دولت ويتنام اميدوار است بسيارى از سرمايه‌گذارى‌هاى خارجى را در طى دهه ۱۹۹۰ در کشور جذب نمايد و براى نيل به اين هدف دولت ويتنام با تکيه بر سياست توسعه روابط با کشورهاى صنعتى به‌ويژه ژاپن و حل اختلاف خود با آمريکا تلاش فراوانى را به‌کار بسته است. ويتنام با داشتن بيش از ۷۲ ميليون نفر جمعيت فعال، قانع و تلاش‌گر و منابع اوليه فراوان از جمله جنگ‌هاى غني، ذخاير نفتى اهميت اقتصادى فراوانى در جنوب شرق آسيا دارد که تاکنون به‌واسطه مشکلات سياسى ناشى از وجود استعمار و جنگ با فرانسه و سلطه‌گران آمريکائى و پس از آن تحريم اقتصادى آمريکا و فشارهاى آن کشور در منزوى نگه داشتن آن و اقدامات برخى گروه‌هاى تندرو کمونيست نتوانسته است نقش و اهميت واقعى خود را در منطقه پيدا کند اما با تحرکاتى که طى چند سال اخير براى رفع بحران منطقه آغاز شد و آمادگى کامل ويتنام براى مشارکت در حل مسأله کامبوج و تلاش براى رفع معضلات و اختلافات با چين و همکارى با کشورهاى آسه آن زمينه مساعدى براى حضور مثبت و فعال در مسائل سياسى جهان و منطقه يافته است.


در حال حاضر تلاش‌هاى مبسوطى از سوى دولت‌مردان ويتنام براى جلب سرمايه‌گذارى‌هاى خارجى به‌عمل مى‌آيد.


۱. رفع تحريم اقتصادى آمريکا و اخذ وام از بانک جهانى


۲. توسعه روابط اقتصادى با کشورهاى آسه آن (در ژوئيه ۱۹۹۵ ويتنام رسماً به عضويت آسه آن درآمد)


۳. بسط مناسبات اقتصادى با ژاپن (به‌دنبال ديدار نخست وزير ويتنام در مارس ۱۹۹۳ از توکيو؛ ژاپنى‌ها موافقت کردند که مبلغ ۶۸۴ ميليون ين به‌عنوان کمک بلاعوض براى احداث بيمارستان و ساير امور در اختيار ويتنام قرار دهند. و وامى به ارزش ۵/۴۵ ميليارد ين جهت خريد کالاهاى اساسى در اختيار ويتنام قرار گيرد).


۴. تشديد مناسبات اقتصادى با تايوان و کره جنوبى :


طى سه ماهه اول سال ۱۹۹۳ کره جنوبى با سرمايه‌گذارى در ۱۰ برنامه اقتصادى به ميزان ۷/۱۹۵ ميليون دلار عمده‌ترين سرمايه‌گذارى خارجى در ويتنام بوده است. حجم مبادلات تجارى کره جنوبى با ويتنام در سال ۱۹۹۲ به ميزان ۴۷۰ ميليون دلار بوده است.


تايوان نيز با سرمايه کل ۷۸۴ ميليون دلار بالاترين رقم سرمايه‌گذارى در ويتنام را به خود اختصاص داده است.


در بين کشورهاى غربى استراليا و فرانسه مقام‌هاى رفيعى در مبادلات بازرگانى ويتنام احراز کرده‌اند. آلمان نيز وارد بازار اقتصادى خارجى ويتنام گرديده است. انگليس نيز حدود ۱۵/۷ درصد سرمايه‌گذارى در ويتنام انجام داده است.


صنعت سنگين اين کشور با جذب ۹۳۰ ميليون دلار سرمايه‌گذارى خارجى و صنعت نفت و گاز تقريباً ۲/۱ ميليارد دلار، بيشترين سرمايه را در اين کشور به‌خود اختصاص داده‌اند. بخش صنايع سبک مانند هتل‌سازي، توريسم و پروژه‌هاى تفريحى نيز بيش از ۳/۱ ميليارد دلار جلب سرمايه کرده‌اند.


از بدو اعلام قانون جديد سرمايه‌گذارى خارجى در ويتنام تا اواخر سال ۱۹۹۴، دولت ويتنام در راستاى همکارى و سرمايه‌گذارى در کشور تعداد ۹۵۷ مجوز، معادل حدوداً ۴/۹ ميليارد دلار صادر کرده است. و از اين ميزان حدود ۷۹۸ پروژه اجراء شده است که معادل ۵/۸ ميليارد دلار مى‌باشد. بنابراين کشورهاى تايوان، هنگ‌کنگ، کره جنوبي، ژاپن، فرانسه، مالزي، استراليا، سنگاپور، انگليس و هلند به‌ترتيب بزرگترين کشورهاى سرمايه‌گذار در ويتنام مى‌باشند.


در مجموع به اعتقاد بسيارى از صاحب‌نظران اقتصادى جهان ويتنام داراى زمينه‌هاى بالقوه فراوانى براى توسعه اقتصادى از جمله جمعيت فراوان، منابع اوليه فراوان از جمله جنگل‌هاى انبوه انرژي، توليد انبوه برنج و ديگر محصولات کشاورزى و همچنين کارگران سخت‌کوش و قانع با دستمزد کم و کارائى فراوان مى‌باشد. ويتنام براى ورود مؤثر به بازارهاى اقتصادى جهان بايد اقدامات مؤثر در جهت اصلاح زيربنائى کشور مثل توسعه جاده‌ها، راه آهن، بنادر، اسکله‌ها و اصلاح سيستم انرژي، تربيت کارشناسان و متخصصين و تعديل نظام ادارى و متمرکز و تقويت نظام اقتصادى بازار و مبارزه با فساد ادارى و مالى به‌عمل آورد.