از روشهاى نقش انداختن و تزيين پارچه در ايران انواع رودوزىها هستند که با طرحهاى بسيار ساده و زيبا توسط سوزن يا قلاب روى پارچه دوخته مىشوند. گاه رودوزىها زمينهٔ پارچه را مىپوشاند مانند سوزندوزى بلوچ و پتهدوزى کرمان، گاه روى پارچه نقشى دوخته نمىشود بلکه با عبور نخهاى رنگين از لابلاى تاروپود پارچه و دوختن اين الياف به يکديگر پارچهٔ ساده حالت مشبک به خود مىگيرد، مانند قلابدوزى و سوزندوزى اصفهان. گاهى نيز الياف داراى روکشهاى فلزى بر پارچه نقش مىاندازند، مانند نقدهدوزى.
مليلهدوزى

در اين روش از مليله يا رشتههاى فلزى نازک که به شکل فنر درآمده استفاده مىکنند و با آنها نقشهاى دلخواه را روى پارچه مىدوزند.
سوزندوزى
.jpg)
سوزندوزى شامل نقشدوزى و مزيفدوزى است. دوخت نوارهاى موازى به روى پارچه را نقشدوزى مىگويند و نقش سياه بخيهدوزى شده را مزيفدوزى مىنامند.
نقدهدوزى

در نقدهدوزى از يک نوع نخ طلايى يا نقرهاى استفاده مىشود، که تابيده شده و به شکل نوار روى پارچه دوخته مىشود.
پتهدوزى

پتهدوزى روى پارچه دستباف پشمى بهنام عريض انجام مىشود. در اين شيوه از نخ پشمى و ابريشمى استفاده مىشود و براى تزئين سطحى از پارچه بکار مىرود.
سکمهدوزى

در اين شيوه از رودوزى، با نخکش کردن طرح اصلى و دوختن اطراف آن با نخهاى رنگين، طرحهايى با ظرافت بسيار ايجاد مىکنند. در يک نوع ديگر آن با نخ کردن سنگهاى رنگى در ابعاد کوچک و هندسي، سطح پارچه را به شکل برجسته تزئين مىکنند.
ابريشمدوزى

ابريشمدوزى بر روى پارچه اطلس، تافته، مخمل، ماهوت و نيز ساتن انجام مىشود. البته دوخت اين نوع از رولوزىها با ماشين انجام مىشود.