کاربرد انواع نخ بخیه چیست؟
از پرکاربردترین وسایل پزشکی در بیمارستان ها و مراکز درمانی نخ بخیه می باشد. متناسب با محلی که بخیه زده می شود انواع نخ بخیه متفاوتی استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم به کاربرد انواع نخ بخیه بپردازیم.

مقدمه
از پرکاربردترین وسایل پزشکی در بیمارستان ها و مراکز درمانی نخ بخیه می باشد. متناسب با محلی که بخیه زده می شود انواع نخ بخیه متفاوتی استفاده می شود. در این مطلب قصد داریم به کاربرد انواع نخ بخیه بپردازیم. تا پایان این مقاله همراه ما باشید.
نخ بخیه سیلک چیست؟
نخ بخیه سیلک از انواع نخ بخیه است که برای بخیه زدن بکار می رود. نخ های بخیه سیلک از ابریشم طبیعی ساخته شده اند و غیر قابل جذب می باشند. نخ بخیه سیلک برای جلوگیری از باز شدن بافت ها و اندام های داخلی مصرف دارد. بیشترین کاربرد نخ بخیه سیلک در جراحی چشم و دوختن بافت های نرم بدن مانند پوست است.
انواع نخ بخیه سیلک به رنگ های آبی، مشکی و سفید تولید می شود. نخ های بخیه مشکی رنگ، دید بهتری برای کاربر ارائه می دهد و توسط FDA تایید شده اند.
نخ بخیه سیلک را غیر قابل جذب می دانند اما در اصل مدت زمان جذب بسیار طولانی دارد و در بدن بعد از حدود دو سال توسط آنزیم های بدن جذب می شود و دیگر اثری از آن مشاهده نمی شود.
نخ بخیه سیلک با سلیکون روکش شده است که عبور آن از بافت ها را آسان می کند. این نوع بخیه کاملا استریل می باشد و در جراحی هایی که دوره نقاهت طولانی مدت دارد مناسب است.
نخ جراحی سیلک به دلیل اینکه از مواد طبیعی تولید می شود باعث ایجاد واکنش های آلرژیک در برخی افراد می شود. بنابراین برای پیشگیری از بروز التهاب یا عفونت مراقبت بیشتری می طلبد.
نخ سیلک تک رشته ای و در سایزهای مخلتفی عرضه می شود و استحکام گره ای مناسبی ارائه می دهد.
نخ بخیه ویکریل چیست؟
از انواع نخ بخیه می توان به نخ های ویکریل اشاره کرد. نخ بخیه ویکریل چند رشته ای و قابل جذب است. نخ ویکریل با نام پلی گلاکتین 910 نیز شناخته می شود. از مواد مصنوعی مانند کوپلیمر برای تولید آن استفاده می شود. از نخ های بخیه قابل جذب مانند ویکریل برای دوختن لایه های داخلی بدن در طی جراحی یا آسیب استفاده می شود. این نوع بخیه نیازی به کشیدن ندارد و توسط آنیزیم های بدن تجزیه می شود.
نخ بخیه ویکریل در دو نوع روکش دار و بدون روکش تولید می شود. نخ ویکریل روکش دار با موادی همانند پلی کاپرولاکتون و کلسیم استئارات پوشانده می شود. نخ های روکش دار راحت تر از بافت ها عبور داده می شوند. همچنین مدت زمان جذب را افزایش می دهند.
جذب نخ ویکریل روکش دار معمولا 70 روز به طول می انجامد در صورتیکه نوع بدون روکش آن معمولا بعد از 40 روز در بدن جذب می شود.
بافت های نرم ایده آل ترین اندام ها برای استفاده از بخیه ویکریل هستند. جراحی چشم، جراحی پلاستیک و زنان به طور معمول از این نوع نخ جراحی استفاده می کنند.
نخ جراحی ویکریل امنیت گره بالایی ارائه می دهد و کم ترین واکنش بافتی را ایجاد می کند. این نخ غیر تب زا و آنتی ژنیک است و در برخی افراد هنگام جذب واکنش بسیار خفیفی ایجاد می کند.
نخ بخیه نایلون چیست؟
نخ نایلون نوعی نخ بخیه تک رشته ای و غیر قابل جذب است، بعد از ترمیم زخم و بافت مورد نظر به راحتی قابلیت خارج شدن دارد. به خاطر تک رشته ای بودن راحت تر از بدن خارج می شود.
از مواد مصنوعی مانند نایلون پلی آمید 6 برای تولید آن بکار می رود. مواد اولیه نخ جراحی نایلونی از کیفیت بالایی برخوردار است به طوری که استحکام کششی بالایی را ارائه می دهد و می توان در جراحی های مهم و رایج از آن برای دوخت زخم و بافت های بدن کمک گرفت.
نخ نایلونی در دو رنگ آبی و مشکی تولید می شود و بسته به نوع زخم و بافت از نخ بخیه با سایز مناسب استفاده می شود.
نخ بخیه کرومیک چیست؟
نخ بخیه کرومیک یکی دیگر از انواع نخ های بخیه است. قابل جذب بوده و بر پایه کلاژن ساخته می شود به همین خاطر خیلی سریع در بدن جذب می شود. الیاف تصفیه شده روده گوسفند یا گاو مواد اولیه این نوع نخ ها را تشکیل می دهند.
این نوع نخ جراحی استحکام کمی دارد و برای بافت هایی که مدت طولانی باید به هم دوخته شوند مناسب نیست. از سوی دیگر برای بستن زخم های اپیدرمی که سرعت بهبود زیادی دارند ایده آل می باشد.
به دلیل قیمت مقرون به صرفه محبوبیت زیادی بین کاربران دارد. اما مصرف نخ کرومیک در افراد حساس به کلاژن و کروم ممنوع است.
نخ بخیه پلین چیست؟
نخ بخیه پلین قابل جذب و تک رشته ای است. از مواد اولیه مانند پلی پروپیلن که بر پایه طبیعی است تولید می شود. از همین رو توسط واکنش های آنزیمی بدن به سرعت جذب می شود. با این حال احتمال واکنش آلرژیک در بدن را افزایش می دهد.
نخ جراحی پلین مقاومت کششی کمی دارد و فقط تا 10 روز حفظ می شود و ظرف مدت زمان 70 تا 90 روز به طور کامل جذب می شود.
نخ بخیه پلین در جراحی های عمومی، قلب، پلاستیک، گوارش، فتق، زنان و کودکان کاربرد دارد.
کلام پایانی
در این مطلب مفصل درباره کاربرد انواع نخ بخیه صحبت کردیم. نخ های سیلک، نایلون، ویکریل، کرومیک و پلین انواع نخ های بخیه هستند که برای انتخاب بهترین نخ بخیه باید به نوع جراحی و بافت مورد نظر توجه کنید.
وبگردی
-
الی گشت
-
دانلود فیلم ایرانی
-
خرید گل
-
خرید سرور hpe
-
طراحی سایت
-
بلیط هواپیما ارزان
-
کابین آسانسور
-
آموزش هک
-
قطعات خودرو
-
سمساری
-
وکیل خانواده
-
تعمیر کرکره مغازه
-
طراحی وب سایت
-
بلبرینگ
-
قالب فروشگاهی وردپرس
-
ایمپلنت یک روزه
-
بهترین آهنگ های ایرانی
-
گندم موزیک
-
کلینیک زیبایی آنیل
-
فروش اقساطی با چک شخصی
-
شریف تریپ
-
خرید کولر گازی
-
بلیط هواپیما
-
قیمت چمن مصنوعی
-
دکتریاب
-
آموزش تاتو در تهران
-
شرکت حمل و نقل
-
خرید یوسی
-
دانلود آهنگ جدید
-
چمن مصنوعی ایرانی
-
فروشگاه لوازم آرایشی
-
تبلیغ در گوگل
-
خرید سرور مجازی
-
تجهیزات آشپزخانه صنعتی
-
«خرید ویزاکارت»
-
خرید سرور hp
-
نهال گردو
-
سرور HP
-
نهال بادام
-
سئو سایت
-
خرید انلاین نهال گردو
-
خرید وب مانی
-
خریدار نقره
-
فیلم ترسناک جدید
-
مزایده خودرو
-
تعمیر کرکره پارکینگ
-
خرید فالوور ارزان
-
لباس خواب
-
سایت ترجمه
-
هاست ایران
-
خرید فالوور واقعی فعال
-
برد دیپسی
-
خرید ووچر
-
دانلود فیلم
-
بلیط استانبول
نظر شما چیست؟
لیست نظرات
نظری ثبت نشده است