بعد از پيروزى انقلاب اسلامى ايران نيز اقداماتى در جهت توسعه روابط دو کشور در زمينه فرهنگى انجام پذيرفت. در ديدار دکتر ولايتى وزير امور خارجه ايران از پاکستان در آوريل ۱۹۸۲ تفاهم نامه‌اى بين دو کشور به امضاء رسيد که طى آن توافق‌هائى در خصوص ارتقاء سطح روابط فرهنگى به‌عمل آمد. همچنين در يادداشت تفاهمى که در پايان ديدار غلام اسحاق سطح روابط فرهنگى به‌عمل آمد. همچنين در يادداشت تفاهمى که در پايان ديدار غلام اسحاق‌خان وزير اقتصاد و دارائى پاکستان از ايران در ۱۹۸۳ امضاء شد، تشکيل کميسيون مشترک در سطح وزيران به‌منظور ارتقاء سطح روابط فرهنگى و علمى مورد توافق قرار گرفت.


در سال ۱۹۸۴ دکتر نجفى وزير وقت فرهنگ و آموزش عالى ايران به پاکستان رفت. در اين سفر يک برنامه همکارى راديو، تلويزيونى و خبرگزارى و همچنين يک يادداشت تفاهم همکارى‌هاى آموزشى به امضاء رسيد.


در سال ۱۹۸۶ در سفر وزير ارشاد اسلامى ايران به پاکستان توافق‌نامه فرهنگى تمديد شد و يک برنامه مبادله فرهنگي، علمى و فنى بى جمهورى اسلامى ايران و پاکستان براساس يادداشت تفاهم سال ۱۹۸۴ و موافقت‌نامهٔ فرهنگى ۱۹۵۶ براى سال‌هاى ۱۹۸۶ و ۱۹۸۷ در پنج فصل و ۵۹ ماده در اسلام‌آباد به امضاء رسيد.


در دومين کميسيون مشترک وزيران دو کشور در تهران در ۱۹۸۶ يادداشت تفاهمى به امضاء رسيد که بخشى از آن مربوط به همکارى‌هاى علمى و فنى و فرهنگى بين دو کشور مى‌باشد. براساس اين يادداشت تفاهم طرفين موافقت نمودند برنامه مبادله همکارى‌هاى راديو و تلويزيون تمديد شود، گروه هنرى مبادله و هفته فيلم برگزار گردد و در خصوص مدارس نيز تسهيلاتى انجام پذيرد.


در سومين کمسيون مشترک وزيران در اسلام‌آباد در ۱۹۸۷ پس از بررسى يادداشت تفاهم اجلاس دومين کميسيون مشترک وزيران براى گسترش روابط دوجانبه و با توجه به پايان رسيدن زمان برنامه مبادله فرهنگى بين ايران و پاکستان قرار شد، پيش نويس برنامه‌هاى علمي، فنى و فرهنگى آتى مبادله شود. ايران علاوه بر راه‌اندازى مدرسه جمهورى اسلامى ايران در کراچى دو مدرسه يکى در اسلام‌آباد و ديگرى در کويته تأسيس نمود. اداره روابط فرهنگى وقت طرحى را درباره گسترش زبان و ادبيات‌فارسى در شبه قاره به‌خصوص پاکستان تهيه نمود. براساس اين طرح شورائى به‌نام شوراى دائمى گسترش زبان‌فارسى مرکب از ورزاى امور خارجه، فرهنگ و ارشاد اسلامي، فرهنگ و آموزش عالى و آموزش و پرورش تشکيل و شروع به‌کار نمود. اين شورا چند استاد زبان فارسى جهت تدريس در دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزشى پاکستان معرفى نمود.


در ديدار رئيس جمهور ايران از پاکستان ۱۹۹۲ (شهريور ۱۳۷۱) کلنگ ساختمان مرکز تحقيقات زبان‌فارسى در پاکستان به زمين زده شد.


در سال ۱۹۹۳ (۱۳۷۲) فرهنگ و آموزش عالى براى شرکت در اجلاس کميتهٔ دائمى همکارى‌هاى علمى و فنى سازمان کنفرانس اسلامى به پاکستان رفت.


در ديدار بى‌نظير بوتر نخست وزى پاکستان در ۱۹۹۳ (آذر ۱۳۷۲) دو طرف توافق نمودند که ارتباط نزديک فرهنگى که ايران و پاکستان را با هم پيوند داده، با ايجاد کرسى‌هاى زبان‌فارسى و اردو مؤسسات آموزشى طرفين تقويت شده و در اين خصوص اقداماتى از سوى ارگان‌هاى دولتى دو طرف به‌عمل آيد.


همزمان با گرامى‌داشت دهه فجر، انقلاب اسلامى در سال ۱۳۷۳ (فوريه ۱۹۹۵) پخش برنامه آموزشى زبان‌فارسى از شبکهٔ آموزشى تلويزيون پاکستان آغاز شد.


در ديدار بى‌نظير در نوامبر ۱۹۹۵ ايران و پاکستان در زمينه همکارى‌هاى ورزشى بانوان بين دو کشور به ويژه برگزارى دومين دوره بازى‌هاى المپيک بانوان کشورهاى اسلامى‌هاى اسلامى به توافق رسيدند.


همکارى‌هاى فرهنگى دو طرف در زمينه‌هاى مختلف مذهبي، هنري، سياحتى و زيارتي، توريسم، ميراث فرهنگي، آموزش زبان‌فارسى مى‌باشد. همکارى در زمينه‌هاى برگزارى جشنواره فيلم از سوى ايران در پاکستان، برپائى نمايشگاهى از آثار مينياتور، نقاشى و خطاطي، برگزارى بزرگداشت شاعر پاکستانى دکتر علامه اقبال همزمان در ايران و پاکستان، مشارکت در جشن پنجاهمين سالگرد استقلال پاکستان که در سال ۱۹۹۷ برگزار مى‌شد، از ديگر فعاليت‌ها است.


در ششم مرداد ۱۳۷۸ (۲۸ ژوئيه ۱۹۹۹) آقاى عطاءالله مهاجرانى وزير فرهنگ و ارشاد اسلامى از پاکستان ديدار داشت. در اين زمينه ديدار برنامه‌ مبادلات فرهنگي، علمى و فنى ميان دولت جمهورى اسلامى پاکستان و دولت جمهورى اسلامى ايران براى سال‌هاى ۱۳۷۸ تا ۱۳۸۲ (۲۰۰۳ -۱۹۹۹) به امضاء رسيد. انى برنامه در هشت فصل و ۴۶ ماده تنظيم شده است.