کاروانسرای شاه‌عباسی کنگاور

این کاروانسرا در محله گرگون در ۲۵۰ متری غرب مسجد جامع کنگاور واقع بود. از بانی آن اطلاعی در دست نیست، ولی هم در سنگ بنای مسجد جامع و هم در سنگ وقفنامه‌ای که در صحن حیاط شاهزاده محمد ابراهیم است، از این‌ کاروانسرای قدیمی نام برده شده است. در حدود ۵۰ سال پیش این کاروانسرا گرفتار نوسازی شهر گردیده و در اثر ایجاد خیابان ناهید، از بین رفت.

کاروانسرای شاه

کاروانسرای شاه در محله پشت قلعه کنگاور در شرق بنای مسجد جامع بوده است. این کاروانسرای قدیمی، در حدود ۳۳ سال پیش خراب و بر جای آن دبستان نصر ساخته شد که امروز به دبیرستان ابن‌سینا معروف است.

کاروانسرای شاه‌عباسی بیستون

کاروانسرای شاه‌عباسی بیستون در جنوب‌غربی روستای بیستون واقع است. این کاروانسرا ظاهراً در زمان سلطنت شاه‌عباس اول صفوی (۱۰۳۸-۹۹۶ هـ.ق) ساخته شده است.


کتیبه‌ای که بانی اولیه کاروانسرا را مشخص کند وجود ندارد، ولی در کنار کتیبه شاه‌سلیمان صفوی، قاب‌ کتیبه‌ای به ابعاد ۳۱×۴۴ سانتی‌متر دیده می‌شود. با توجه به کتیبه‌ای کهاز شاه سلیمان صفوی (۱۱۰۵-۱۰۷۷ هـ.ق) باقی مانده است. به‌نظر می‌آید که احداث کاروانسرای شاه‌عباسی بیستون در روزار پادشاهی شاه‌سلیمان و صدارت شیخ‌علی خان زنگنه خاتمه یافته است.

کاروانسرای ایلخانی

بقایای کاروانسرای ایلخانی بیستون بر روی آثار ساسانی و بناهای سده‌های ۳ و ۴ هـ.ق. در روستای بیستون قرار دارد. این کاروانسرا همان بنای صدر اسلام بیستون است که در دوره ایلخانان بازسازی شده و در اواخر دوره تیموری متروک گردیده است.

کاروانسرای قصر شیرین

کاروانسرای شاه‌عباسی در شهر قصرشیرین قرار دارد و متعلق به دوره صفویه است. ساختمان این کاروانسرا در اثر حملات وحشیانه نیروهای یعنی عراق خسارت‌دیده است. در تاریخ ۱۹ بهمن‌ماه ۱۳۷۰ ش. به اتفاق باقر باوندپور و سیف‌الله پیری کارکنان اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی کرمانشاهان عازم قصر شیرین و مرز خسروی شدم. در قصرشیرین کاروانسرا مورد بازدید قرار گرفت و مشاهده شد که از سوی مرکز میراث فرهنگی کرمانشاهان در حال بازسازی است.