در ژوئيه ۱۹۹۵ مذاکرات دولت پاکستان و نهضت قومى مهاجر دربارهٔ بحران کراچى آغاز شد. دولت پاکستان يک طرح ۲۱ ماده‌اى پيشنهاد و اعلام که اگر نهضت قومى مهاجر اين طرح را بپذيرد، دولت نيز موضع خود را در برابر اين گروه تغيير خواهد داد و از نهضت خواست از اقدام‌هاى خشونت آميز دست بردارد و از در خواست تجزيه ايالت سند در جنوب اين کشور صرف نظر کند. اما پس از چند دور گفتگو مذاکرات بدون نتيجه پايان يافت. پليس پاکستان با عمليات جديدى براى بازگشت آرامش مخالفين دولت را در کراچى بازگشت کرد.


در اوايل سپتامبر ۱۹۹۵ دولت ايالتى پنجاب پاکستان منحل اعلام شد. رئيس جمهورى پاکستان سروزير ايالت پنجاب را به علت نقض قانون اساسى از کار برکنار کرد. در سال ۱۹۹۴ نيز سروزير دولت ايالتى پنجاب را به علت نقض قانون اساسى از کار برکنار کرد. در سال ۱۹۹۴ نيز سروزير ايالت پنجاب را به علت نقض قانون اساسى از کار برکنار کرد. در سال ۱۹۹۴ نيز سروزير دولت ايالتى سرحد که وابسته به حزب مسلم ليگ شاخه نواز شريف بود، از مقامش خلع شده و رهبر ايالتى حزب مردم در مقام وى قرار گرفته بود. در اواخر سپتامبر ۱۹۹۵ نواز شريف اعلام کرد که با نهضت قومى مهاجر الطاف حسين ائتلاف انتخاباتى نموده است.


در سپتامبر ۱۹۹۵ شايعاتى مبنى بر دستگيرى تعدادى از نظاميان حدود ۱۰ تا ۴۰ نفر از جمله سرلشکر ظهيرالاسلام عباسى و سرتيپ مستنصربالله به اتهام شرکت در يک توطئه کودتا در سطح کشور بروز نمود. خانم در نيمه اکتبر ۱۹۹۵، در آستانهٔ سفر به آمريکا طى مصاحبه‌اى بدون ذکر هرگونه جزئيات خبر اين دستگيرى‌ها را تأکيد کرد. اين اقدام مورد اعتراض احزاب مخالف از جمله جماعت اسلامى به رهبرى قاضى حسين احمد قرار گرفت و وى ضمن مورد تأييد قرار دادن تدين و ميهن پرستى افراد دستگير شده اين عمل را توطئه‌اى براى پاکستان ارتش از عناصر مذهبى ذکر نمود. در اين ماه مخالفين به نشانه اعتراض به نشانه اعتراض در نشست مشترک دو پارلمان و هنگام سخنرانى رئيس جمهور جلسه را ترک جلسه را ترک کردند و نواز شريف پس از آن در مصاحبه‌اى خواستار برگزار انتخابات زود در پاکستان شد. بوتر در پاسخ به اين درخواست گفت براى تشکيل دولت آشتى ملى با شرکت احزاب مخالفت آماده است. بوتر مجدداً نهضت قومى مهاجر را به مذاکره با دولت براى حل بحران فراخواند.


در نيمه نوامبر رئيس جمهور پاکستان که براى شرکت در اجلاس سران کشورهاى مشترک المنافع به زلاندنو رفته بود در بازگشت از يک سانحه هوايى جان سالم بدر برد. وزير دفاع پاکستان نيز سرانجام در جلسهٔ ۱۳ نوامبر ۱۹۹۵ مجلس سنا را از طرح کودتاى نافرجام در اين کشور پرده برداشت و گفت يک گروه از افسران اسلام گرا که بازگشت شده‌اند قصد داشتند در ۳۰ سپتامبر با حملهٔ به محل اجتماع فرماندهان عالى رتبه در راوپندى و از بين بردن آنان و نيز رئيس جمهور و نخست وزير حکومت را قبضه نمايند. به رغم اعتراض شديد سناتورهاى حدود ۱۱ گروه سياسى و مذهبى اين اعتراضات با تهديد ارتش خاموش گرديد.


در نوامبر ۱۹۹۵، حزب مذهبى شوراى همبستگى ملى و يک ائتلاف سياسى را تشکيل دادند و همزمان يک گروه پارلمانى را براى نظارت بر تصويب و اجراءِ قوانين اسلامى در مجالس پاکستان به‌وجود آوردند. اين شورا اعلام کرد که در اوايل دسامبر تظاهرات اعتراض آميزى عليه دولت سازماندهى و اجراء خواهد کرد. در سال ۱۹۹۵ جمعاً ۱۷۶۹ نفر در جريان رويدادهاى خشونت آميز در کراچى کشته و ۱۰۹۱ نفر نيز زخمى شدند.


نواز شريف در ۲ ژانويهٔ ۱۹۹۶ با الطاف حسين رهبر جنبش قومى مهاجر در لندن به مدت سه ساعت ملاقات کرد که حاصل آن انتشار يک بيانيهٔ مشترک بود. در اين بيانيه بر کار مشترک، حل کليهٔ مشکلات کشوراز جمله بحران کراچى و سرنگونى دولت بى‌نظير بوتو تأکيد شده بود.همچنين موضع جنبش قومى مهاجر مبنى بر اين که افراد اين جنبش بدون بررسى قضائى و در گيرى‌هاى ساختگى به قتل مى‌رسند، مورد تأييد قرار گرفت.


با وجود ائتلاف ميان جناح مخالفت، جنبش قومى مهاجر و گروه‌هاى مذهبى به نظر مى‌رسد که اين گروه‌ها عملاً در يک جهت حرکت کرده و مواضع مشترکى را اتخاذ مى‌کنند.


نواز شريف پيشنهاد بوتر در مارس ۱۹۹۶ براى مذاکره را رد کرد. بوتر چند ماه پيش نيز از نواز شريف خواسته بود تا در مورد تعيين کرسى تعيين کرسى زنان در مجلس و اصطلاح متمم هشتم قانون اساسى همکارى کند که از سوى نواز شريف رد شد.