اوگاندا در تهران سفارتى ندارد ولى سفير اکرديته جمهورى اسلامى ايران در اوگاندا اکرديته بوده و فعاليت‌هاى ديپلماتيک دو کشور را انجام مى‌دهد. اين کشور با ايران قبل از انقلاب روابط سياسى خاصى نداشته؛ ولى بعد از انقلاب باتوجه به سياست‌هاى منطقه‌اى ايران و گسترش روابط با کشورهاى آفريقائى و گسترش دين اسلام ارتباطات رسمى برقرار شده است که البته غالباً اختصاص اعتبار و کمک‌هاى مالى و اقتصادى ايران در جهت محروميت‌زدائى به‌اين کشور بوده است. در ذيل برخى از تبادلات اقتصادى و سياسى بين دو کشور را مى‌خوانيد:



طى ديدار سن ويلا معاون وزير صنعت و تجارت اوگاندا با وزير بازرگانى کشور ما مبلغ ده ميليون دلار به اوگاندا براى خريد کالاهاى ايرانى به‌صورت اعتبارى پرداخت شد. روابط سياسى و اقتصادى بين دو کشور در مجامع بين‌المللى از سطح بسيار خوبى برخوردار است و اوگاندا يکى از کشورهاى مدنظر ايران در مبادلات تجارى مى‌باشد، همچنين سرمايه‌گذارى در بخش اقتصادى کشور اوگاندا از جمله اهداف اين ديدار معرفى شد.


شرکت تعاونى سازندگان ماشين آلات و ادوات کشاورزى خراسان پنجاه دستگاه ادوات کشاورزى به ارزش بيش از ۳۰ هزار دلار به کشور اوگاندا در تاريخ ۱۳/۱۱/۷۱ صادر کرد. اين ادوات شامل: گاو آهن، بيل عقب تراکتور، نهرکن، ?فاروئر? و ?رتيراتور? بود. از مهرماه همان‌سال (۱۳۷۱) دفتر بازاريابى اين شرکت در اوگاندا فعاليت خود را آغاز کرد و از طريق اين دفتر، براى توليدات اعضاء شرکت تعاونى سازندگان ماشين آلات کشاورزى خراسان، در کشورهاى زامبيا، سودان و کنيا بازاريابى مى‌شود. در تاريخ ۱۹/۲/۱۳۷۲ پست پيشتاز ميان ايران و اوگاندا برقرار گرديد و از اين تاريخ به بعد شرکت پست ايران، مرسولات پستى طى دو نوبت با پروازهاى جداگانه به اوگاندا فرستاده شد.


دومين نمايشگاه اختصاصى کالاهاى غيرنفتى ايران با حق فروش در اوگاندا در تاريخ ۱/۸/۱۳۸۱ در شهر کامپالا پايتخت اين کشور با حضور قائم مقام وزير بازرگانى و تنى چند از وزيران و مقام‌هاى اوگاندا و سفيران کشورهاى مختلف گشايش يافت. در مراسم گشايش اين نمايشگاه قائم مقام وزارت بازرگانى طى سخنانى شرکت در نمايشگاه‌هاى بين‌المللى و برگزارى نمايشگاه‌هاى اختصاصى در آفريقا را به‌عنوان اولويت متخذه توسط وزارت بازرگانى ايران در جهت توسعه و تحکيم مناسبات با کشورهاى آفريقائى مورد تأکيد قرار داد. ?ابوبکر مايانجا? معاون نخست‌وزير و وزير دادگسترى اوگاندا که در اين مراسم شرکت داشت لزوم پيگيرى و اجراء تفاهمات فى‌مابين را مورد تأکيد قرار داد. مدت برپائى اين نمايشگاه ده روز بود و در اين مدت ضمن معرفى کالاهائى از قبيل پوشاک، کيف و کفش، ظروف استيل، ملامين و پلاستيک، شيرآلات و يراق، يخچال‌هاى صنعتى، ماشين آلات کشاورزى و چوب‌برى، لوستر و مصنوعات پلاستيکى اقدام به فروش اين اقلام نيز نمود.


همچنين در اين فرصت قائم مقام وزارت بازرگانى ايران با رئيس‌جمهورى اوگاندا آقاى ?موسوينى ? ديدار نمود و ضرورت تشکيل کميسيون مشترک همکارى‌هاى اقتصادى و بازرگانى بين دو کشور به‌عنوان راه‌حلى در جهت پيگيرى تفاهمات و توافقات فى‌مابين مطرح شد. رئيس‌جمهور اوگاندا با اشاره به‌اينکه اين کشور جز نفت از نظر ساير منابع طبيعى و معدنى غنى است و داراى مواد اوليه نساجى است، پيشنهاد کرد که ايران در زمينه صنايع نساجى در اين کشور سرمايه‌گذارى کند. در تاريخ ۲۴/۴/۱۳۷۲ سفير اکرديته کشور ما در اوگاندا، با ?جرج اويه بو? نخست‌وزير اين کشور ديدار و درباره روابط دو کشور در زمينه‌هاى سياسى و تجارى تبادل نظر کرد و همچنين نخست وزير اوگاندا در اين ديدار مواضع انقلابى ايران را در قبال مسائل جهانى، ستود.


روابط سياسى ايران با کشورهاى آفريقائى هر روز رشد بالنده‌اى دارد و آشنا کردن آنان با مفاهيم عميق انسانى و اسلامى از جمله اهداف عمدهٔ کشور ما محسوب مى‌گردد. کشورهائى که سال‌ها زير يوغ و بندگى کمپانى‌هاى خارجى بودند و عوامل دست‌نشانده منابع عظيمى از امکانات اين کشورها را به جهان غرب و استکبار واگذار نمودند. در راستاى سياست‌هاى ايران وزير امورخارجه کشور ما سفرى به کشور اوگاندا داشتند که گزارش آن ذيلاً مورد بررسى قرار مى‌گيرد.


وزير امور خارجه جمهورى اسلامى ايران پس از ورود به فرودگاه انتبه (فرودگاه اصلى کامپالا پايتخت اوگاندا ) هدف سفر خود را بررسى چگونگى توسعه همکارى‌هاى دو جانبه و شرکت در هفتمين اجلاس کنگره آفريکن اعلام کرد.