- در ششم شهريور ۱۳۵۲ (۲۸ اوت ۱۹۷۳) يک هيئت بازرگانى از سوى کره شمالى به رياست آقاى لى تى بيک (Li Tae Baek) معاون وزارت بازرگانى خارجى آن کشور به ايران آمد و گفتگوهايى با احمد معمارزاده معاون بازرگانى وزارت اقتصاد، دربارهٔ گسترش بازرگانى ميان دو کشور انجام داد. اين گفتگوها منجر به امضاى يک موافقت‌نامه بازرگانى و پرداخت مالى ميان ايران و کره شمالى شد که بر پايه آن حجم کل داد و ستدهاى بازرگانى ميان دو کشور يک ميليارد و دويست و هفت ميليون ريال پيش‌بينى شده بود.


- در مرداد ماه ۱۳۵۳ يک هيئت اقتصادي، از سوى جمهورى دموکراتيک خلق کره به ايران سفر کرد و با مسؤولان اتاق بازرگانى و صنايع و معادن ايران دربارهٔ راه‌هاى گسترش روابط بازرگانى ميان دو کشور به گفتگو پرداخت.


- در ۲۸ آذر ۱۳۵۳ هـ.ش. مدير کل بازرگانى خارجى وزارت بازرگانى ايران، در رأس هيئتى رهسپار کره شمالى شد. در پى گفتگوهاى اين هيئت با بلندپايگان آن کشور، يک پروتکل بازرگانى ميان دو کشور به امضاء رسيد که به‌موجب آن ارزش کالاهاى صادراتى ايران به کره شمالى از ۶۰۰ ميليون ريال در سال به ۸۰۰ ميليون ريال افزايش يافت. جمع مبادلات دو سو ۱۶۰۰ ميليون ريال بود.


- در ۱۹ اسفند ۱۳۵۳ هـ.ش. بنا به دعوت وزارت بازرگانى ايران آقاى پاک سونگ چول (Pak Sung Chole) معاون اجرايى نخست‌وزير جمهورى دموکراتيک خلق کره، در رأس هيئتى وارد تهران شد. طى اين ديدار يک تفاهم‌نامه بازرگانى در ۲۵ اسفند ۱۳۵۳ ميان وزير بازرگانى ايران و پاک سونگ چول به امضاء رسيد که بر پايه آن مقرر شد ايران در پنج سال آينده معادل يک ميليون تن فولاد، يک ميليون تن ذرت، ۵۰۰ هزار تن سيمان و ۲۵۰ هزار تن کودشيميايى و موادغذايى و کالاهاى کشاورزى از کره شمالى وارد کند.


- در فروردين ۱۳۵۴ هـ.ش. يک هيئت اقتصادى به رياست کيم اونگ چول (Kim Ong Chole) معاون بانک بازرگانى خارجى کره شمالى وارد ايران شد و با مقام‌هاى وزارت بازرگانى دربارهٔ نحوه اجراى تفاهم‌نامه بازرگانى مورخ اسفند ۱۳۵۳ گفتگو کرد.


- در ۵ آذر ماه ۱۳۵۴ هيئتى به رياست مدير کل بازرگانى خارجى کره شمالي، از ايران ديدار کرد و در زمينه افزايش حجم داد و ستدهاى بازرگانى ميان دو کشور گفتگوهايى با مقام‌هاى وزارت بازرگانى انجام داد. در پايان اين ديدار پروتکلى ميان دو کشور براى مدت يک‌سال به امضاء رسيد که بر پايه آن قرار شد ايران سالانه مقدارى کالا مانند وسائط نقليه، بلبرينگ، صابون، پودر رختشويي، حشره‌کش، انواع ماشين و ابزار، شمش آلومينيوم، سنگ‌هاى معدنى و انواع رنگ به کره شمالى صادر کند، و در برابر آن کالاهايى مانند نقره، آهن‌آلات، فلزات غيرآهني، سيمان، موادمعدني، محصولات کشاورزى و موادشيميايى از آن کشور وارد کند. جمع اين داد و ستدها بر پايه پروتکل مزبور ۱۹۰۰ ميليون ريال بود.


- در تاريخ ۱۷ تير ماه ۱۳۵۶ (۸ ژوئيه ۱۹۷۷) سومين پروتکل بازرگانى ميان دو کشور ايران و کره شمالى منعقد شد. بر پايه اين پروتکل حجم داد و ستدهاى دو کشور به ۴۰۰ ميليون ريال رسيد.


ايران و کره شمالى در سال‌هاى پس از پيروزى انقلاب اسلامى ايران در زمينه‌هاى گوناگون اقتصادى از جمله انرژي، موادغذايي، نساجي، مواد اوليه، آهن‌آلات، ماشين‌آلات تراش و همچنين در بخش‌هاى کشاورزي، آبياري، امور نفتي، گسترش شبکهٔ آب‌رساني، ساخت نيروگاه‌ها همکارى داشته‌اند.


يادداشت‌ها و قراردادهايى که در اين زمينه‌ها ميان دو کشور منعقد شده به شرح زير مى‌باشند:


- در ۲۴ دى ماه ۱۳۵۸ هـ.ش. چهارمين پروتکل بازرگانى ميان دو کشور ايران و کره شمالى منعقد شد که جمع داد و ستدهاى دو سو را به ۵۰۰۰ ميليون ريال مى‌رساند.


- در ۷ تير ماه ۱۳۶۰ يک قرارداد صيد ماهى ميان دو کشور به امضاء رسيد که به‌موجب آن کره شمالى متعهد شد که با گسيل دو کشتى ۳۷۵۰ تنى و پنج کشتى ۴۵۰ تنى در آب‌هاى خليج فارس به صيد ماهى بپردازد و سالانه ۱۰ هزار تن ماهى که حداقل ۸ هزار تن آن خوردنى باشد تحويل دهد. ضمناً بايد در هر کشتى کوچک ۳ تا ۵ کارآموز ايرانى و در کشتى‌هاى بزرگ در ۶ ماه نخست يک‌ ششم کارکنان و در ۶ ماه دوم يک سوم و در پايان مدت قرارداد دو سوم کارکنان ايرانى به ‌کار اشتغال يابند. اين قرارداد در هشتم بهمن ۱۳۶۰ به تصويب مجلس شوراى اسلامى رسيد.


- در نهم ارديبهشت ۱۳۶۱ يادداشت تفاهمى توسط نخست‌وزيران دو کشور ايران و کره شمالى به امضاء رسيد که کل داد و ستدهاى دو کشور به حدود ۵۰۰ ميليون دلار شامل کالاهاى بازرگانى و نفت مى‌رسيد. بر پايه موافقت‌نامه مزبور، مى‌بايست سه ميليون تن نفت در يک دوره سه ساله بر اساس يک اعتبار ۱۷۰ ميليون دلارى به کره شمالى تحويل داده مى‌شد. پيش از به اجراء درآمدن اين يادداشت تفاهم در سال ۱۳۶۰ کره شمالى اقدام به برداشت حدود ۱۸۰ ميليون دلار نفت کرده بود که به‌دليل ناتوانى در پرداخت يا صدور کالا بعداً به‌صورت بدهى کره شمالى درآمد.


- در ۳۰ مرداد ۱۳۶۱ يادداشت تفاهم ديگرى در زمينه‌ بازرگانى به امضاء مسؤولان دو کشور رسيد.


- در ۵ مرداد ۱۳۶۱ يادداشتى در ارتباط با صدور نفت و ترتيبات بانکى به امضاء مسؤولان بانکى ايران و کره شمالى رسيد.


- در ارديبهشت ۱۳۶۳ يک قرارداد صيد ماهى ميان ايران و کره شمالى منعقد شد که شامل ورود ۱۰ کشتى ماهيگيرى کره شمالى و افزايش صيد ماهى از سوى آن کشور مى‌شد.


- به‌دنبال سفر نخست‌وزير کره شمالى در خرداد ۱۳۶۷ در رأس هيئتى متشکل از وزير بازرگانى خارجي، معاونان وزارتخانه‌هاى بازرگانى خارجى و امور خارجه، مديران کل ديگر وزارتخانه‌ها به تهران، يادداشت تفاهمى در زمينه‌هاى فني، بازرگاني، معدن و شيلات ميان دو کشور منعقد شد. همچنين در اين سال کره شمالى آمادگى خود را جهت صدور کشتى‌هاى ماهيگيري، ورقه‌هاى آهن، ماشين تراش، موتور پمپ، ورق‌ روى و ماشين‌آلات الکترونيک به ايران اعلام کرد و اظهار داشت که در برابر آنها خواستار خريد کالاهايى مانند گوگرد، چدن، سنگ معدن، کرم و ديگر کالاها از جمهورى اسلامى ايران مى‌باشد.


- به‌دنبال سفر معاون وزير جهاد سازندگى در تاريخ ۶/۷/۶۷ و همچنين سفر وزير معادن و فلزات به پيونگ يانگ در تاريخ ۲۷/۸/۶۷ دو يادداشت تفاهم ديگر در زمينه‌هاى اقتصادى ميان دو کشور منعقد شدند.


- در پايان سفر وزير امور خارجه و وزير اقتصادى خارجى کره شمالى به تهران مورخ ۵/۹/۶۷ يادداشت تفاهم کميسيون مشترک اقتصادي، علمى و فنى ميان دو کشور به امضاء رسيد و از آن پس روابط اقتصادى دو کشور در قالب کميسيون مشترک پى‌گيرى شد. اين اجلاس بارها در سال‌هاى گذشته در تهران و پيونگ يانگ تشکيل شده است و آخرين اجلاس آن از تاريخ ۱۵ الى ۱۹ آذر ماه ۱۳۷۲ برابر با ۶ الى ۱۰ دسامبر ۱۹۹۳ در شهر پيونگ يانگ برگزار شد. هيئت اقتصادى ايران به سرپرستى آقاى محمد فروزنده وزير دفاع و پشتيبانى نيروهاى مسلح کشورمان رئيس طرف ايرانى و هيئت اقتصادى کره شمالى به سرپرستى لى سونگ ده (Li Song De) رئيس طرف کره‌اى کميسيون مشترک در اين اجلاس شرکت کردند. موضوع‌هايى که در اجلاس مزبور به گفتگو و بررسى گذاشته شدند، عبارت بودند از: بررسى روند يادداشت تفاهم چهارمين اجلاس کميسيون مشترک اقتصادى با کميته عمران و کميته بازرگانى و بانک.