واکسن کرونا توزیع میشود، اما....
شرکتهای داروسازی فعال در زمینه تولید واکسن کرونا، اخبار امیدوارکنندهای از ساخت واکسن برای این بیماری اعلام میکنند و کشورهای مختلف هرکدام حاضر شدهاند که داوطلبانه یا با پرداخت هزینه، واکسیناسیون را آغاز کنند. اما این واکسنها واقعاً برای چه کسانی ساخته شده است؟

واکسن مدرنا و واکسن فایزر با تأثیرگذاری ۹۰ درصد در مرحلۀ سوم آزمایش انسانی کارایی خود را اثبات کردند و از این بابت باید خوشحال باشیم. این واکسنها برای نخستین بار با تکنولوژی mRNA ساخته شدهاند که نوعی شیوه جدید در شیوه تولید پادتن است. دستیابی به این شیوه و تولید واکسن کرونا بر اساس آن دستاورد جدیدی محسوب میشود که به سرعت توسعه یافتهاند. بریتانیا نیز قرار است از واکسن فایزر استفاده کند. اما مسئله اینجا است که فقط بخش کوچکی از جمعیت جهان بنا است از این دستاورد علمی جدید بهرهمند شوند.
بیشتر بخوانید:
احتمال ابتلای همزمان به کرونا و آنفولانزا وجود دارد؟
راهکارهای مقابله در مقابل ویروس کرونا (کووید19) برای عموم
کشورها در دریافت واکسن کرونا برابر نیستند
واکسن شرکت فایزر باید در یخچالهای مخصوص و در دمای منفی ۹۴ درجه نگهداری شوند. این یخچالها که بنا است واحدهای ذخیرهسازی واکسن باشند در حال تولید هستند و قیمت هرکدام از آنها حدود ۱۰ تا ۱۵ هزار دلار است. اما واکسن مدرنا برخلاف واکسن فایزر نیاز به دمای خیلی پایین ندارد و دمای منفی ۴ درجه برای پایدار نگه داشتن این واکسن کافی است. در نتیجه واکسن شرت فایزر را میتوان در یخچالهای خانگی معمولی هم نگهداری کرد.
هر دو این واکسنها باید دو بار زده شوند. اما مسئلۀ اصلی به تدارکاتی مربوط است که توزیع و استفاده از این واکسن را دشوار میکند. حتی ایالات متحده نیز برای تأمین تجهیزات سرمایشی و انتقال آنها به نقاط مختلف کشور برای واکسیناسیون جمعیت دچار مشکل خواهد شد. در مورد آفریقا، آسیا و آمریکای لاتین نیز همین مسئله وجود دارد. این مشکل در مناطق دور افتاده و صعبالعبوری که با معضل کرونا درگیرند و جمعیت آنها باید واکسینه شود هم مشکلآفرین است. مشخص نیست چگونه میتوان این حجم از واکسن را در مناطق مختلف با تجهیزات سرمایشی گران قیمت جا به جا کرد. برای مثال کشوری مانند اندونزی از استفاده از واکسن فایزر صرف نظر کرده است چون توزیع واکسن با این شرایط نگهداری در بین ۲۷۰ میلیون نفر که در ۱۷۰۰۰ جزیره این کشور پراکنده هستند کاری ناممکن به نظر میرسد.
به عبارت دیگر میتوان گفت که این شرکتها یک کالای لوکس را تولید کردهاند در حالی که مردم جهان به کالای اساسی نیاز دارند. خوشبختانه واکسنهایی وجود دارند که با وجود اینکه که از تکنولوژی mRNA استفاده نکردهاند اما ارزانتر و توزیعشان راحتتر است. شرکتهایی مانند آسترازنکا و همچنین شرکت جانسون و جانسون واکسنی تولید کردهاند که به جای استفاده از mRNA از یک ویروس سرماخوردگی غیرکشنده به عنوان پایه واکسن استفاده کردهاند. مزیت این واکسن این است که نه تنها دریافت کننده واکسن را ایمن میکند بلکه وقتی ویروس ضعیف شده را به فرد دیگری نیز منتقل کند آن فرد را هم ایمن میکند. هرچند شرایط نگهداری این واکسن هم چندان آسان نیست اما قطعا از فایزر وضع بهتری دارد.
چیزی که درباره واکسن کووید-۱۹ اهمیت دارد این است که ممکن است تزریق یک بار آن کافی کافی نباشد و افراد مجبور باشند که سالانه یا دو سال یکبار مانند واکسن آنفولانزا آن را دریافت کنند. بنابراین نیاز به واکسنی کارآمد وجود دارد که بتوان برای سالهای آتی نیز آن را استفاده کرد. اما گزینه های مقرون به صرفهتر از واکسن فایزر هنوز تأیید نشدهاند و به همین خاطر به سرعت در دسترس قرار نمیگیرند. با این وصف نیاز است که واکسنی به صرفهتر و راحتتر داشته باشیم تا بتوانیم کل دنیا را با آن واکسینه کنیم. این مسئله باید یک دغدغه جهانی باشد چرا که تجربۀ بیماری نشان داده است که هیچ کشوری جزیره جدا افتاده نیست و وجود بیماری در یک کشور یعنی تهدید همۀ کشورهای جهان. به همین خاطر به نظر میرسد باید بیشتر صبر کنیم تا شاید دانشمندان بتوانند واکسن بهصرفهتر و توزیعپذیرتری به ما عرضه کنند.
ویروسهای کرونا چه هستند؟
ویروسهای کرونا گروه بزرگی از ویروسها هستند که میتوانند حیوانات و انسانها را آلوده کنند و باعث بروز ناراحتیهای تنفسی شوند؛ این ناراحتیها ممکن است به اندازه سرماخوردگی خفیف یا به اندازه ذات الریه شدید باشند. در موارد نادر، ویروسهای کرونای حیوانی، انسانها را آلوده میکنند و سپس بین آنها سرایت پیدا میکنند. شاید ویروس SARS (نشانگان تنفسی حاد) در سال 2002 الی 2003 را به خاطر بیاورید؛ این ویروس نمونهای از ویروس کرونا بود که از حیوانات به انسانمنتقل شد. یکی دیگر از موارد مهم و جدیدتر نژاد ویروسکرونا، MERS (نشانگان تنفسی خاورمیانه) نام دارد که در سال 2012 در خاورمیانه کشف شد و به گفته دانشمندان این ویروس ابتدا از شتر به انسان انتقال پیدا کرده است.
ویروس کرونا چگونه سرایت پیدا میکند؟
در انسان، این ویروس عمدتاً از طریق تماس مستقیم با فرد بیمار سرایت پیدا میکند. این ویروس همچنین میتواند از طریق لمس سطح آلوده و سپس لمس دهان، بینی یا چشمها سرایت پیدا کند، اگرچه گمان میرود این شیوۀ اصلی سرایت ویروس نباشد.
مردم چگونه میتوانند از سرایت این بیماری پیشگیری کنند؟
«مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» (CDC) اقدامات بهداشتی خوبی ازجمله این موارد را توصیه میکند: شستشوی مکرر دست، مصرف مایعات، سرفه کردن در قسمت داخلی آرنج یا دستمال کاغذی و ماندن در خانه در صورت احساس بیماری. بهعلاوه، توصیه میکنیم که حتی اگر بیمار نیستید در خانه بمانید، مگر اینکه واقعاً لازم باشد بیرون بروید، و فاصلهگذاری اجتماعی را رعایت کنید (حداقل شش فوت یا حدود دو متر از دیگران فاصله بگیرید) و ماسکی بپوشید که دهان و بینی شما را بپوشاند.
علائم بیماری ویروس کرونای جدید (کووید-19) چیست؟
موارد زیر علائم ویروس کرونای جدید هستند:
تب یا لرز
سردرد
سرفه، گلودرد، انسداد بینی یا آبریزش بینی
از دست دادن ناگهانی حس چشایی یا بویایی
تنگی نفس یا مشکل در تنفس
حالت تهوع، استفراغ یا اسهال
سرگیجه، یا درد عضلات یا بدن
آیا کووید-19 قابل درمان است؟
هیچ واکسنی وجود ندارد و از آنجایی که ویروس است، آنتیبیوتیکها هم روی آن تأثیری ندارند. ارائهدهندگان مراقبت بهداشتی بدون اینکه درمان خاصی وجود داشته باشد، عموماً اقدام به معالجه علائم و ایجاد احساس راحتی بیشتر در بیمار میکنند.
آیا CHLA بیماران و ملاقاتکنندگان را غربال میکند؟
کارکنان کادر پزشکی ما، در همه تعاملاتشان با بیماران، از جدیدترین رهنمودهای «اداره بهداشت عمومی شهرستان لس آنجلس» پیروی میکنند تا مانع از گسترش این ویروس جدید شوند. تمام کارمندان و بازدیدکنندگان بیمارستانها از نظر علائم این بیماری غربال میشوند. هر شخصی که در غربالگری شفاهی رد شود، آزمایش تشخیص ویروس روی او انجام میشود. بهعلاوه، آزمایش تشخیص ویروس روی تمامی بیماران CHLA پس از پذیرش در بیمارستان انجام میشود. این مورد شامل آزمایش بیماران با رویههای آتی است.
در صورت داشتن چه علائمی باید به پزشک مراجعه کرد؟
اگر شما یا فرزندتان تب، سرفه یا مشکلی در تنفس دارید، باید فوراً به پزشک مراجعه کنید. اگر مشکوک به کووید-19 هستید پیش از مراجعه به بیمارستان، با پزشک یا بخش اورژانس تماس بگیرید تا این مرکز اطمینان حاصل کند که شما در صورت ابتلا به این ویروس، شخص دیگری را در معرض خطر ویروس قرار نمیدهید.
آیا باید برای کودکم از ماسک استفاده کنم؟
خیر. نباید این کار را انجام دهید. طبق توصیه ارائهشده ازسوی «مراکز کنترل و پیشگیری از بیماری» ایالت کالیفرنیا و شهرستان لس آنجلس، هرگاه قصد خروج از منزل را دارید باید صورت خود را با ماسک پارچهای بپوشانید، به استثنای کودکان زیر 2 سال. بنابر توضیحات دکتر مایکل اسمیت (Michael Smit)، متخصص بیماریهای عفونی در Children’s Hospital Los Angeles، دلیل اصلی این است که استفاده از ماسک میتواند برای خردسالان مشکلات تنفسی به وجود آورد. اگر این موضوع با عدم توانایی خردسالان برای بیان این فشار یا برداشتن ماسک ادغام شود، میتواند خطر خفگی برای آنها به همراه داشته باشد.
طبق گفته دکتر اسمیت، سرپرست پزشکی بخش کنترل و پیشگیری از بیماریهای عفونی در CHLA: «اگر خردسالان در تنفس دچار مشکل شوند، به راحتی نمیتوانند این موضوع را بیان کنند. هیچ کس نمیخواهد با هدف کمک به فرزندش به صورت او ماسک بپوشاند، اما سهواً او را در معرض خطر احتمالی خفگی قرار دهد.»
منابع: Forbes، ایرنازندگی، chla
وبگردی
-
الی گشت
-
فیلم ترسناک جدید
-
سرور HP
-
سئو سایت
-
وکیل خانواده
-
دانلود آهنگ جدید
-
کلینیک زیبایی آنیل
-
سایت ترجمه
-
هاست ایران
-
سایبان استخر
-
تعمیر کرکره پارکینگ
-
کابین آسانسور
-
خریدار نقره
-
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
-
چمن مصنوعی ایرانی
-
قطعات خودرو
-
طراحی سایت
-
فروشگاه لوازم آرایشی
-
طراحی وب سایت
-
خرید یوسی
-
قیمت فنس
-
خرید وب مانی
-
بلیط استانبول
-
دانلود فیلم
-
خرید فالوور واقعی فعال
-
بلیط هواپیما
-
سمساری
-
دانلود فیلم ایرانی
-
دکتریاب
-
خرید سرور مجازی
-
تبلیغ در گوگل
-
خرید فالوور ارزان
-
خرید سرور hp
-
خرید گل
-
مزایده خودرو
-
وکیل
-
تعمیر کرکره مغازه
-
بلیط هواپیما ارزان
-
قیمت چمن مصنوعی
-
خرید سرور HPE
-
لباس خواب
-
بهترین آهنگ های ایرانی
-
گندم موزیک
-
بلبرینگ
-
خرید کولر گازی
-
فروش اقساطی با چک شخصی
-
آموزش تاتو در تهران
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است