آفتاب

انواع سنگ آنتیک و سنگ نما



معماران و طراحان داخلی برای طراحی هر چه چشمگیرتر فضاهای داخلی خانه و فضاهای اداری، به سنگ‌های ساختمانی خاصی نیاز دارند که در کنار زیبایی و تنوع طرح، با کیفیت و مقاوم بوده و هزینه معقولی هم داشته باشند. سنگ‌های آنتیک یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که می‌توان برای طراحی داخلی فضاهای خانگی و اداری از آن استفاده کرد.

سنگ آنتیک چیست

یکی از مهمترین معیارهای انتخاب هر ملکی، زیبایی و دکوراسیون داخلی آن است. معماران و طراحان داخلی برای طراحی هر چه چشمگیرتر فضاهای داخلی خانه و فضاهای اداری، به سنگ‌های ساختمانی خاصی نیاز دارند که در کنار زیبایی و تنوع طرح، با کیفیت و مقاوم بوده و هزینه معقولی هم داشته باشند. سنگ‌های آنتیک یکی از بهترین انتخاب‌هایی است که می‌توان برای طراحی داخلی فضاهای خانگی و اداری از آن استفاده کرد. اما سنگ آنتیک چیست؟

سنگ آنتیک که با نام سنگ دکوراتیو هم شناخته می‌شود، نوعی سنگ است که از کنار هم قرار گرفتن قطعات شکسته و خرده سنگ‌ها در کنار هم ساخته می‌شود. تمام این قطعات کوچک سنگی با استفاده از چسب‌های رزینی در کنار هم قرار گرفته و به هم متصل می‌شوند و قطعاتی را شکل می‌دهند که از زیبایی منحصر به فردی برخوردارند و سنگ آنتیک نام دارند. باید به این نکته اشاره کرد که سنگ‌های آنتیک به دو صورت طبیعی و مصنوعی در بازار وجود دارند. سنگ‌های آنتیک طبیعی از خرده سنگ‌های طبیعی تراورتن، مرمریت و مرمر در جنس، رنگ و اندازه‌های مختلف ساخته و با ظرافت به صورت دستی تولید می‌شوند و به لحاظ زیبایی و دوام، توجهات زیادی را به سمت خود جلب می‌کنند. از طرف دیگر، برای ساخت سنگ‌های آنتیک مصنوعی که جنس و رنگی ویژه دارند، معمولاً از سمنت پلاست استفاده می‌شود. سنگ آنتیک مصنوعی به خاطر دارا بودن ابعاد مختلف، نیازی چندانی به برشکاری زیاد نخواهد داشت. حین تولید سنگ آنتیک مصنوعی و موقع قالب‌گیری آن، تجهیزات خاصی به کار می‌رود که مانع از ریزش قطعات کوچک پس از چسباندن خواهند شد. سنگ‌های آنتیک میزان تخلخل کمتری داشته و مقاوم بالایی دارند.
 

انواع سنگ آنتیک

سنگ‌های آنتیک بر اساس تجهیزاتی که در فرآوری آنها مورد استفاده قرار گرفته، در گروه‌های مختلفی دسته‌بندی می‌شوند که در اینجا به بعضی از انواع آن اشاره خواهیم کرد.

سنگ پروفیل

سنگ پروفیل یکی از پرطرفدارترین سنگ‌های دکوراتیو است که با سطحی یک‌دست و بدون ناهمواری، حالتی منحی در لبه‌های خود دارد. در روند شکل‌دهی به این نوع از سنگ آنتیک، از از ابزارهای نیم گرد و یا تمام گرد استفاده می‌شود.

سنگ گیوتین

سنگ‌های دکوراتیو گیوتین معمولاً در ابعاد کوچک و ریز مورد استفاده قرار می‌گیرند. سنگ گیتوین سطحی ناصاف و ناهموار دارد و علت نامگذاری آن، استفاده از دستگاهی به نام گیوتین یا قیچی در روند تولید است.

سنگ چند بعدی

از سری سنگ های آنتیک جدید، می‌توان به سنگ‌های دکوراتیو چند بعدی اشاره کرد که برش‌های دو بعدی یا سه بعدی آنها به وسیله دستگاه‌های برش متفاوت ایجاد می‌شوند. این سنگ‌ها به دلیل ظاهر متفاوت جذابشان بسیار محبوب شده‌اند.

سنگ بادبر

شاید بتوان گفت که سنگ بادبر از قدیمی‌ترین سنگ‌های آنتیک است که به مرور زمان و با پیشرفت تکنولوژی و طراحی، امروزه در اشکال بسیار جدیدتر و زیباتر عرضه می‌شود.

سنگ چرمی

ظاهر چرم مانند این نوع از سنگ‌های آنتیک باعث انتخاب نام سنگ چرمی برای آن شده است. سنگ دکوراتیو چرمی زمینه‌ای ناهموار دارد و عموماً چیدمان آن به صورت پازلی و حجمی انجام می‌شود.

ویژگی‌های سنگ‌های آنتیک

تنوع رنگ و طرح سنگ‌های آنتیک باعث می‌شود بتوان آنها را در مدل‌های مختلف و قسمت‌های متفاوت فضاهای داخلی چیدمان کرد. امکان اجرای سنگهای دکوراتیو روی انواع دیوراهای گچی، سیمانی، سرامیکی و غیره وجود دارد. سنگ‌های آنتیک را می‌توان در قسمت دیوار پشت تلویزیون، بین کابینت و زیر قسمت اوپن آشپزخانه، پوشش دیوار راه پله، بغل پله، اتاق خواب، هال و سالن های پذیرایی، دیوار دور شومینه، نمای بیرونی ساختمان، تابلو سنگ ها، ستون ها، دکوراسیون داخلی لابی هتل ها، پاساژ ها و ویلاهای مجلل اجرا کرد. نکته قابل ذکر دیگر این است که در اجرای سنگهای آنتیک، کمترین میزان هدر رفت را دارد. سنگ های دکوراتیو در برابر یخ زدگی، آتش سوزی و سایش هم بسیار مقاوم هستند. با مراجعه به بخش سنگ آنتیک در وب سایت گروه تولیدی و فروشگاهی کالاساخت، می‌توانید انواع سنگ‌های دکوراتیو را مشاهده و خریداری کنید.

سنگ نما چیست

یکی از معیارهای انتخاب مصالح برای پوشش نمای ساختمان، زیبایی و به خصوص مقاومت آن است. ساختمان‌های مسکونی و اداری زیادی وجود دارند که پوشش نمای آنها از جنس سنگ است. اما اجرای نمای سنگی ساختمان‌ها باید بر اساس اصول ایمنی و مهندسی خاصی صورت بگیرد.

امروزه با گسترش جمعیت شهری، ساخت و ساز در این مناطق نیز افزایش یافته و معماران و سازندگان ساختمانی، همواره در پی اجرای طرح‌های نوین برای هر چه شاخص‌تر شدن ساختمان نهایی هستند. آنها سعی می‌کنند از مصالح و شیوه‌های جدید و مدرن جلوه بخشیدن به سازه خود استفاده کنند. نما در این روند نقش بسیار مهمی بر عهده دارد که نه تنها یه عنوان یک محافظ برای سازه عمل می‌کند، بلکه می‌تواند جذابیت و زیبایی منحصر به فردی هم به آن ببخشد. نماهای متنوعی که در شهر با آنها برخورد می‌کنیم، نتیجه مدت‌ها تلاش و طراحی هستند که علاوه بر زیبایی بصری، تفکرات مهندسی دقیقی نیز در آنها نهفته است. مصالح مختلفی از جمله انواع سنگ، چوب، آجر، کاشی، انواع پنل‌ها برای نمای ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرند که هر یک ویژگی‌های خاص خودشان را دارند. در این میان، سنگ از جمله مصالحی است که از گذشته‌های بسیار دور برای نمای ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد و ماندگاری و مقاومت بسیار بالایی دارد. موردی که حین انتخاب سنگ مناسب برای نمای ساختمان باید به آن توجه کرد، عدم وجود هرگونه ترک حتی جزئی روی سطح آن است. سنگ نما نباید شکسته باشد چون در این صورت در معرض عوامل مختلف محیطی به سرعت دچار فرسایش خواهد شد.
 

اگر قصد اجرای نمای سنگی را برای ساختمان خود دارید، بهتر است ابتدا به خوبی تحقیق کنید و از اطلاعات و ویژگی‌های مربوط به سنگ‌های مختلف باخبر شوید. مرجع‌های تولید و عرضه سنگ‌های ساختمانی را به دقت بررسی کرده و محصولات مختلف عرضه شده در آنها را با هم مقایسه کنید و در نهایت از کارشناسان حرفه‌ای در این زمینه کمک بگیرید. شهر سنگ کالا ساخت یک مجموعه تولید کننده در زمینه مصالح ساختمانی است که می‌تواند در این زمینه شما را راهنمایی کند.

انواع سنگ نما

سنگ نمای تراورتن

از جمله سنگ‌های رسوبی که در نمای ساختمان به کار می‌رود، می‌توان به تراورتن اشاره کرد. کیفیت و خصوصیات این سنگ به منشأ استخراج آن بستگی دارد. تراورتن بافتی بلوری دارد و گونه‌ای از سنگ آهک است. این سنگ نما به صورت طبیعی رنگی سفید دارد اما در رنگ‌های قهوه‌ای و کرم نیز یافت می‌شود. حفره‌های موجود روی سطح سنگ تراورتن باعث افزایش قدرت جذب آب می‌شوند. سطح سنگ نمای تراورتن روشن و براق است و نور را منعکس می‌کند. مجموعه این خصوصیات و همچنین قیمت و کیفیت تراورتن، آن را به سنگی محبوب برای اجرای نماهای رومی تبدیل کرده است.

سنگ نمای گرانیت

گرانیت، نوعی سنگ آذرین با رنگ روشن است که منشا کاملاً طبیعی دارد و عموماً از مواد معدنی مختلف تشکیل شده است. رنگ این سنگ نما می‌تواند قرمز، صورتی، خاکستری یا سفید با دانه‌های تیره رنگ باشد. چون مقدار سیلیس موجود در سنگ نمای گرانیت زیاد است، مقاومت آن نیز بالا بوده و در برابر سایش مقاوم است. به علاوه، گرانیت به واسطه چگالی بالای خود، در برابر نفوذ آب نیز مقاومت می‌کند. به دلیل هزینه‎بر بودن برش و صیقل سنگ نمای گرانیت، این سنگ قیمت بالایی دارد.


گالری تصاویر


وبگردی