به‌طور کلى به‌علت وجود آب و هواى سالم و طبيعت زيباى قبرس، از زمان‌هاى دور مردم بسيارى جهت گذراندن تعطيلات به قبرس مسافرت مى‌نمودند. از زمان اعلام استقلال قبرس در سال ۱۹۶۰ توريسم از رشد و توسعهٔ بالائى برخوردار بوده است و در حال حاضر نيز به‌عنوان يکى از مهمترين بخش‌هاى درآمدزاى اقتصاد قبرس مطرح مى‌باشد.


با تجاوز ترکيه و از بين رفتن فرودگاه بين‌المللى نيکوزيا و از دست رفتن مناطق مهم توريستى فاماگوستا و کايرنيا بخش توريسم در سال ۱۹۷۴ دچار صدمات شديدى گرديد. اين مسئله با توجه به رقم توريست‌ها که در سال ۱۹۷۴ به ۴۷،۰۸۵ نفر بالغ مى‌شدند قابل مقايسه با تعداد ۲۶۴،۰۶۶ نفر در سال ۱۹۷۳ نيست.


در هر حال با تلاش جدى هر دو دولت و بخش‌هاى خصوصى صنعت توريسم در قبرس بار ديگر مکان مناسب خود را باز يافت و مورد توجه قرار گرفت. بدينسان در سال ۱۹۹۲ تعداد ۱،۹۹۱،۰۰۰ نفر از قبرس بازديد کردند و حدود ۶۲۰ ميليون پوند به اقتصاد قبرس کمک گرديد. بخش توريسم به‌عنوان مهمترين تکيه‌گاه برنامه‌هاى توسعهٔ اقتصادى پنج‌سالهٔ قبرس در سال‌هاى ۹۳-۱۹۸۹ مطرح بوده است.


اهداف اساسى سياست جديد توريسم مى‌تواند به‌طور خلاصه شامل موارد زير باشد:


- ايجاد و افزايش مراکز پذيرش توريست‌ها

- توجه جدى به بخش توريسم و ايجاد تسهيلات براى اين بخش

- توسعهٔ علوم مربوط به بخش توريسم

-افزايش توجه به توريسم

- توسعه و ترقى توريسم از طريق ايجاد کارهاى بزرگ زيربنائى مانند مراکز گلف، مراکز دريائي، پارک‌ها، کمپ‌ها و مراکز تفريحي، محيط‌هاى طبيعي، محيط‌هاى جذاب توريستي، تسهيلات ورزشى و مراکز بهداشتي.


سازمان توريسم قبرس (Cyprus Tourism Organization) در سال ۱۹۷۱ تأسيس و از آن زمان به‌سرعت گسترش يافته است. اين سازمان تحت نظارت وزارت صنعت و بازرگانى فعاليت مى‌نمايد. سازمان توريسم قبرس علاوه بر ادارهٔ مرکزى که در نيکوزيا واقع شده است داراى ۱۳ مرکز ارائهٔ اطلاعات توريستى در انگلستان، آلمان، فرانسه، سوئد، هلند، بلژيک، ايتاليا، آمريکا، يونان، ژاپن، سوئيس و استراليا مى‌باشد. سازمان توريسم قبرس علاوه بر اين دفاترى نيز در شهرهاى مختلف قبرس دارد که به‌صورت رايگان همه‌گونه اطلاعات مورد نياز توريست‌ها را در اختيار آنان مى‌گذارند. اين دفاتر در شهرهاى لارناکا، پافوس، نيکوزيا، ليماسول و ديگر شهرهاى قبرس مى‌باشند. اين سازمان در خصوص توسعه و ايفاء نقش خود در اقتصاد قبرس هر ساله مبادرت به برپائى نمايشگاه‌ها و سمينارهائى در خصوص توريسم مى‌نمايد.


شهروندان بيش از ۸۰ کشور جهان نيازى به اخذ ويزا جهت ورود به قبرس ندارد و از بدو ورود تا مدت ۳ ماه مى‌توانند به‌عنوان توريست در اين کشور اقامت داشته باشند. شهروندان ديگر کشورها نيز جهت ورود به قبرس بايد به اخذ ويزا از سفارت‌هاى قبرس و يا انگلستان مبادرت نمايند. تعدادى تورهاى ويژه و تورهاى زمستانى نيز علاوه بر روال معمول در قبرس وجود دارد که موجب جذب افراد بسيارى از کشورهاى اروپائى به قبرس مى‌شود.

چشم‌انداز توسعهٔ صنعت توريسم

هدف اساسى مقامات بخش توريسم افزايش سهم سوددهى بخش توريسم در توسعهٔ اقتصادى و برنامه‌هاى اجتماعى قبرس مى‌باشد و در اين خصوص برنامه‌ريزى‌هاى بلندمدتى نيز شده است، در طى سال‌هاى اخير وابستگى اقتصاد قبرس به صنعت توريسم بيش از پيش افزايش يافته است و با توجه به ادامهٔ روند موجود اين شاخص‌ افزاش خواهد يافت.