چشمه على

تا قبل از سال ۱۳۱۹ که اولين استخر تهران شروع به کار کرد مردم از چشمه على براى آب‌تنى استفاده مى‌کردند. بعدها چشمه‌ مکانى براى قالى‌شويى ساکنان اطراف چشمه‌ گرديد. اين چشمه در داخل شهر رى قرار دارد.

چشمه شور

در انتها جاده‌اى منشعب از جاده تهران-قم در ناحيه على‌آباد و نزديک درياچه حوض سلطان قرار دارد. زمان مناسب براى استفاده از اين چشمه آبان، آذر و نيز اواخز زمستان تا ارديبهشت است. به سبب گرمى هوا در تمام ماه‌هاى سال براى سفر و تفريح مناسب نيست.

چشمه اعلاء

در کنار جاده آب‌على در ۵۱ کيلومترى تهران قرار دارد. آب چشمه سبک، سرد و قابل نوشيدن است.

چشمه تيزآب

اين چشمه در ۵۳ کيلومترى تهران در کنار جاده آب‌على واقع شده است.

چشمه گله‌گيله

اين چشمه در بالاترين نقطه روستاى شهرستانک در مسير جاده کرج-چالوس قرار دارد و فاصله آن تا شهر تهران در حدود ۱۰۰ کيلومتر است. در فاصله کمى از کاخ شهرستانک، چشمه گله‌گيله قرار دارد که از پرآب‌ترين چشمه‌هاى منطقه است.

چشمه قلعه دختر

اين چشمه در ۲ کيلومترى شمال غرب جاده تهران-آمل در محل پل‌دختر بين گردنه امامزاده هاشم و پلور به فاصله ۵۰ کيلومترى تهران است. آب چشمه که براى بيمارى‌هاى دستگاه گوارش، کبد و لوزالمعده مفيد است، در ارتفاعات از زمين خارج و به سوى جاده و سپس رودخانه سرازير مى‌شود. وجه تسميه چشمه به خاطر وجود قلعه‌اى به همين نام است.

چشمه آب‌على هراز

چشمه آب معدنى آب‌على در شمال دهکده آب‌على در ۶۰ کيلومترى شمال شرقى تهران، در کنار بستر رودخانه مبارک‌آباد از زمين مى‌جوشد. در گذشته مظهر چشمه چندين‌بار تغيير مکان داده است. درحال حاضر آب چشمه با لوله به کارخانه منتقل مى‌شود و پس از بسته‌بندى به مصرف خوراکى مى‌رسد.


خواص درمانى اين آب در دستگاه گوارش، کبد، لوزالمعده و روده و براى تنظيم کلسترول و اسيداوريک است. وجود CO2 در آب اين چشمه موجب تنظيم دستگاه گوارش و هضم سريع غذا مى‌شود.

چشمه معدنى البرز-آب‌على

در ۶۰ کيلومترى شمال شرق تهران در دهکده آب‌على و در کنار جاده تهران-آمل از زمين مى‌جوشد.

چشمه وله-گچسر

اين چشمه در جنوب غربى گچسر و در شمال غربى دهکده وله در فاصله دو کيلومترى متل گچسر است.

چشمه شاهدشت-کرج

آب معدنى شاهدشت در ۳۵ کيلومترى جنوب کرج واقع است.