترین شتاب دهنده ذرات دنیا یاد مى کنند، کشور چین چند سال پیش از این نابغه ایرانى براى پیشبرد پروژه شتاب دهنده خود که بزرگترین شتاب دهنده ذرات جهان است دعوت کرد و بطور رسمى اعلام کرد این پروژه عظیم را بهزودى شروع خواهد کرد. آنچه که در چین ساخته خواهد شد دو برابر بزرگتر از شتاب دهنده LHC اروپا و هفت برابر قدرتمندتر از آن خواهد بود. به گفته «دکتر نیما ارکانى حامد» و محققان دیگر این برخورد دهنده ذرات زیر اتمی را با چنان قدرتی به هم برخورد می دهد که اصول طبیعی را کنار زده و ما را به سوی فرضیه چند جهانی هدایت کرده یا جهان قابل شناخت را پیش رویمان قرار می دهد.
از دیگر افتخارات «دکتر نیما ارکانى حامد» میتوان به کسب جایزه فی بتا کاپا در سال ۲۰۰۵ از دانشگاه هاروارد اشاره کرد، همچنین او در سال ۲۰۱۲ به دلیل کار بر روی هیگز کوچک موفق به دریافت جایزه فیزیک بنیادی شد.
برترین ها
وبگردی
-
الی گشت
-
سرور HP
-
مزایده خودرو
-
طراحی وب سایت
-
خرید انلاین نهال گردو
-
تعمیر کرکره پارکینگ
-
بلیط هواپیما
-
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
-
خرید فالوور ارزان
-
تعمیر کرکره مغازه
-
شریف تریپ
-
فروشگاه لوازم آرایشی
-
بلبرینگ
-
قالب فروشگاهی وردپرس
-
وکیل خانواده
-
خرید گل
-
تبلیغ در گوگل
-
شرکت حمل و نقل
-
دکتریاب
-
بهترین آهنگ های ایرانی
-
ایمپلنت یک روزه
-
فروش اقساطی با چک شخصی
-
خرید فالوور واقعی فعال
-
خریدار نقره
-
نهال بادام
-
بلیط هواپیما ارزان
-
سمساری
-
سئو سایت
-
آموزش هک
-
آموزش تاتو در تهران
-
لباس خواب
-
کابین آسانسور
-
چمن مصنوعی ایرانی
-
فیلم ترسناک جدید
-
خرید وب مانی
-
نهال گردو
-
خرید سرور hpe
-
خرید سرور hp
-
دانلود فیلم ایرانی
-
خرید کولر گازی
-
خرید یوسی
-
«خرید ویزاکارت»
-
سایت ترجمه
-
هاست ایران
-
طراحی سایت
-
قطعات خودرو
-
خرید ووچر
-
قیمت چمن مصنوعی
-
برد دیپسی
-
گندم موزیک
-
کلینیک زیبایی آنیل
-
دانلود فیلم
-
دانلود آهنگ جدید
-
بلیط استانبول
مطالب مرتبط
- علی اکبر معین فر
- ابومحمد سعدی شیرازی / استاد سخن، شیخ اَجل، شاعر و...
- ابوسعید ابوالخیر / عارف و شاعر نامدار ایرانی، مشهو...
- جهان پهلوان تختی
- حافظ شیرازی / لسان الغیب، لسانا لعرفا و ناظم ال...
- سید حسن مدرس / سیاستمدار و روحانی شیعه ، مجتهد طرا...
- دکتر شریعتی
- فلوید می ودر
- میرزا محمد تقی خان فراهانی مشهور به امیرکبیر / ب...
- مریم میرزاخانی، نابغه ایرانی ریاضی
- پروفسور سميعی، برترين دانشمند و جراح مغز و اعصاب ج...
- استاد محمود فرشچيان
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است